Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Zaproponuję coś takiego:Zacisze - Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Budowlana (postój w zatoce) - Chodecka - Wyszogrodzka - Rembielińska - Budowlana - Gilarska - Rolanda - Codzienna - Zacisze (20/20/20 lub 30)
Wówczas na coś takiego potrzebujemy 4 brygady, pozostałe można w jakiś inny sposób zagospodarować.
Wówczas na coś takiego potrzebujemy 4 brygady, pozostałe można w jakiś inny sposób zagospodarować.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Więc mówisz, że 444 też ma wielki sens, podobnie jak np. przystanek tramwajowy LIPOWCZANA albo DYREKCJA FSO względnie przyspieszoność 460?emyl pisze:To już było przerabiane milion razy - gdyby rzeczywiście tego sensu nie było, to i 527 by nie było...Vilén pisze:527 to IMO średni pomysł, biorąc pod uwagę to, że ta linia ma bardzo mało przystanków na Radzymińskiej, a i sens jej istnienia na tym ciągu komunikacyjnym jest też bardzo mały.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Sens ma, ale dla samego 527 - dla Radzymińskiej (i Zacisza) znaczenie ma minimalne, skoro się nie zatrzymuje.emyl pisze:To już było przerabiane milion razy - gdyby rzeczywiście tego sensu nie było, to i 527 by nie było...![]()
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Matrix2441
Powiedz mi - czy w przeciwpotoku musi być zapełniony cały autobus? 512 zaczyna się zapełniać na dobre na Zaciszu i Czerwińskiej. Ale jednak się zapełnia i rano autobus jest tam potrzebny. Po południu sytuacja ma się nieco inaczej - to do Zacisza się wszystko rozładowuje. Oczywiście duża część wysiada na Młodzieńczej, ale do Codziennej, Kanału Bródnowskiego czy Zacisza też jednak trochę ludu jeździ.emyl pisze:190, które wcale nie jeździ do Marek półpuste, a z pewnością o wiele lepiej zapełnione, niż 512 objeżdżające cały Świat i kawałek Ameryki z trzema osobami na pokładzie
To np. nie można puścić dwukierunkowo 512 przez Zacisze i dalej do Podgrodzia, chyba że miejsca nie ma na tej pętli to ew. na Suwalską z krótkimi postojami?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Trochę słaba oferta, niska częstotliwość.Domas pisze:Wówczas na coś takiego potrzebujemy 4 brygady, pozostałe można w jakiś inny sposób zagospodarować.
Nie czepiaj się, dobrze wiesz, że chodzi mi o żonglerkę pomiędzy Radzymińską a Wincentego, a nie sens jako takiGlonojad pisze:Więc mówisz, że 444 też ma wielki sens, podobnie jak np. przystanek tramwajowy LIPOWCZANA albo DYREKCJA FSO względnie przyspieszoność 460?
Można by było jednak dorzucić do 527 jedną lub dwie brygady z rana, w zamian za wydłużenie czasu jazdy 120.Sens ma, ale dla samego 527 - dla Radzymińskiej (i Zacisza) znaczenie ma minimalne, skoro się nie zatrzymuje.
Matriksie, problem 512 polega na tym, że ta linia jeździ głównie w "przeciwpotokach" i głównie na pustaka. Odcinek od Feminy do Esperanto i z powrotem ma zapełnienie góra 5% o każdej porze dnia. Odcinek od Młodzieńczej przez Wincentego i z powrotem do Młodzieńczej, pomijając całą jego kuriozalność i groteskowość, w ogóle nie jest uzasadnieniem dla kursowania wozów przegubowych. Nie wmówisz mi, że Zacisze zapełnia 512, bo potok na Codziennej (a to ta jedna jedyna ulica jest jedynym powodem, dla którego ta linia jeszcze istnieje) jest na solinkę, a nie na osiemnastkę. Na 512 w szczycie topi się połowę kursujących na niej wozów. Połowa jest zapełniona, bo znajduje się na odcinku Młodzieńcza - Femina, a druga połowa tłucze się gdzieś po krzakach albo śpi na Nowolipkach. Nie stać nas na takie jaja, motyla nogaMatrix2441 pisze:Powiedz mi - czy w przeciwpotoku musi być zapełniony cały autobus? 512 zaczyna się zapełniać na dobre na Zaciszu i Czerwińskiej. Ale jednak się zapełnia i rano autobus jest tam potrzebny. Po południu sytuacja ma się nieco inaczej - to do Zacisza się wszystko rozładowuje. Oczywiście duża część wysiada na Młodzieńczej, ale do Codziennej, Kanału Bródnowskiego czy Zacisza też jednak trochę ludu jeździ.
- Matrix2441
To gdyby puścić tam Solinkę, to gdzie by ona dojeżdżała? Do Młodzieńczej? Poza tym odcinek Codzienna - MRA albo po południu MRA - Młodzieńcza to dla Ciebie przeciwpotok? Pustki to w tej linii na Zaciszu są poza szczytem i w DS, ale w szczycie i porannym i popłudniowym jednak sporo osób tam się przewija przez to 512. A ile razy nie jechałem dotąd 512 z Esperanto, to na Anielewicza zajmowane były wszystkie miejsca siedzące. Więc ja nie wiem gdzie Ty te przeciwpotoki widzisz.
-
Tranzystor
Straszny zawijas, lepiej chyba byłoby coś prostrzego?Domas pisze:Zaproponuję coś takiego:Zacisze - Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Budowlana (postój w zatoce) - Chodecka - Wyszogrodzka - Rembielińska - Budowlana - Gilarska - Rolanda - Codzienna - Zacisze (20/20/20 lub 30)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie pamiętam, że w sprawie tej żonglerki konsensu bynajmniej nie było.emyl pisze:Nie czepiaj się, dobrze wiesz, że chodzi mi o żonglerkę pomiędzy Radzymińską a Wincentego, a nie sens jako taki![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To możeby podciągnąć 512 do Podrodzia wycofując z Zacisza, a 199 poprowadzić dwukierunkowo przez Zacisze potem Wincentego do Borzymowskiej i na Targówek.
Zależy mi na tym, żeby puścić tam jakąś linię co ma "po drodze" do swojej pętli lub/i resztytrasy. Zaś upychanie na siłę czegoś lub wymyślanie jakichś potworków osobiście uważam za niezbyt sensownee. Jest jeszcze 345, ale ono np. jeździ w szczycie, a my tu mówimy o całym tygodniu, mamy jeszcze 740, ale za rzadko jeździ. Masz jakiś lepszy pomysł?SławekM pisze:Emeryci ci pobłogosławią w dzieciach z racji połączenia z kościołem, cmentarzem i bazarem.MJ pisze:To możeby podciągnąć 512 do Podrodzia wycofując z Zacisza, a 199 poprowadzić dwukierunkowo przez Zacisze potem Wincentego do Borzymowskiej i na Targówek.
Ponieważ Matrix mówi o tym, że jest potrzebne 512, bo wzmacnia linie na Radzymińskiej do MRA, a bliższego krańca nie ma.KwZ pisze:Tylko po co wtedy 512 na Podgrodziu?