Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

radeom

Post autor: radeom » 18 lip 2009, 20:01

Dopiero wróciłem i nie chce mi się czytać całego tematu, a mam jedno pytanie. Z tym 732 do CH Marki to jakiś żart?

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 18 lip 2009, 21:50

2009-07-17 | Zmiana organizacji ruchu na lotnisku Okęcie | W związku ze zmianą organizacji ruchu na terenie Portu Lotniczego (roboty drogowe w rejonie Terminala Etiuda - brak możliwości podjazdów do przystanków w zespole TERMINAL ETIUDA i przystanku technicznego), od dnia 18.07.2009r. od początku kursowania do odwołania (na ok. 4 miesiące) obowiązywać będzie niżej wymieniona organizacja ruchu w rejonie Portu Lotniczego.
Dojazd linii 148, 175, 188 i N32 z miasta do przystanku TERMINAL T1 01 (Uwaga! Przystanek będzie funkcjonował jako przystanek dla wysiadających) bez zmian.
Zjazd z górnego poziomu pierwszą estakadą w lewo w ul. prowadzącą obok posterunku Policji, skręt w lewo za budynkiem biura rozbudowy Terminala w ul. Żwirki i Wigury, następnie w lewo przed wjazdem do tunelu, w lewo w kierunku wielopoziomowego parkingu, w lewo w ulicę przed parkingiem wielopoziomowym do nowej lokalizacji przystanku technicznego (LOTNISKO CHOPINA 73) gdzie odbywać się będą postoje.
Dojazd do przystanków TERMINAL T2 02 i TERMINAL T1 02 (na dolnym poziomie) tak jak z przystanku technicznego w stałej lokalizacji.

Autobusy linii 148 (kierunek WIATRACZNA), 175 (kierunek PL. PIŁSUDSKIEGO), 188 (kierunek SZASERÓW) i N32 (kierunek DW. CENTRALNY) od przystanku TERMINAL T1 O2 (na dolnym poziomie) kursować będą następująco:
Po ruszeniu z w/w przystanku, skręt w lewo za parkingiem wielopoziomowym, przejazd obok komisariatu Policji, skręt w lewo za budynkiem biura budowy Terminala w ul. Żwirki i Wigury, dojazd do ronda przy skrzyżowaniu ulic Żwirki i Wigury i Bennetta, następnie skręt w prawo w ul. Bennetta dojazd do ronda przy skrzyżowaniu ul. Bennetta i łącznika ul. Bennetta z ul. Wirażową skąd autobusy linii 148 pojadą swoją trasą a autobusy linii 175, 188 i N32 podjadą do przystanku BENNETTA 02 i dalej własnymi trasami.

Zawiesza się funkcjonowanie przystanków TERMINAL ETIUDA 01 i 02.
Mam pytanie odnośnie tych zmian. Całkowicie nie rozumiem tego labiryntu. Czy ktoś mógłby zrobić jakiś tymczasowy schemacik z zaznaczeniem pierwotnej i nowej trasy linii na terenie lotniska?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

mozgow

Post autor: mozgow » 19 lip 2009, 13:08

Na ulicy Kruczej, przy skrzyżowaniu z Bracką, zapadła się jedznia (praktycznie na całej szerokości ulicy). Ulica jest zamknięta od Jerozolimskich do Chmielnej.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 19 lip 2009, 17:00

mozgow pisze:Na ulicy Kruczej, przy skrzyżowaniu z Bracką, zapadła się jedznia (praktycznie na całej szerokości ulicy). Ulica jest zamknięta od Jerozolimskich do Chmielnej.
i wszystko jeździ Marszałkowską.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 lip 2009, 22:05

SU45-206 pisze:Z76 wozi chyba tylko muchy, przypadkowych pasażerów i miłośników. Przejechałem całe kółko i nie było żadnej wymiany pasażerów. Poza mną jechała starsza pani, która chyba myślała, że dojedzie do Wysockiego, bo była wielce zdziwiona, kiedy autobus skręcił w Ogińskiego.
:arrow: Dokładnie to samo zaobserwowałem dziś rano, podczas pierwszego kursu (uprzedzając pytanie, co o 6:00 rano robiłem w Warszawie - odpowiadam: wracałem w nocy z Gdańska do Radomia z przesiadką w stolicy, więc miałem po drodze). Na przystanku KONDRATOWICZA wsiadło oprócz mnie dwóch pasażerów i obaj wysiedli po skręcie w Ogińskiego. Dalej byłem jedynym pasażerem.
SławekM pisze:Gratuluję ZTM za brak postawionych strzałek na Bródnie kierujących linie na objazdy.
No i to się zemściło właśnie tym kursem o 6:05. O godzinie 6:04 przez Kondratowicza od strony szpitala przyjechał A166 jako PT. Na skrzyżowaniu z Rembielińską kierowca skręcił w lewo i... tyle go widziano. Przez kilka minut błądził gdzieś po osiedlu. Na przystanek krańcowy KONDRATOWICZA przyjechał dopiero o 6:14 i wtedy zaczął właściwy kurs. Przy końcu ulicy Ogińskiego kierowca zapytał mnie, czy już jechałem tą linią, bo on nie wie, jak ma dalej jechać. Narzekał, że nie ma żadnych oznaczeń trasy (strzałek), a on w ogóle nie zna tego osiedla. Dodał zresztą, że dostał dziś to Z76 z dyżuru, więc nie miał nawet czasu zapoznać się z trasą. Dali mu po prostu rano rozkład i kazali jechać. Odpowiedziałem mu zatem zgodnie z prawdą, że jadę tą linią pierwszy raz, ale wiem, że powinien skręcić w lewo w Budowlaną i potem jeszcze raz w lewo. Niestety, to "jeszcze raz w lewo" zostało przez kierowcę źle zinterpretowane i dzięki temu mam zaliczoną dodatkowo Bolesławicką od Budowlanej do Bartniczej :grin: (zresztą ja zapomniałem o tym skrzyżowaniu, bo w przeciwnym wypadku sprecyzowałbym, że w lewo należy skręcić na drugim skrzyżowaniu, a nie na pierwszym). No ale i tak nikt więcej nie jechał, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Potem oczywiście wyjaśniłem kierowcy, że od Budowlanej musi już jeździć wzdłuż torów do Kondratowicza.
Domino2001 pisze:Całkowicie nie rozumiem tego labiryntu. Czy ktoś mógłby zrobić jakiś tymczasowy schemacik z zaznaczeniem pierwotnej i nowej trasy linii na terenie lotniska?
Dołączam się do prośby. Schemat na stronie ZTM jest nieaktualny: http://www.ztm.waw.pl/images/schematy/lotnisko.gif .

