Zmiany obsługowe - październik 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Raczej R-3,rzeczone R-1 znajduje się po sąsiedzku,obok-za płotem.Siecool pisze:Czy R-1 dostało prikaz z góry
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Raczej R-1.mobil one pisze:Raczej R-3,rzeczone R-1 znajduje się po sąsiedzku,obok-za płotem.Siecool pisze:Czy R-1 dostało prikaz z góry
![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Redutowa oddała 3 dodatki i 1 całkę na 136. I teraz pytanie! Czemu R7 nie przejęła tych brygad skoro ma na linii już ich 9? Zamiast brać 3 dodatki na 188 i 1 całkę na 512 od Kleszczowej to zakład z Woronicza mógł obsługiwać 100% 136 w DP. W ten sposób zamiast robić totalny chaos obsługowy mielibyśmy jakiś porządek. Be sensu mnoży się pojedyncze brygady na liniach na różnych zakładach przez co kierowcy mają więcej linii do ogarnięcia. Do tego zjazdy/wyjazdy na R7 linii 136 byłyby przydatne.
Nie do końca zrozumiałym dla mnie zachowaniem było oddanie solówek (Ikarusów i SU12) z Woronicza na Kleszczową, a następnie oddanie Kleszczowej do obsługi nowego 504. Gdyby rzeczone wozy z powrotem oddać na Woronicza wraz z obsługą 504, możnaby zrobić wyjazdy i zjazdy po trasie (jak to było w przypadku 436). Obecnie wozy z Kleszczowej jeżdżą na pusto na pętle, skąd zaczynają pracę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może brakowało kierowców na Woronicza?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wiąż tych dwóch spraw - gdy przekazywano w kwietniu i maju U12 i IK 260.73 z Woronicza na Kleszczową nikt nie myślał przecież o nowym 504.kocur pisze:Nie do końca zrozumiałym dla mnie zachowaniem było oddanie solówek (Ikarusów i SU12) z Woronicza na Kleszczową, a następnie oddanie Kleszczowej do obsługi nowego 504. Gdyby rzeczone wozy z powrotem oddać na Woronicza wraz z obsługą 504, możnaby zrobić wyjazdy i zjazdy po trasie (jak to było w przypadku 436). Obecnie wozy z Kleszczowej jeżdżą na pusto na pętle, skąd zaczynają pracę.
A swoją drogą jeszcze czegoś takiego w historii MZK/A nie było, by po kilku tygodniach eksploatacji przekazywać nowe wozy do innej zajezdni. Brak planowania polityki MZA widać jak na dłoni.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy braki kadrowe nie przyczyniają się do pogłębiania tego chaosu?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Co ma do tego, która zajezdnia obsługuje tę liniękocur pisze:Gdyby rzeczone wozy z powrotem oddać na Woronicza wraz z obsługą 504, możnaby zrobić wyjazdy i zjazdy po trasie (jak to było w przypadku 436). Obecnie wozy z Kleszczowej jeżdżą na pusto na pętle, skąd zaczynają pracę.
Wystarczy zrobić zjazdy z Centralnego do przystanku Sasanki i z Os.Kabaty do Sasanek (zjazdy jeszcze bardziej przydatne niż poprzednie do Rzymowskiego). Można jeszcze pomyśleć o zjazdach z Kabat do przystanku Zaj. Kleszczowa a ost.przystanek na trasie Sasanki!
Owszem, masz rację - nie ma wielkiej różnicy czy będzie to Woronicza, czy Kleszczowa. Mogą to być równie dobrze zjazdy do Rzymowskiego, jak i do Sasanki. Chodzi mi tylko o to, że takie wyjazdy/zjazdy byłyby bardziej sensowne niż gonienie wozów na pusto. A w tym przypadku najpierw zabrano wozy z Woronicza, a potem dano obsługę 504 na Kleszczową, bo Woronicza nie miałaby czym tej linii obsłużyć, a na Kleszczowej zrobił się tych solówek nadmiar. A wyjazdy na trasę z Woronicza chyba byłyby krotsze niż z Kleszczowej
.
w sensie,chyba że ma bardzo mało solówekkocur pisze:bo Woronicza nie miałaby czym tej linii obsłużyć, a na Kleszczowej zrobił się tych solówek nadmiar.
[ Dodano: 2007-10-15, 21:58 ]
a i jeszcze z ciekawości
Może nie potrzeba tylu zjazdów z Młynowa na Woronicza.dzidek pisze:Redutowa oddała 3 dodatki i 1 całkę na 136. I teraz pytanie! Czemu R7 nie przejęła tych brygad skoro ma na linii już ich 9? Zamiast brać 3 dodatki na 188 i 1 całkę na 512 od Kleszczowej to zakład z Woronicza mógł obsługiwać 100% 136 w DP. W ten sposób zamiast robić totalny chaos obsługowy mielibyśmy jakiś porządek. Be sensu mnoży się pojedyncze brygady na liniach na różnych zakładach przez co kierowcy mają więcej linii do ogarnięcia. Do tego zjazdy/wyjazdy na R7 linii 136 byłyby przydatne.
Na Redutową jest bliżej.
Czy na 169 jeździ teraz Woronicza albo Ostrobramska?
Widziałem wczoraj 87xx, czyli niby Woronicza, ale to jakiś kosmos.
Do zasileń cmentarnych jeszcze daleko...
ŁK