Dziwadła i zagwozdki kolejowe
Moderator: JacekM
-
Dzulikiewicz
etam, ja jechałem miesiąc temu i wporzo pociąg
a pojadę jeszcze raz, bo w lato na mazurach są naprawdę piękne krajobrazy, które polecam. a! no i w sumie, teraz czy się jedzie najkrótszą trasą, czy na około to do Trójmiasta i tak jest w kij (czasu). chyba, że ktoś się spieszy, to niech jedzie busem.
jakoś mi się tak na luźne przemyślenia zebrało
jakoś mi się tak na luźne przemyślenia zebrało
...jak zwykle po dziennikarsku zmasakrowany. Szkoda oglądać, no chyba tylko jako przykład "jak z niczego zrobić 'sensację' w sezonie ogórkowym".mozgow pisze:Przed momentem w Faktach TVN był reportaż o tym pociągu
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
kebe
Może mi ktoś wytłumaczyć jakim to cudem dziś działa się taka egzotyka na linii działdowskiej... Tzn. Na torach bocznych przy stacji Warszawa Praga stały dzieci PR - EN57-1111 oraz ED72-002 w malowaniu InterRegio. Dodatkowo w okolicy pojawił sie EU06!
Dalej w Legionowie stał sobie Traxx (chyba IC ale nie dam głowy) - był czarny bez dużego loga.
Dalej w Legionowie stał sobie Traxx (chyba IC ale nie dam głowy) - był czarny bez dużego loga.
ED72 to częsty bywalec... W niedzielę po 18:00 gnał przez Żabę w kierunku Wschodniego, dzień wcześniej po 22:00 jechał od strony Wschodniego.kebe pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć jakim to cudem dziś działa się taka egzotyka na linii działdowskiej... Tzn. Na torach bocznych przy stacji Warszawa Praga stały dzieci PR - EN57-1111 oraz ED72-002 w malowaniu InterRegio. Dodatkowo w okolicy pojawił sie EU06!
Może nie mają gdzie tego odstawić i jeżdżą na Warszawę Pragę ?
Brak możliwości zjazdu na tory KM na Grochowie. Dlatego składy od IR stoją na Pradze.kebe pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć jakim to cudem dziś działa się taka egzotyka na linii działdowskiej... Tzn. Na torach bocznych przy stacji Warszawa Praga stały dzieci PR - EN57-1111 oraz ED72-002 w malowaniu InterRegio. Dodatkowo w okolicy pojawił sie EU06!
Składy wagonowe IR stoją na WWO.
Traxxy podobno wziął w leasing Lotos
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Traxxx to bombardier, a siemens to Taurus
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale aż sprawdziłem, bo wierzyć mi się nie chciało że się tak łupnąłeś 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.