KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
Socjal brzmi ciekawie, ja jednak wciąż nie rozumiem postulatów o pchanie kolejnej linii na Wólkę Węglową- tym bardziej, że linia ma kursować w godzinach pracy urzędów i przychodni.. Rozumiem, że chodzi bardziej o osiedle Młociny ale tam jest 106, 114 i 181- czyż nie wystarczy?
Na cmentarz Północny najwięcej ludzi jeździ raczej w weekend, więc w takim przypadku nie zyskują dodatkowego połączenia a wtedy do akcji i tak wkracza 409.
A propos 103 - absolutnie za (zresztą już nie raz o tym wspominałem).
Na cmentarz Północny najwięcej ludzi jeździ raczej w weekend, więc w takim przypadku nie zyskują dodatkowego połączenia a wtedy do akcji i tak wkracza 409.
A propos 103 - absolutnie za (zresztą już nie raz o tym wspominałem).
Ale tylko pod warunkiem uruchomienia tego "socjalu" jeżdżącego od 7 do 20. Na Broniewskiego też są bowiem ważne obiekty (np. przychodnia) i mieszkańcom rejonów od ZP Przytyk do ZP Oczapowskiego ta zmiana jednak skomplikuje życie, bo nie będą mieli bezpośredniego dojazdu do Broniewskiego, a przesiadki będą wymagały przejścia z jednego przystanku autobusowego na inny, więc będą dużo bardziej skomplikowane niż dojazd z Broniewskiego do Szpitala, bo ze 114 w 121 można się przesiąść na tym samym przystanku, o czym wspomniałem, Choć jak znam życie ten socjal będzie jeździł raz na pół godziny, więc i tak trzeba będzie pomyśleć nad jakąś przesiadką. A faktycznie, to trochę dziwne, że ta nowa linia będzie jeździła na Cmentarz w DP, skoro więcej ludzi jeździ na cmentarze w dni wolne od pracy.selsa pisze:A propos 103 - absolutnie za (zresztą już nie raz o tym wspominałem).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale może uda się ugrać co innego przy okazjifraktal pisze:to trochę dziwne, że ta nowa linia będzie jeździła na Cmentarz w DP
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym "czymś" było 106selsa pisze:Czyżby opcja "coś za coś"?
Oby się dało utrzymać to skrócenie...
PS Ciekawostką na pewno będą ramy kursowania 303
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Tak myślałem, że chodzi o 106, bo po co byście ciągnęli 303 aż do Cmentarza. Lepiej było do Metra Młociny choćby nawet przez Pstrowskiego. Czy jest szansa, że to 303 będzie miało po wakacjach trochę lepszą częstotliwość? Powinno, ale nie z powodu bazarku, ale ze względu na okoliczne szkoły.Bastian pisze:Tym "czymś" było 106
-
Dęboszczak
303 to tragedia. Ale to odpowiedź na absurdalne "wnioski racjonalizatorskie" Żoliborza i Bielan. Obstawiam, że będzie to bardziej puste niż 202, 205 czy 505.fraktal pisze:Tak myślałem, że chodzi o 106, bo po co byście ciągnęli 303 aż do Cmentarza. Lepiej było do Metra Młociny choćby nawet przez Pstrowskiego. Czy jest szansa, że to 303 będzie miało po wakacjach trochę lepszą częstotliwość? Powinno, ale nie z powodu bazarku, ale ze względu na okoliczne szkoły.Bastian pisze:Tym "czymś" było 106
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja bym nie zaryzykowałDęboszczak pisze:Obstawiam, że będzie to bardziej puste niż 202, 205 czy 505.
Jakoś na razie sobie radzą. Z jakich wozów ta częstotliwość? Raczej jest to kwestia odpowiedniego ustawienia kursów.fraktal pisze:Czy jest szansa, że to 303 będzie miało po wakacjach trochę lepszą częstotliwość? Powinno, ale nie z powodu bazarku, ale ze względu na okoliczne szkoły.
Tych, co chodzą piechotą?fraktal pisze:Ale częstotliwość na pewno odstraszy, chyba że ktoś trafi przypadkiem...