(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 paź 2009, 0:19

Glonojad pisze:Chyba, że chodzi o to, że przy dużym udziale R-4 na 17, od 22 były by same zjazdy i w ogóle nic na Marymonckiej do Centrum (bo jakby było, to na R-4 by wróciło na 1 w nocy).
Dokładnie w tym rzecz. Ale z zastrzeżeniem uwagi przedmówcy ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 paź 2009, 0:21

mkm101 pisze:połowa brygad wolskich to dodatki
A nawet nie wiedziałem. Nie miałem czasu dokładnie przeanalizować nowej struktury brygadowej na sieci.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 08 paź 2009, 0:32

pawcio pisze:
mkm101 pisze:połowa brygad wolskich to dodatki
A nawet nie wiedziałem. Nie miałem czasu dokładnie przeanalizować nowej struktury brygadowej na sieci.
Ano. Z Marymontu zjazdy na R-1 o 18.42, 20.13 i (jedyny uzasadniający obecność R-1 na 17) o 23.30 (pozostałe zjazdy na R-1 są z PDPS).

Rano ma to więcej sensu bo dwie brygady z R-1 jadą wczesnym świtem z ONZ na Marymoncką

O rany, co to za kwiatek na rozkładzie Rondo ONZ >> PDPS (i wszystkich następnych w tym kierunku)
"p - kurs tylko do przystanku RONDO RADOSŁAWA i dalej do zajezdni "PRAGA" " ?
Wygląda na to że to są włączenia z R-1 tylko skąd się wziął ten podpis...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 paź 2009, 0:38

mkm101 pisze:Z Marymontu zjazdy na R-1 o 18.42, 20.13 i (jedyny uzasadniający obecność R-1 na 17) o 23.30 (pozostałe zjazdy na R-1 są z PDPS).
Rano ma to więcej sensu bo dwie brygady z R-1 jadą wczesnym świtem z ONZ na Marymoncką
Nie zawsze się udaje wyprowadzić brygady tak, by zaczynały i kończyły na tym samym krańcu. Jednak pojemność krańców i chęć zapewnienia jakiś tam rozsądnych postojów dla motorniczych ogranicza pole manewru.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 08 paź 2009, 0:48

Glonojad pisze:
Pingwin pisze: a SWL to wymysł pod tytułem trochę na 17 trochę na 24 w miedzy czasie 30 minut na wyścig po warszawie :) :boohoo:
Znaczy się chodzi o służby na więcej niż jednym wozie? No właśnie, sam bym się chętnie dowiedział, jak to obecnie działa.
Juz Ci mowie jak to obecnie dziala na jutrzejszym przykładzie.

Mam SWL 2/2 zaczynam 13na zakładzie mam 23/019 do 15:07 na Młocinach i z tam tad mam 29 minut na dostanie się na Piaski żeby złapać 28/2 do 19 :)

](*,)
Takich kwiatków jest u nas jeszcze kilka.
Zmiana rozkładów, zmiana tras, czy nadal ZTM a zatem i TW nadal twardo pozostaną przy tej prowadzącej do niczego zabawie ??

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 paź 2009, 8:18

Czy te 29 minut to praca czy "odpoczynek"?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 paź 2009, 9:18

Pingwin pisze:Zmiana rozkładów, zmiana tras, czy nadal ZTM a zatem i TW nadal twardo pozostaną przy tej prowadzącej do niczego zabawie ??
ZTM-owi nic do tego. Całość zabawy jest w gestii TW.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 08 paź 2009, 10:16

mkm101 pisze:Natomiast na wymienionych przez mnie przystankach przejadą w jednym cyklu albo dwa składy 2-wagonowe albo tylko jeden 3-wagonowy - czyli przepustowość spadnie.
Bardzo dużo dobrego robiło wzbudzanie świateł przy R3. Wozy nie czekały na fazę tylko "rozrzedzały się". Ale zdaje się, że znowu włączono stałoczasówkę (notabene zsynchronizowaną z Woronicza - czyli tu i tu pałka jednocześnie) bo przecież samochody ważniejsze.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 08 paź 2009, 11:16

Glonojad pisze:Czy te 29 minut to praca czy "odpoczynek"?
teoretycznie 15 minut powinienem mieć na konsumpcje :) a reszta czas pracy, tak mi się wydaje...ale mogę uzupełnić to info na zakładzie..

drapka

Post autor: drapka » 08 paź 2009, 11:22

Pingwin pisze:teoretycznie 15 minut powinienem mieć na konsumpcje a reszta czas pracy, tak mi się wydaje...ale mogę uzupełnić to info na zakładzie..
A przy okazji: co oznacza grafikowe "Cz. prow." jak tutaj:

http://members.chello.pl/k.wolska9/grafik.jpeg

I czemu raz jest okreslone, a w innych przypadkach jest jako 0:00?
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 08 paź 2009, 11:50

Pingwin pisze:...Mam SWL 2/2 zaczynam 13na zakładzie mam 23/019 do 15:07 na Młocinach i z tam tad mam 29 minut na dostanie się na Piaski żeby złapać 28/2 do 19 :)
29 minut z Huty na Piaski „na piechotę” ? wyczerpujące.
.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 paź 2009, 12:05

drapka pisze:co oznacza grafikowe "Cz. prow."
Czas prowadzenia pojazdu, w zależności od którego także są wyznaczane długości obowiązkowych przerw.
drapka pisze:I czemu raz jest okreslone, a w innych przypadkach jest jako 0:00?
Wygląda na to, że 0:00 pojawia się w rozkładach niedawno zmienionych, które nie mają uzupełnionych danych w bazie.

drapka

Post autor: drapka » 08 paź 2009, 12:13

Dziękuję
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 paź 2009, 18:07

Pingwin pisze:
Glonojad pisze:Czy te 29 minut to praca czy "odpoczynek"?
teoretycznie 15 minut powinienem mieć na konsumpcje :) a reszta czas pracy, tak mi się wydaje...ale mogę uzupełnić to info na zakładzie..
Czyli tak naprawdę jest 14 minut na dojazd?

Powiem tak - jestem wielkim zwolennikiem przesadzania motorniczych pomiędzy składami, naprawdę, ale... w jednym miejscu. Niech to rzeczywiście będzie szansa na oddech.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 08 paź 2009, 22:41

Czyli tak naprawdę jest 14 minut na dojazd?
tak
Powiem tak - jestem wielkim zwolennikiem przesadzania motorniczych pomiędzy składami, naprawdę, ale... w jednym miejscu. Niech to rzeczywiście będzie szansa na oddech.
I rzeczywiście gdyby tak było jak piszesz...zamieniamy się wagonami np na pętli Młociny, było by super i nikt nic by nie mówił,a ja bym się podpisał pod tym 2 rękoma, ale bieganie po mieście jest lekko chora sytuacja.
Dzisiaj zaliczyłem bieg ze swojego 23 do innego po to by zdążyć na piaskach zrobić jakieś zakupy i już zmiana...i gdzie tu czas odpocząć...eh
tadeo pisze:29 minut z Huty na Piaski „na piechotę” ? wyczerpujące.
](*,)

ODPOWIEDZ