Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
Nie będę sypał nazwami ulic, bo ich po prostu nie pamiętam, i mógłbym niechcący nakłamać
Wiem, ze ma skręcać w Starą (Nadma), i tam już potem jednokierunkowo pojawi się tuż przed wiaduktem nad drogą nr.8, i jak obecnie N61 zjedzie na Piłsudskiego w kierunku Legionowej (Marki).
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
Krzysiek_S
Aha czyli Stara - Szkolna - Jaworowa droga nr 631 i zjazd na 8.Frencher pisze:Nie będę sypał nazwami ulic, bo ich po prostu nie pamiętam, i mógłbym niechcący nakłamaćWiem, ze ma skręcać w Starą (Nadma), i tam już potem jednokierunkowo pojawi się tuż przed wiaduktem nad drogą nr.8, i jak obecnie N61 zjedzie na Piłsudskiego w kierunku Legionowej (Marki).
A jaki stan tych dróg w Nadmie.?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bodajże powrót przez Jaworówkę i wiadukt.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Po lekturze tego wątku odniosłem wrażenie, że opcja "kompromisowa" pozwalająca na współfinansowanie nowej linii w odpowiednich proporcjach przez Marki i Radzymin jest całkiem prawdopodobna. Założyłem więc, że jeśli nowa linia powstanie, to będzie przebiegać "małą obwodnicą Marek", a nie ulicą Piłsudzkiego. Może teraz moje pytanie wyda ci się nieco jaśniejsze: czy osobna linia 7xx do Nadmy przebiegałaby również "wariantem alternatywnym" przez Marki, jak to jest prawdopodobne przy hipotetycznej linii 738?bastian pisze:Czemu "również"?
A dokładniej: skręt z "8" w ul. mjr Billa (Marki), która następnie przechodzi w ul. Starą (Nadma - 2 przystanki), następnie skręt w ul. Szkolną, potem skręt w ul. Jaworówka (3 przystanki), potem skręt w prawo w 631, dalej na wiadukt nad "8" i (trasą N61) zjazd ślimakiem z wiaduktu na "8" i powrót (być może z postojem na Struga MK 01).Krzysiek pisze:Aha czyli Stara - Szkolna - Jaworowa droga nr 631 i zjazd na 8.
A jaki stan tych dróg w Nadmie.?
Stan dróg w Nadmie jest porównywalny z trasą 732 na linii Marki-Szkolna - Grodzisk - Głębocka, moim zdaniem dobry. Jedyny kłopot w Nadmie, to skręt z ul. Szkolna w ul. Jaworówka - może wymagać drobnej przebudowy.
Poniżej link do mapy, gdzie (po powiększeniu) widać co i jak:
http://tiny.pl/kmkl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na razie nie jest to przewidziane. Niewłaściwe jest też słowo "również", bo nic mi nie wiadomo o tym, by 738 miało jechać jakąś "trasą alternatywną". Nie myl rzeczywistości oraz treści pism Burmistrza Marek z marzeniami Frencherazavrat pisze:czy osobna linia 7xx do Nadmy przebiegałaby również "wariantem alternatywnym" przez Marki, jak to jest prawdopodobne przy hipotetycznej linii 738?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Powoli zaczynam się już gubić. Tyle ględzenia w mediach i na tym forum jak to ZTM buduje transport aglomeracyjny, Ruta nie tak dawno biegał jak kot z pęcherzem do Legionowa ustalając trasy linii, czego efektem jest to, iż wiele z nich jest zakręconych jak ruska telenowela, a tu nagle jak trzeba jednej nowej zmienić trochę trasę względem tłumy innych, i tym samym wydłużyć jej czas przejazdu o góra 3-4 minuty względem trasy alternatywnej, i nagle jak opór ZTMBastian pisze:Nie myl rzeczywistości oraz treści pism Burmistrza Marek z marzeniami Frenchera![]()
Powiem krótko: za długo już chodzę po tym świecie, aby uwierzyć iż stoją tu na przeszkodzie jakieś względy merytoryczne. Powodem jest raczej już słynna ZTM-owska odopowiedz "Nie, a dlaczego - bo nie".
- Bastian
- Sułtan Maroka
Twój Burmistrz słowem o tym nie wspomniał, więc dlaczego ZTM ma "kręcić linie"? Bo ty tego chcesz? Ktoś chce oprócz ciebie?
