Naciskaj, trzymamy kciukikajo pisze:Tylko trzeba cisnąć i to ostro.
Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"Miasto musi ustąpić przed samochodem". Rzeczywiście, zajebisty wzorzec sobie wybrałeśJacekM pisze:Paryż
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Też to robie, ale staram się też walczyć o rząd dusz w celu ziększenia siły rażenia.Naciskaj, trzymamy kciuki
[ Dodano: |30 Kwi 2009|, 2009 22:05 ]
Będąc na wycieczce w Berlinie widziałem głównie 2 pasy z bus-pasem. Ale może było to bardzo subiektywnie odczucie tylko, nie wiem. Na pewno nie widziałem takiego nagromadzenia jak w centrum. A Paryż cudownie stoi w korkach.JacekM pisze:Berlin
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
no rozumiem remont, ale można było wstawić jeszcze jedną linię a nie tylko gołe 19MeWa pisze:odnosiło się do Zawiszy. Wierzę, że intencja przekazu była dla Ciebie zrozumiałaGlonojad pisze:Skoro nie uważasz, by większość korzystających z Ochoty Ratusza zaczynało/kończyło na nim podróż to oznacza, że uważasz że jego znaczenie przesiadkowe jest duże. Chyba, że Twoje "tego" odnosiło sie do placu Zawiszy, ale to nie wynika z Twojego zapisu![]()
[ Dodano: Czw 30 Kwi, 2009 13:35 ]A nie rozumiesz, że będzie REMONT? Jak niby chcesz zachować dotychczasowe relacje?kaaban pisze: oczywiście że się liczy, bo w pierwszej kolejności ludzie cenią bezpośrednią możliwość dojazdu w określone miejsca a nie 100 przesiadek!!!!
nhie po to buduje się metro za ciężkie pieniądze i nie po to płaci się za jego funkcjonowanie, by potem każdemu zachować rzadko jeżdżącą bezpośrednią linię. A zresztą dla wielu liczy się czas przejazdu jednak.kaaban pisze:ztm to się zachowuje jakby metro było zbawieniem świata i można było nim wszędzie dojechać
a co do linii rzadko jeżdżących bezpośrednich to chodzi mi o takie linie jak 116 i takie 4 powiedzmy są 100 razy lepsze niż metro co zapewne potwierdzą mieszkańcy chomiczówki którzy zostali bezczelnie ogołoceni z E ileś tam, 520 i zamiast tego oczywiście metro, metro, metro 4 life. Metro jest dobre tylko do bardzo dalekich podróży, na krótszych to dłużej zajmuje zejście do metra, przejście przez kasowniki, dalsze zejście, poczekanie na pociąg i wyjście z drugiej strony jeszcze jak wysiadasz w centrum to masz 25% szans na dodatkowy przymusowy postój z powodu kanarów którzy na okrągło tam stoją.
- MeWa
- Cukiereczek
oprócz 19 będzie 14. A dokąd chciałbyś jeszcze dodatkową linię?kaaban pisze:no rozumiem remont, ale można było wstawić jeszcze jedną linię a nie tylko gołe 19
nie bezczelnie, bo było to do przewidzenia i całkiem racjonalne działanie w tym czasie. A z tak długotrwałym i problematycznym wchodzeniem / wychodzeniem do metra bym nie przesadzał, no ale pomarudzić zawsze sobie można.kaaban pisze:którzy zostali bezczelnie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
w obu miastach jest też rozwinięte metrokajo pisze:Będąc na wycieczce w Berlinie widziałem głównie 2 pasy z bus-pasem. Ale może było to bardzo subiektywnie odczucie tylko, nie wiem. Na pewno nie widziałem takiego nagromadzenia jak w centrum. A Paryż cudownie stoi w korkach.
tak, to chyba na przystankach Centrum, a nie w metrze. Zresztą z pewnością łatwe są te przesiadki z tramwajów do autobusów i na odwrót na Centralnym i Centrum.kajo pisze:o do komfortu, to przesiadki do tramwaju są szybsze i łatwiejsze, zwłaszcza dla starszych ludzi, którzy nie musze jeździć zaszczaną windą
Ciekawe też czemu mamy tylu masochistów korzystających z metra, którzy w dodatku jeszcze pozytywnie się o tym środku wypowiadają.
i dzięki temu osiągniemy podaż oferowaną przez metro? Nie wydaje mi się.kajo pisze:przytoczyłem przykład buspasów na naszych autostradach w centrum
budowa centralnego odcinka w pełni się broni z ekonomicznego punktu widzenia.kajo pisze:A skoro są pieniądze, to trzeba korzystać, ale mądrze!!
o tak, zwłaszcza w Warszawie, co pokazuje Plac Zawiszy, Rondo Babka i inne...kajo pisze:Strzałki do lewoskrętów, wszystko da się załatwić
Łatwo mówić, trudno wskazać...kajo pisze:Wszystko jest kwestią odpowiedniego nacisku na polityków, jak przyciśniesz to zrobią. Tylko trzeba cisnąć i to ostro.
pewnie wiesz, że ruch będzie powoli uspokajany itp. Pojawią się dodatkowe przejścia na powierzchni (to na pewno wpłynie na zwiększenie prędkości przejazdu komunikacją naziemnąkajo pisze:3 pasy przez środek centrum, szerokość iście autostradowa, a do tego ten cudowny odgłos, który idealnie niszczy słuch:) Cudo.
