Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ale wiesz że według rozkładu jazdy N83 szybciej niż N86 pokonuje odcinek pomiędzy DWC a Poleczki? Co prawda o minutę, ale jednak.
-
Placuszek44
N86 obsługuje na Ursynowie al. KEN.
Akurat to jest przypadkową wynikową tego, że gdzieś trzeba skończyć kurs. Pytanie czy lepiej przejechać na Kabaty gdzie są dwie inne linie* niż umożliwić przesiadki na Ursynowie Północnym.
* Tak wiem, że innymi trasami, ale strefa dojścia do N37/N34 jest, weekendowo metro więc oferta jest. A np. Siekierki, Nowy Raków, Gołąbki i wiele innych rejonów nocnych nie mają w ogóle.
A co do pytania wyżej - N86 też krąży - z tym, że inaczej niż N83. Możę się wydawać, że N83 jest pod tym względem gorsze, bo robi większy łuk na mapie, ale nie zwiedza kilku ciągów prostopadłych. I jeszcze jedno - być może przypadek - N83 dzięki obecnej trasie nie dubluje linii R8 (a są kursy jakoś około 23:30, 1 i 4:30 w nocy do Piaseczna)
-
Placuszek44
Siekierki, Nowy Raków, Gołąbki to jednak dużo mniejszy popyt na linie nocne niż na KEN, a 500 metrów do przejścia w nocy może niektórych odstraszać. Oczywiście nie ma znaczenia czy pojedzie tam N83 czy N86, ale jak już coś jeździ to tego nie psujmy.Gdynianin pisze: ↑22 lip 2021, 11:31Akurat to jest przypadkową wynikową tego, że gdzieś trzeba skończyć kurs. Pytanie czy lepiej przejechać na Kabaty gdzie są dwie inne linie* niż umożliwić przesiadki na Ursynowie Północnym.
* Tak wiem, że innymi trasami, ale strefa dojścia do N37/N34 jest, weekendowo metro więc oferta jest. A np. Siekierki, Nowy Raków, Gołąbki i wiele innych rejonów nocnych nie mają w ogóle.
-
Rafaello_24
Kiedyś było 606 i jeździło przez Wyczolki, Poleczki i Puławskącna Jeziorki. Ciekawe że wtedy po tym śladzie nie zaprojektowano przebiegu nowych N-ek 
Reforma nocnych chyba trafiła akurat w moment, kiedy na Wyczólkach nic się nie działo oprócz burzenia i budowania - i tak już zostało. Ogólnie to N86 też mi się nie podoba, jest kompletnie na siłę zakręcone na Mordor, a pierwszy kurs ma dopiero 0:15.Rafaello_24 pisze:Kiedyś było 606 i jeździło przez Wyczolki, Poleczki i Puławskącna Jeziorki. Ciekawe że wtedy po tym śladzie nie zaprojektowano przebiegu nowych N-ek
ŁK
-
Rafaello_24
Musiałbyś wtedy pokombinować coś z N36, z którą to jest koordynacja. W ogóle galimatias linii nocnych na Mordorze jest duży. N33 też kręci mocno. Tam na prawdę przydała by się jakaś większa korekta.Łukasz pisze: ↑22 lip 2021, 20:07Reforma nocnych chyba trafiła akurat w moment, kiedy na Wyczólkach nic się nie działo oprócz burzenia i budowania - i tak już zostało. Ogólnie to N86 też mi się nie podoba, jest kompletnie na siłę zakręcone na Mordor, a pierwszy kurs ma dopiero 0:15.Rafaello_24 pisze:Kiedyś było 606 i jeździło przez Wyczolki, Poleczki i Puławskącna Jeziorki. Ciekawe że wtedy po tym śladzie nie zaprojektowano przebiegu nowych N-ek
Chyba z miesiąc temu oskalpowano rozkład N02, czyli ostatniej linii nocnej która miała abstrakcyjne godziny kursowania ok. 21:45-6:30. Dużo kilometrów odzyskano? Kasy mało w budżecie, więc już to chyba taki akt rozpaczy był?
Oskalpowano godziny kursowania N02, ale wydłużono godziny kursowania 156. Choć osobiście, jako stały pasażer tych linii, wolałem wcześniejsze N02 niż dłuższe 156 tylko do M Trocka.
MZA R-4 "STALOWA"
"Stalowym autobusem po Warszawie" - Facebook
"Stalowym autobusem po Warszawie" - Facebook
Linia nocna kursująca o 22 i po godzinie 5 to jednak... trochę rozpusta. Powiesz nam jakie unikalne połączenia realizowała między 5:00, a 6:30, że musiała tak długo kursować?
Jeździła zamiast 156.
Może Mlociny - Marysin 
Ciekawe, czy ktoś normalny kiedyś jechał całą trasę.
Ciekawe, czy ktoś normalny kiedyś jechał całą trasę.
ŁK
Jak Łukasz napisał to pytanie to pomyślałem od razu o Tobie. Tylko pytanie trzeba trochę zmienić: "czy ktoś normalny poza ashirem?" Ale to już dygresja.