Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
I to jedna z wielu śmiesznych rzeczy, czynionych przez tę instytucję w naszym mieście...
Vide : Kasowanie linii 148 i wycofywanie 118 - a w zamian dawanie namiastki, ogryzka w postaci 318. Odkręcanie czegoś, co się na siłę i z premedytacją zepsuło-a co tyle lat dobrze funkcjonowało.
Vide : Kasowanie linii 148 i wycofywanie 118 - a w zamian dawanie namiastki, ogryzka w postaci 318. Odkręcanie czegoś, co się na siłę i z premedytacją zepsuło-a co tyle lat dobrze funkcjonowało.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Też nie rozumiem tego ruchu ZTM z pozostawieniem 107 poza Marszałkowską. I jeszcze argument, że korkuje się skręt na rondzie w centrum (a 171?). Przejazd Jasna - Zgoda - Krucza to masakra. Próbowałem kilka razy w drodze z ratusza do pracy i ostatnio to był 25-minutowy przejazd między pl. Dąbrowskiego a Al. Jerozolimskimi.
Dziwne też, że 107 nie kursowało trasą Marszałkowska - Rysia - Jasna, choć w pewnym momencie na wjeździe z Rysią stanął płot, zawężający jezdnię o połowę, zero oznakowania i nie wiadomo było właściwie, czy to ulica jednokierunkowa, czy co autor miał na myśli.
Dziwne też, że 107 nie kursowało trasą Marszałkowska - Rysia - Jasna, choć w pewnym momencie na wjeździe z Rysią stanął płot, zawężający jezdnię o połowę, zero oznakowania i nie wiadomo było właściwie, czy to ulica jednokierunkowa, czy co autor miał na myśli.
Aha, i chcesz kazać mieszkańcom tamtych okolic się zastanawiać, czy przy powrocie z centrum lepiej czekać na 521, czy podjechać i się przesiąść…osa pisze:Tak, te tłumy prawdziwe na pewno nie zmieszczą się w linii, która kursuje co 10 minut i w drugiej co 12 minut (ja też byłem przeciw 197 na Znanej, ale skoro jest, to niech chociaż pracuje).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co tu niezrozumiałego? Miało być do 17, będzie do 17 września. Nie zawsze można przyspieszyć, zwłaszcza gdy decyzje o tym zapadają dość nagle.osa pisze:Z nie do końca zrozumiałych dla mnie powodów dopiero 17 września.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Przesiadanie się z 197 do linii do centrum? To już na Wiatracznej są lepsze przesiadki.osa pisze:Biedni mieszkańcy „tamtych okolic”, którzy muszą się przesiadać w drodze z centrum. Ja też muszę.
Nie zauważyłeś, że Marszałkowska jest zamknięta? Wcześniej jeździło się tamtędy bezproblemowo pod warunkiem, że nie chciało się z Kruczej skręcić na most Poniatowskiego.osa pisze:Próbowałem kilka razy w drodze z ratusza do pracy i ostatnio to był 25-minutowy przejazd między pl. Dąbrowskiego a Al. Jerozolimskimi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za to na Świętokrzyskiej torów nie było wcale... ale ogólnie Bastian ma rację - jak masz robotę rozpisaną do 17.09, to nie możesz sobie ot tak jej przyspieszyć na mniej niż miesiąc przed terminem.osa pisze:Z nie do końca zrozumiałych dla mnie powodów dopiero 17 września. A przypominam, że na odcinku Widok - Królewska miała być tylko drobna regulacja torów, bo był stosunkowo niedawno remontowany.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A jest ich tyle, co kot napłakał, i w ogóle nie zasługują na linię co 6/10/10osa pisze:Biedni mieszkańcy „tamtych okolic”, którzy muszą się przesiadać w drodze z centrum. Ja też muszę.
Osa, litości, jeśli im zetniesz podaż o połowę, to ludzie będą czekać i rozwalać linię bezpośrednią, a nie przesiadać się do solówkowej (albo i krótszej) linijki pn. 197.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!