A, obawiam się, że będziesz miał problemy w forsowaniu swojej wizji rezgynacji z budowy metra, bo sami mieszkańcy wskazują metro jako jedną z pierwszych inwestycji w mieście i nie znam żadnego liczącego się ugrupowania, które nie opowiadałoby się za rozbudową metra.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- fik
- Naczelne Chamidło
Do Siewierobajkalska zapewne.MeWa pisze:oprócz 19 będzie 14. A dokąd chciałbyś jeszcze dodatkową linię?
Śmieszne jest to, że to E-1, z którego mieszkańcy Chomiczówki zostali 'bezczelnie ogołoceni' nie było niczym innym, jak dowozówką do metra - i to (czytaj brak rozsądnej dowozówki dla mieszkańców Wawrzyszewa/północnej Chomiczówki) jest największym problemem tamże, a nie lamentowanie po wykręconym jak świński ogon 520 czy wychwalanie pod niebiosa antyregularnego 116.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Wreszcie ktoś pomyślał. Podczas II etapu zmian związanych z remontem trasy W-Z obecna 13 też powinna być zawieszona a obecna trasa powinna mieć numer 73. W tej chwili trasa 13-ki zmienionej z trasą stałą pokrywa się na jakiś 10% od Kawęczyńskiej do 4-ch śpiących. W takich przypadkach zdecydowanie lepiej zmienić numer.mariow pisze:te 70-tki to chyba na Krakowie wzorowane
Już nie było sensu mieszać. 13 na swojej pokręconej trasie i 47 zostaną przy swoich numerach pewnie już do końca tego bałaganu.Sadek pisze:Podczas II etapu zmian związanych z remontem trasy W-Z obecna 13 też powinna być zawieszona a obecna trasa powinna mieć numer 73. W tej chwili trasa 13-ki zmienionej z trasą stałą pokrywa się na jakiś 10% od Kawęczyńskiej do 4-ch śpiących. W takich przypadkach zdecydowanie lepiej zmienić numer.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
fik pisze: Śmieszne jest to, że to E-1, z którego mieszkańcy Chomiczówki zostali 'bezczelnie ogołoceni' nie było niczym innym, jak dowozówką do metra - i to (czytaj brak rozsądnej dowozówki dla mieszkańców Wawrzyszewa/północnej Chomiczówki) jest największym problemem tamże, a nie lamentowanie po wykręconym jak świński ogon 520 czy wychwalanie pod niebiosa antyregularnego 116.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I naprawdę nic a nic się nie poprawiło po oddaniu wiaduktu Andersa, który przejął samochody?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Rano jest chyba nieco szybciej (z Bielan), ale problem powrotny pozostał bo zator na Konwiktorskiej jest spowodowany jadącymi na Most Gdański (na wcześniejszym odcinku trasy 116 jest rozregulowane przed Foksal).Glonojad pisze:I naprawdę nic a nic się nie poprawiło po oddaniu wiaduktu Andersa, który przejął samochody?
ps. Chyba to nie najlepszy temat
No i wyszło całkiem, całkiem...
14 (pełna) i 19 co 5/7-8/7-8 co daje 24/h w szczycie i 16/h poza i w DS (czyli tylko nieco mniej niż teraz).
Odjazdy 14 z PDPS rzucają na kolana (18/h w szczycie czyli tramwaj co nieco ponad 3 min) (wiem, to zamiast 18, ale jak ładnie wygląda...).
Poza tym 41 co 5 min w szczycie, 76 i 78 co 10/15/15.
Ciekawie wygląda ponad godzinna dziura w odjazdach 33 w DS z pętli Wyścigi - Busman zgubił 4 odjazdy czy tak ma być?
14 (pełna) i 19 co 5/7-8/7-8 co daje 24/h w szczycie i 16/h poza i w DS (czyli tylko nieco mniej niż teraz).
Odjazdy 14 z PDPS rzucają na kolana (18/h w szczycie czyli tramwaj co nieco ponad 3 min) (wiem, to zamiast 18, ale jak ładnie wygląda...).
Poza tym 41 co 5 min w szczycie, 76 i 78 co 10/15/15.
Ciekawie wygląda ponad godzinna dziura w odjazdach 33 w DS z pętli Wyścigi - Busman zgubił 4 odjazdy czy tak ma być?