I nagle z 6 brygad robi Ci się co najmniej 10-12.Matrix2441 pisze:Tak sobie myślałem czy by nie zrobić czegoś na wzór dawnego 308. Otóż 212 puścić na trasie Pl. Hallera...Pratulińska - Trocka - Radzymińska - Kraśnicka (lub jak kto woli Rozwadowskiego), Księcia Ziemowita i dalej obecną trasą 156do Wschodniego. Przez cały dzień powszedni (gdzieś od 5.30 do 20.00) linia kursowała by co 20 minut, poza tymi godzinami rzadziej, w dzień świąteczny co 30 minut. Rano należało by puścić wtyczki z Targówka do Hallera co 20 minut (tak, żeby na odcinku Targówek - Rondo Żaba linia jeździła co 10 minut), można by też coś pomyśleć, by jakieś wtyczki jechały po południu z Żaby. I 156 skracamy do Targówka i jakoś to jest.
EDIT: I częstotliwość 156 w dni powszednie podbijamy do 20 minut przez cały dzień, a w DS tak, jak kiedyś - w godzinach 8.00 - 17.00 co 20 minut, przez resztę dnia co 30 minut.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Matrix2441
Nie wydaje mi się, aby tendencja dodawania kolejnych linii 3xx była dobra.
A może:
212 Plac Hallera - ... - Trocka - Radzymińska - ...trasa 156... - Dworzec Wschodni
15/20/20
212 kursy skrócone Targówek - Rondo Żaba 15/20/-
Dostosowanie częstotliwości do potoków Rondo Żaba - Plac Hallera, poprawa dojazdu do tramwaju, poprawa połączenia Targówek Mieszkaniowy i Fabryczny i Praga. 212 z częstotliwością jak 138, 338 i 170 pozwala na jakąś koordynację. No i szansa, ze linią z taką częstotliwością ktoś zacznie jeździć.
227 Bródno Podgrodzie - ... - Wincentego - Borzymowska - Trocka - ...trasa 517... - Dworzec Centralny / Emilii Plater.
15/20/20
517 Ursus Niedźwiadek - ... - Al. Jerozolimskie - PTK
15/20/20 (po remoncie średnicy)
Podział 517 i poprawa punktualności, połączenie Bródna z Targówkiem, poprawa połączenia Bródno - Centralny.
A może:
212 Plac Hallera - ... - Trocka - Radzymińska - ...trasa 156... - Dworzec Wschodni
15/20/20
212 kursy skrócone Targówek - Rondo Żaba 15/20/-
Dostosowanie częstotliwości do potoków Rondo Żaba - Plac Hallera, poprawa dojazdu do tramwaju, poprawa połączenia Targówek Mieszkaniowy i Fabryczny i Praga. 212 z częstotliwością jak 138, 338 i 170 pozwala na jakąś koordynację. No i szansa, ze linią z taką częstotliwością ktoś zacznie jeździć.
227 Bródno Podgrodzie - ... - Wincentego - Borzymowska - Trocka - ...trasa 517... - Dworzec Centralny / Emilii Plater.
15/20/20
517 Ursus Niedźwiadek - ... - Al. Jerozolimskie - PTK
15/20/20 (po remoncie średnicy)
Podział 517 i poprawa punktualności, połączenie Bródna z Targówkiem, poprawa połączenia Bródno - Centralny.
- Matrix2441
Na razie nie widzę koordynacji 212 z samym sobą, nie widzę też takiego 227 - 517 ma sens, jeśli rozpatruje się go dalej niż do Centralnego, na Ochotę, inaczej może kończyć równie dobrze na Rondzie Waszyngtona, poza tym takie 227 jest potrzebne tylko po to, żeby jechało z "Mostu Gdańskiego" na Muranów i z Muranowa do Centralnego. Po co komu 227, które już na Targówku będzie spóźnione, ogólnie o kształcie potwora ziejącego ogniem?
ŁK
517 nie ma najmniejszego sensu ze względu na nieprzewidywalność rozkładu jazdy. Pisałem o tym wcześniej, piszą o tym gazety:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ienia.html
Przy czym obiło mi się od sporadycznego pasażera tej linii, że potok prawobrzeżny (Targówek - Kijowska) wysiada w zdecydowanej większości na palmie, raczej nie Zieleniecka i Waszyngtona).
227 jest potworem. Bródno po trasie 227 ma do Żaby 169 skąd można dostać się (podobnie jak podjechać do tramwaju już na Bródnie) w analogiczny rejon obsługiwany przez 227 komunikacją szynową (tramwaje 4 i 41). No i nie wiem dlaczego 227 miałoby być spóźnione na Targówku bardziej niż na Gdańskim.
Cała ta propozycja, co wynika z wcześniejszej rozmowy, pozwala na odwołanie 156.
212 skoordynowane z samym sobą tak, aby mieć między Targówkiem a Żabą 7,5/10/20.
Przy czym obiło mi się od sporadycznego pasażera tej linii, że potok prawobrzeżny (Targówek - Kijowska) wysiada w zdecydowanej większości na palmie, raczej nie Zieleniecka i Waszyngtona).
227 jest potworem. Bródno po trasie 227 ma do Żaby 169 skąd można dostać się (podobnie jak podjechać do tramwaju już na Bródnie) w analogiczny rejon obsługiwany przez 227 komunikacją szynową (tramwaje 4 i 41). No i nie wiem dlaczego 227 miałoby być spóźnione na Targówku bardziej niż na Gdańskim.