-
Dęboszczak
Twoje posty są coraz głupsze. "trasy zakręcone jak ruska telenowela"Frencher pisze:Powoli zaczynam się już gubić. Tyle ględzenia w mediach i na tym forum jak to ZTM buduje transport aglomeracyjny, Ruta nie tak dawno biegał jak kot z pęcherzem do Legionowa ustalając trasy linii, czego efektem jest to, iż wiele z nich jest zakręconych jak ruska telenowela, a tu nagle jak trzeba jednej nowej zmienić trochę trasę względem tłumy innych, i tym samym wydłużyć jej czas przejazdu o góra 3-4 minuty względem trasy alternatywnej, i nagle jak opór ZTMBastian pisze:Nie myl rzeczywistości oraz treści pism Burmistrza Marek z marzeniami Frenchera![]()
![]()
Powiem krótko: za długo już chodzę po tym świecie, aby uwierzyć iż stoją tu na przeszkodzie jakieś względy merytoryczne. Powodem jest raczej już słynna ZTM-owska odopowiedz "Nie, a dlaczego - bo nie".
- Patryk2222
po pierwsze układ ulic pomiędzy osiedlami jest taki że w inny sposób niemożna obsłużyć jak największej ilości pasażerów po drugie te linie w większości są dla legionowian więc to chyba nie jest zbyt dobry przykład.Frencher pisze:Powoli zaczynam się już gubić. Tyle ględzenia w mediach i na tym forum jak to ZTM buduje transport aglomeracyjny, Ruta nie tak dawno biegał jak kot z pęcherzem do Legionowa ustalając trasy linii, czego efektem jest to, iż wiele z nich jest zakręconych jak ruska telenowela, a tu nagle jak trzeba jednej nowej zmienić trochę trasę względem tłumy innych, i tym samym wydłużyć jej czas przejazdu o góra 3-4 minuty względem trasy alternatywnej, i nagle jak opór ZTMBastian pisze:Nie myl rzeczywistości oraz treści pism Burmistrza Marek z marzeniami Frenchera![]()
![]()
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Odpowiedz na poziomie ZTM. Tak trzymaćDęboszczak pisze:Twoje posty są coraz głupsze. "trasy zakręcone jak ruska telenowela"Frencher pisze:Powoli zaczynam się już gubić. Tyle ględzenia w mediach i na tym forum jak to ZTM buduje transport aglomeracyjny, Ruta nie tak dawno biegał jak kot z pęcherzem do Legionowa ustalając trasy linii, czego efektem jest to, iż wiele z nich jest zakręconych jak ruska telenowela, a tu nagle jak trzeba jednej nowej zmienić trochę trasę względem tłumy innych, i tym samym wydłużyć jej czas przejazdu o góra 3-4 minuty względem trasy alternatywnej, i nagle jak opór ZTM![]()
[ Dodano: Sro 04 Cze, 2008 19:55 ]
Propozycja przesłana na piśmie, jest chyba oficjalną. I żaden szanujący się urzędnik skoro już raz coś zaproponował, liczy się z tym iż ta druga strona przyjmuje ją do wiadomości, i gdy ma negatywny stosunek to się do niej odniesie sama, i uzasadni swoją decyzje.Bastian pisze:Twój Burmistrz słowem o tym nie wspomniał, więc dlaczego ZTM ma "kręcić linie"? Bo ty tego chcesz? Ktoś chce oprócz ciebie?
Co nie zmienia faktu, iż chyba trzeba sprawę "odkurzyć".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ahem, jak owo "pokazanie oporu" miałoby wyglądać?JotPeCet pisze:Pokaż proszę ten opór ZTM.Frencher pisze:a tu nagle jak trzeba jednej nowej zmienić trochę trasę względem tłumy innych, i tym samym wydłużyć jej czas przejazdu o góra 3-4 minuty względem trasy alternatywnej, i nagle jak opór ZTM![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Uff, bałem się że coś gorszego 
Wypowiedź dla gazety? Jaja sobie robisz? Rzadko to przekręcają dziennikarzyny?
Wypowiedź dla gazety? Jaja sobie robisz? Rzadko to przekręcają dziennikarzyny?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.