http://www.kolejowaklatka.org/001/index.php?nr=3669VLnt7 pisze:Mam pytanie - w którym roku wyprodukowano EN57-203? Widziałem dzisiaj takiego.
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
Wyznaczony do modernizacji do wersji turbo EN57-1613 pojechał nie do Nowego Sącza czy Mińska M., tylko do Gliwic.

Autor - Gigabyt - http://gigabyt.cal.pl/

Autor - Gigabyt - http://gigabyt.cal.pl/
Mam małe zastrzeżenie do KM jeżeli chodzi o tabor.
Zimą częściej, ale i bez zimy zdarzają się drzwi uszkodzone tak, że w ogóle nie są do ruszenia (czyli są zamknięte).
Pół biedy, jak nalepiona kartka - informacja jest. Natomiast już 2 razy trafiałem na składy, które wyjechały z Ochoty (AKM i zwykła) w których drzwi nie były zamarznięte nawet, ale po prostu blokowały się na ryglach blokujących. Jak ktoś to wyczaił wcześniej - dobra jego, zdążył wysiąść przez inne drzwi. Ale jak ktoś o tym nie wiedział, to miał przejażdżkę i słuszne pretensje do KM. Sprzęt wyjeżdżający z depo chyba móglby być sprawdzony na miejscu i oznakowany?
Zimą częściej, ale i bez zimy zdarzają się drzwi uszkodzone tak, że w ogóle nie są do ruszenia (czyli są zamknięte).
Pół biedy, jak nalepiona kartka - informacja jest. Natomiast już 2 razy trafiałem na składy, które wyjechały z Ochoty (AKM i zwykła) w których drzwi nie były zamarznięte nawet, ale po prostu blokowały się na ryglach blokujących. Jak ktoś to wyczaił wcześniej - dobra jego, zdążył wysiąść przez inne drzwi. Ale jak ktoś o tym nie wiedział, to miał przejażdżkę i słuszne pretensje do KM. Sprzęt wyjeżdżający z depo chyba móglby być sprawdzony na miejscu i oznakowany?
-
Michalk001
Zgodnie z zamówieniem, ściągnęli 4 jednostki z PR.Michalk001 pisze:Chyba KM-om naprawdę zima porządnie tabor "położyła". Dziś rano widziałem 2 "lewe" jednostki z Bydgoszczy - EN57-1160+836 w paskudnym PR-owym malowaniu jadące do Skierniewic. Widzę że ściągają co się da zewsząd skąd jest to możliwe.
[ Dodano: |30 Sty 2013|, 2013 20:27 ]
Od pewnego czasu co jakiś czas jeżdżą Flirty, związane również z tym, o czym mowa wyżej, czyli ściąganiem PRowych EN57. Nie ma czym jeździć.WojtekE65 pisze:podwójny Flirt do Skierniewic (za bardzo się śpieszyłem żeby spojrzeć na numery). Normalne to czy nie?
Po pierwsze KM nie chcą już kupować elfów. Niestety nie mam źródła, ale dobitnie nie spełniły ich oczekiwań.
Po drugie, po co? Skoro linia nr 9 (oraz relacja KM203) już jest po brzegi wypchana nowym taborem, to więcej nie trzeba. Sprowadzi się kilka paskudnych klopów od PR i jest tabor. Może nawet go wykupią?
Po drugie, po co? Skoro linia nr 9 (oraz relacja KM203) już jest po brzegi wypchana nowym taborem, to więcej nie trzeba. Sprowadzi się kilka paskudnych klopów od PR i jest tabor. Może nawet go wykupią?
Poczekaj niedługo na KM1 może się przydać nowy taborVLnt7 pisze:Po drugie, po co? Skoro linia nr 9 (oraz relacja KM203) już jest po brzegi wypchana nowym taborem
bo nie sądzę ze coś nowego się pojawi na naszym KM7 do czasu remontu - czyli pewnie nie doczekam tej chwili
A tak swoją droga to z PESY i SKM nie jest do końca zadowolona nie mówiąc o WKD
Szkoda ze w Polsce trzeba robić przetargi, według mnie na WWK przydało by się ujednolicenie taboru względem przewoźnika.
KM - Stadler
SKM - Newag