Cała ta propozycja, co wynika z wcześniejszej rozmowy, pozwala na odwołanie 156.
212 skoordynowane z samym sobą tak, aby mieć między Targówkiem a Żabą 7,5/10/20.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
227 na trasie 517? Może lekcji nie musicie odrabiać, ale chyba jest jeszcze coś takiego, jak "Lato w mieście", no nie? W 227 nie chodzi tylko o dowóz Bródna na Centralny... Poza tym, wszelkie solówki z Targówka na Wileński i odwrotnie są wysoce niepożądanym towarem, zarówno w godzinach szczytu, jak i poza nimi. Kolejna sprawa, to (jak pokazuje historia zmian) nietykalność 517 do momentu przywrócenia tramwajów na Targowej. Pomysłu wydłużenia 212 po obecnej trasie 156 na Dw. Wschodni (i tym podobne warianty) skomentuję natomiast następująco: nie palcie tego więcej
Nie należy psuć 212, to jest całkiem niezła linia, chociaż niektórzy pewnie uważają, że w krótszej wersji była lepsza.
No tak, bo 517 z 40 minutami dziur w odjazdach + szyna. (jak wynika z linkowanego artykułu) to najlepsze co może być. Ja nie wiem jak to wygląda na Pradze czy Targówku. Widzę to to na moście Poniatowskiego i jest zazwyczaj na poziomie zajętych miejsc siedzących.Nietykalność 517 to jeden z większych błędów i zaniechań przy zamykaniu placu Wileńskiego. Można było już dawno pozbyć się tego problemu.
Obecne funkcje 227 mogą być realizowane przez 169 i tramwaje z Żaby. Nawet powinny.
Odcinek Targówek - Wileński spokojnie może być obsługiwany solówkami na 227, jeśli mamy 160 co 10'. I to jest kierunek w którym należy iść. Tutaj akurat, w ciągu Radzymińskiej widzę te autobusy od czasu do czasu w różnych porach i poza pierwszym autobusem z Targówkowego pakietu (bo często widzę w pakiecie) w kolejnych szału nie ma.
Obecne funkcje 227 mogą być realizowane przez 169 i tramwaje z Żaby. Nawet powinny.
Odcinek Targówek - Wileński spokojnie może być obsługiwany solówkami na 227, jeśli mamy 160 co 10'. I to jest kierunek w którym należy iść. Tutaj akurat, w ciągu Radzymińskiej widzę te autobusy od czasu do czasu w różnych porach i poza pierwszym autobusem z Targówkowego pakietu (bo często widzę w pakiecie) w kolejnych szału nie ma.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Nie twierdzę, że nietykalność 517 jest rozsądnym dogmatem. Uważam, że kursowanie odbywa się skandalicznie nieregularnie, o czym wielokrotnie wspominałem (3 minuty przed czasem lub 40 minut po czasie i to trzy sztuki).metalin pisze:No tak, bo 517 z 40 minutami dziur w odjazdach + szyna. (jak wynika z linkowanego artykułu) to najlepsze co może być. Ja nie wiem jak to wygląda na Pradze czy Targówku. Widzę to to na moście Poniatowskiego i jest zazwyczaj na poziomie zajętych miejsc siedzących.Nietykalność 517 to jeden z większych błędów i zaniechań przy zamykaniu placu Wileńskiego.
Za wypisywanie takich bredni powinno się dostawać urlopy. To może część brygad 101 obsłuż solówkami? Albo zaproponuj 501 na solówkach - przecież 519 i 422 są przegubowe!metalin pisze:Odcinek Targówek - Wileński spokojnie może być obsługiwany solówkami na 227, jeśli mamy 160 co 10'.
O czym ty piszesz? Bo ja się pogubiłem. Jeśli chodzi ci o to, że z Targówka nieraz wyjeżdża stado, to chyba oczywiste jest, że najlepiej zapełniony jest pierwszy w stadzie, a najgorzej ostatni (chyba, że nastąpi przetasowanie spowodowane obsłużeniem przystanku warunkowego). Jeśli natomiast łudzisz się, że podaż na Radzymińskiej jest zbyt duża, to polecam postać sobie na przystanku Piotra Skargi przez cały dzień i sporządzić notatki. Ot, taka praca "domowa" na wakacje.metalin pisze:Tutaj akurat, w ciągu Radzymińskiej widzę te autobusy od czasu do czasu w różnych porach i poza pierwszym autobusem z Targówkowego pakietu (bo często widzę w pakiecie) w kolejnych szału nie ma.
Nie wiedziałem, że jesteś ślepy.metalin pisze:bo często widzę w pakiecie) w kolejnych szału nie ma.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
227 nie jest potworem, jeździ przyzwoicie zapełnione, a skoro przeszło "sito cięć czerwcowych" to ktoś nim jeździ. Plusem tej linii jest punktualność. Przesiadki z 4/41 do 169 są faktycznie "bardzo wygodne". Moje pytanie brzmi następująco - jak często korzystasz z linii 227?metalin pisze:517 nie ma najmniejszego sensu ze względu na nieprzewidywalność rozkładu jazdy. Pisałem o tym wcześniej, piszą o tym gazety:
Cóż, 227 byłoby o wiele bardziej zapełnione, gdyby nie fakt wspaniałej koordynacji ze 169 z Bródna. Z reguły wyjeżdża z pętli jako drugie - mimo to potrafi jechać z kompletem zapełnionych miejsc siedzących z w międzyszczycie do Żaby (chociaż odpada całkowicie potok na odcinku Bródno - Żaba, bo wyprzedza je 169).
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17