Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Coś ty, przecież tam nikogo nie ma.pawcio pisze:512 to nie ta częstotliwość dla Znanej.
Przynajmniej dla Osy
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
reserved pisze:Przecież 17 września tramwaje wrócą.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Person mi napisał, że 10 września i wysłał link do artykułu o zmianach...autobusowych.
A Pawcio napisał:
viewtopic.php?p=783971#783971
A Pawcio napisał:
Stąd moje pytanie, czy zatem myliłem się pisząc o 17-tym?W tramwajach wszystko wróci na swoje miejsce. Z 16 na ZOO włącznie.
viewtopic.php?p=783971#783971
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Otwarcie trasy WZ dla osobówek spowodowało, że w międzyszczycie Jagiellońska między Ratuszową (!) a Okrzei stoi, na jednych światłach z Solidarności w Jagiellońską skręca najwyżej jeden autobus, bo więcej się nie mieści, a ten jeden i tak zastawia skrzyżowanie. Naprawdę fajnie, że te osobówki tam wpuszczono. Wcześniej zbiorkom miał dobrze, a reszta źle, teraz wszyscy mają źle.
Ich tam formalnie nie powinno być.Szeregowy_Równoległy pisze:Naprawdę fajnie, że te osobówki tam wpuszczono. Wcześniej zbiorkom miał dobrze, a reszta źle, teraz wszyscy mają źle.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Naprawdę nie było do przewidzenia, że jednak się pojawią? No kurna, jakiś wizjoner ze mnie, bo jeżdżąc tam codziennie i widząc, że pomimo zamkniętej trasy WZ osobówki się tam kręcą, umiałem przewidzieć, że po otwarciu WZ tych osobówek będzie więcej. A oznakowanie tam jest takie, że tylko policja może tego pilnować, więc nie pilnuje nikt i jest samowolka. Sorry, jeśli człowiek odpowiedzialny za takie decyzje nie jest w stanie przewidzieć najbardziej oczywistych konsekwencji swoich poczynań, to coś jest nie tak.
No tak! Bo tak trudno ruszyć dupsko odpowiednio wcześnie, by nie robić sobie kłopotu i zdążyć na autobus.Piottr pisze:Skończyły się wakacje, to ja sobie ponarzekam na Z1 i 227. Z Metra Ratusz w kierunku szkoły jest tak:
(227) 7: 18 39 59
(Z-1) 7: 07 22 37 45
Moim zdaniem pomiędzy 45 a 59 jest za duża dziura rozkładowa i jak ktoś nie zdąży na autobus 45, musi do szkoły zaiwaniać z buta.
Zawsze można zmienić przystanki. Swoją drogą jest swego rodzaju nieprawidłowość. 527 po pewnym czasie wywalili z PAT na Metro Ratusz Arsenał, na przystanek przy Pizzy Hut, bo coś tam (nie pamiętam dokładnie, a nie chcę w błąd wprowadzać). 512 za to zostało na PAT.Łukasz pisze:Kraniec Ratusz ma tę wadę, że nie obsługuje się go z PAT.

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale 190 ssie w porównaniu z poprzednią wersją 512, ponieważ jedzie Lesznem. A Lesznem jest dłużej, a na pewno mniej przewidywalnie niż Młynarską i Solidarności. Pytałem już kiedyś, zostało bez odpowiedzi: Naprawdę Leszno musi mieć autobus co 5 minut? Nie można tego 190 puścić przez Młynarską i zapomnieć o 512?
Tak, te tłumy prawdziwe na pewno nie zmieszczą się w linii, która kursuje co 10 minut i w drugiej co 12 minut (ja też byłem przeciw 197 na Znanej, ale skoro jest, to niech chociaż pracuje).Bastian pisze:Coś ty, przecież tam nikogo nie ma.pawcio pisze:512 to nie ta częstotliwość dla Znanej.
Przynajmniej dla Osy