[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Widziałeś 3287 który wrócił z NGN z zakładów Pesa w Mińsku Mazowieckim.
Do tej pory NGN doczekały się 3198, 3231, 3241, 3262, 3272, 3287.
W trakcie NGN są 3243, 3264, 3281.
Do tej pory NGN doczekały się 3198, 3231, 3241, 3262, 3272, 3287.
W trakcie NGN są 3243, 3264, 3281.

Właściwie nie wiem czy to dobry temat - no ale będzie o przewoźniku.
Według projektu budżetu TW sp. z o.o. ma w przyszłym roku wyjeździć 54 mln wozokilometrów (w 2024r. - 53 mln).
Z pozoru poprawa - ale tylko z pozoru. Mianowicie 1 stycznia 2025r. długość tras tramwajowych będzie większa o 7% niż 1 stycznia 2024r. A tymczasem liczba zaplanowanych wozokilometrów na 2025r. będzie większa tylko o 1,8% niż w ubiegłym roku. To oznacza że z racji obsługi nowych tras będzie obcinana praca przewozowa na wcześniej istniejących.
Inne liczby
kwota na zakup usług przewozowych od TW sp. z o.o. - 1,228 mld zł
średnioroczna stawka za jeden wozokilometr - 26,7 zł
udział w ruchu nowoczesnego taboru (niskopodłogowego, klimatyzacją, monitoringiem) - 71,9%
Według projektu budżetu TW sp. z o.o. ma w przyszłym roku wyjeździć 54 mln wozokilometrów (w 2024r. - 53 mln).
Z pozoru poprawa - ale tylko z pozoru. Mianowicie 1 stycznia 2025r. długość tras tramwajowych będzie większa o 7% niż 1 stycznia 2024r. A tymczasem liczba zaplanowanych wozokilometrów na 2025r. będzie większa tylko o 1,8% niż w ubiegłym roku. To oznacza że z racji obsługi nowych tras będzie obcinana praca przewozowa na wcześniej istniejących.
Inne liczby
udział w ruchu nowoczesnego taboru (niskopodłogowego, klimatyzacją, monitoringiem) - 71,9%
A nie jest to powiązane z przyszłorocznymi remontami i budowami? Wielomiesięczne wyłączenia z ruchu na Marszałkowskiej, Grójeckiej, Niepodległości i Wołoskiej oraz Jana Pawła II (wiadukt). Lokalizacja wiaduktu wyklucza również ruch na Broniewskiego (chyba, że w okolicach Placu Grunwaldzkiego będzie nakładka). W planie też krzyżownica na Rondzie Dmowskiego więc jeśli przyjąć czas z remontu Kercelaka to 4-5 tygodni również bez tramwajów w Jerozolimskich. W planie też odcinek Płac Bankowy - Młynarska. 2025 zapowiada się intensywnie pod względem remontów.

Jeszcze przecież było całkiem sporo długich zamknięć na obleganych szlakach, przez co praca przewozowa była solidnie zmniejszona. M.in. Bródno, Puławska, Waszyngtona i coś jeszcze - a w 2025 co się szykuje? Przy czym przecież Wilanowa nie potną, a mają dojść Stegny. Pewnie dłuższe wakacje, częstsze cięcia, krótsze kursowanie, wcześniejsze rozkłady wieczorne. Z plusów to tylko mniej zjazdów z Bródna.mkm101 pisze:Właściwie nie wiem czy to dobry temat - no ale będzie o przewoźniku.
Inne liczby
PS już widzę masę remontów.
ŁK
-
- Kontakt:
Choćby z Puławskiej spadły dwa sloty na rzecz Wilanowa - siłą rzeczy wzrost pracy przewozowej będzie niewspółmierny do zwiększenia rozmiaru sieci tramwajowej.
Plan brygadowy w dn. 29.10. urósł o 6,8%. I to teoretycznie powinien być punkt odniesienia. Ale moim zdaniem to błąd tkwi w punkcie wyjścia do porównania. Wątpię, by w tym roku było wykręcone 53 mln wozokilometrów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To akurat mogłoby być robione z zachowaniem ruchu, ale trzeba tu odważnej decyzji.
Obecnie jestem w stanie to uwierzyć, bo w tym roku działo i dzieje się sporo w tym zakresie.
Wyłączenia wakacyjne mocno to uszczupliły. A i ambitny plan 2025 wygląda na trudny do realizacji.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
O ile to żadna tajemnica: jak wygląda sytuacja w przypadku około minusowych temperatur w nocy w TW? Coś między 1 a 4 kręci kółka? To że „zwykłe” pługi jeżdżą w przypadku śniegu to się domyślam - bardziej chodzi mi o odladzanie.
wszystkie linie metra na bialoleke!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
Jeśli w ocenie "elektryków" jest w nocy ryzyko oblodzenia sieci, są wypuszczane na miasto tzw. przecieraki, które przed rozpoczęciem kursowania wagonów liniowych objeżdżają sieć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Dziś po wypadku z kwietnia 2023, wagon wrócił do ruchu liniowego.gfedorynski pisze: ↑14 lis 2023, 12:594204 widziany w sobotę holowany przez jakiegoś swinga na Powstańców Śląskich. Bok szczelnie zaklejony folią.

-
Który wagon jest wyznaczony na świąteczny w tym roku?
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 

- Krzysztof_J
- Kontakt: