Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa
Dziś w nocy API uznało, że więcej nie będzie pracowało w tym burdlu i poszło na spacer. Tramwaje pokazuje według danych z dnia poprzedniego.
A no tak. Wyjaśniło się skąd te ogromne opóźnienia niektórych kursów.
Wczoraj koło południa widziałem 122. Jakieś 44xx na pętli Metro Młociny. Więc chyba od wczoraj. Reszta pojazdów na 122 prawidłowo na trasie.
Wygląda że tylko tramwaje zrobiły sobie wolne. Z autobusów sygnał jest.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawostka. Jakdojade nie widzi przesiadki RL na M2 na Warszawie Targówek, sugeruje natomiast przejscie z Centralnego na ONZ 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To mogła być rezerwa ZTM i się wyświetlało to co jeździł dnia poprzedniego.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Pewnie masz rację. A ja sobie pomyślałem że wóz, który miał udział w kolizji rano nie miał żadnych uszkodzeń i wyjechał na jakąś linię obsługującą kraniec Metro Młociny.
- fik
- Naczelne Chamidło
Udało mi się po kilku próbach zmusić typa do zaproponowania tej przesiadki, ale było to trudne
Biorąc pod uwagę, że:
a) z Centralnego na ONZ jest mniej więcej tyle samo metrów, co z Targówka na Szwedzką
b) M2 jedzie z ONZ na Szwedzką 12 minut, a RL z Centralnego na Targówek 13 minut (różnica przyjazd-przyjazd)
to nawet wydaje się zrozumiałym opisane przez Ciebie działanie algorytmu.
Mnie natomiast niezmiennie przeszkadza w jakdojade (i innych planerach dość uniwersalnie też) wskazywanie ryzykownych połączeń o wysokiej stracie czasowej w przypadku niepowodzenia. Przykładowo:
Bardzo dobre połączenie, jeśli przesiadka na 2 minutach wyjdzie (co jest wykonalne, o ile pociąg się nie spóźni, a pasażer dobrze zna układ wyjść z peronu na Toruńskiej). Jeśli zaś przesiadka nie wyjdzie, to pasażerowi zostaje pół godziny kwitnięcia w oczekiwaniu na kolejne 156 lub dość uciążliwe przepychanie się do M2 na Bródnie. W tej relacji bez cienia wahania pojechałbym z przesiadką na metro, bo połączenie jest regularnie powtarzalne i dowolne opóźnienie pociągu nie wpływa na możliwość kontynuowania podróży. Dopóki planery nie będą priorytetowo wskazywać połączeń bezpiecznych, dopóty będą praktycznie bezużyteczne i pogarszające renomę zbiorkomu w oczach pasażerów; tym bardziej że przecież wiele osób korzystających z tych cudów informatyzacji nie porusza się na tyle biegle w systemie transportowym, aby móc opisane przeze mnie ryzyko ocenić.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Przesiadka dla maratończyków ze świetnym refleksem, bez bagażu i w dobrych warunkach atmosferycznych.
Swoją szosą to nie trzeba było płakać o wywaleniu 156.
Jeżeli rozumiem po co ta linia co 30 minut na Kasprowicza to dalszej części trasy nie rozumiem.
A bo nie akceptuje linii co 30 minut w Warszawie,
Jeżeli rozumiem po co ta linia co 30 minut na Kasprowicza to dalszej części trasy nie rozumiem.
A bo nie akceptuje linii co 30 minut w Warszawie,
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
A to nie było po to żeby uspokoić te jednostkowe krzyki o linię Metro Młociny - Dw. Wschodni ? Tyle że nie nazywa się 103.
No nie, na Dworzec Wschodni ją skierowali kilka lat po otwarciu metra. Trasbus podpowiada, że chodziło o to, by połączyć ją z linią 140. Jako dojazd na Cmentarz Bródnowski, podczas niedawnego długiego remontu torów tramwajowych na Bródnie i związanej z tym niezbyt wygodnej przesiadki na zetkę kilka razy się (mi) przydała. Na Bródnie też ma spore zapełnienie jak się okazało.
Miłoby było dojechać z Targówka Mieszkaniowego gdzieś indziej niż na Dworzec Wschodni , okolice metra i Atrium.
Można połączyć 160 z 519BrdzJkb pisze:Miłoby było dojechać z Targówka Mieszkaniowego gdzieś indziej niż na Dworzec Wschodni , okolice metra i Atrium.
ŁK
Dzień dobry Czy ktoś z forumowiczów może mi powiedzieć, dlaczego wyszukiwarka jak dojadę proponuję wycieczki zamiast najprostszego rozwiązania, połączenia dwóch miejsc