dzidek

Post autor: dzidek » 19 lip 2009, 22:43

Domino2001 pisze:Mam pytanie odnośnie tych zmian. Całkowicie nie rozumiem tego labiryntu. Czy ktoś mógłby zrobić jakiś tymczasowy schemacik z zaznaczeniem pierwotnej i nowej trasy linii na terenie lotniska?
Wydaje mi się, że objazd na stronie ZTM jest dość szczegółowo opisany ;)
Ja to rozumiem w następujący sposób:

Swoją drogą czy przystanek Bennetta 02 jest aż tak ważny by 175 i 188 trochę się kręciło w celu dotarcia do niego? I znowu bez zmiany rozkładów jak rozumiem? Pewnie na dużym minusie autobusy linii 175 i 188 będą dojeżdżać na 17 Stycznia :/ Tylko po to by "zaliczyć" warunkowy przystanek Bennetta :-$
Załączniki
lotnisko.gif
Proszę się nie czepiać, że mało dokładne ale robione ba b.szybko ;)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 20 lip 2009, 6:21

MZ pisze:Odpowiedziałem mu zatem zgodnie z prawdą, że jadę tą linią pierwszy raz, ale wiem, że powinien skręcić w lewo w Budowlaną i potem jeszcze raz w lewo. Niestety, to "jeszcze raz w lewo" zostało przez kierowcę źle zinterpretowane i dzięki temu mam zaliczoną dodatkowo Bolesławicką od Budowlanej do Bartniczej :grin: (zresztą ja zapomniałem o tym skrzyżowaniu, bo w przeciwnym wypadku sprecyzowałbym, że w lewo należy skręcić na drugim skrzyżowaniu, a nie na pierwszym).
taryfa przewozowa ZTM pisze:opłata dodatkowa za spowodowanie zatrzymania lub zmiany trasy środka transportowego bez uzasadnionej przytczyny - 450zł
:D
Polityka złym doradcą w pracy!

Domino2001

Post autor: Domino2001 » 20 lip 2009, 7:46

dzidek pisze:
Domino2001 pisze:Mam pytanie odnośnie tych zmian. Całkowicie nie rozumiem tego labiryntu. Czy ktoś mógłby zrobić jakiś tymczasowy schemacik z zaznaczeniem pierwotnej i nowej trasy linii na terenie lotniska?
Wydaje mi się, że objazd na stronie ZTM jest dość szczegółowo opisany ;)
Ja to rozumiem w następujący sposób:

Swoją drogą czy przystanek Bennetta 02 jest aż tak ważny by 175 i 188 trochę się kręciło w celu dotarcia do niego? I znowu bez zmiany rozkładów jak rozumiem? Pewnie na dużym minusie autobusy linii 175 i 188 będą dojeżdżać na 17 Stycznia :/ Tylko po to by "zaliczyć" warunkowy przystanek Bennetta :-$
Przystanek przy Bennetta spełnia dla mnie rolę przesiadkową. Jak 148 jadę z Ursynowa i potrzebuję jechać na Ochotę, to tu się przesiadam na linie 175 i 188. Nie korzystam z tego przystanku codziennie, ale w zależności od losu (który pierwszy przyjedzie pod Centrum Onkologii - 136, 148, 504).
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.

5280

Post autor: 5280 » 20 lip 2009, 15:42

Popsuły się rogatki na przejeździe w Ząbkach :D :D 145 jezdzi objazdami MARSA ŻOŁNIERSKA STRAŻACKA jedna brygada utkneła przed uszkodonymi rogatkami w strone Żerania. Na miejscu widziany nadzór ruchu MZA ZTM

MisiekK: poprawiono ortografy....
5280

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lip 2009, 16:46

To chyba na Wygodzie (Chełmżyńska), nie w Ząbkach? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 20 lip 2009, 21:05

Szybko naprawione. O 18:30 już było po tym śladu.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 20 lip 2009, 21:29

5280 pisze:Popsuły się rogatki na przejeździe w Ząbkach
Nie same się, tylko jakiś tłuk wjechał pod szlaban, kiedy ten już się zamykał. 4 godziny i po sprawie.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lip 2009, 21:42

Bastian pisze:To chyba na Wygodzie (Chełmżyńska), nie w Ząbkach? :>
A nie na Łodygowej?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lip 2009, 21:50

To jak z tego powodu 145 miałoby jeździć:
5280 pisze:145 jezdzi objazdami MARSA ŻOŁNIERSKA STRAŻACKA
:?:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 20 lip 2009, 21:50

Na Chełmżyńskiej. (* 168 Strażacką - Żołnierską - Marsa)

Zablokowany