Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Matrix2441
A Tego co w tym rozkładzie zobaczyłem nie idzie nijak wytłumaczyć. Szwedzka - Dw. Wileńskim w 0 minut! Z Trockiej do MRA to chyba tylko PT da radę w te 9 minut przejechać. To błąd jakiś czy ktoś sobie ostre jaja robił jak układał ten rozkład?

Wytraci się plusa, heh.
Dobra, coś od siebie. 187 - to coś wymaga poprawy rozkładu. Serio. Już nawet opóźnianie odjazdu z Niedźwiadka o przepisowe 00:59 mi nie pasuje.
Dobra, coś od siebie. 187 - to coś wymaga poprawy rozkładu. Serio. Już nawet opóźnianie odjazdu z Niedźwiadka o przepisowe 00:59 mi nie pasuje.
- Matrix2441
To zamień się z kimś ze Stalowej i weź to 512. Gwarantuję, że ciężko Ci będzie w 9 minut dojechać do Trockiej, a w 13 do Wileńskiego to chyba byś musiał odrzutowcem zasuwać, żeby zdążyć. 
Poczekaj do piątkuPawel_ pisze:Dobra, coś od siebie. 187 - to coś wymaga poprawy rozkładu. Serio. Już nawet opóźnianie odjazdu z Niedźwiadka o przepisowe 00:59 mi nie pasuje.
Jeździłem to i w piątki. Bez rewelacji.
Pawełku, od piątku zamykają Cierlicką...
Wrócą korki? Bez sensu.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No, a tak będzie na -2. Dramat. Zresztą ktoś już napisał: przynajmniej przyspieszenie zgubi.Matrix2441 pisze:To zamień się z kimś ze Stalowej i weź to 512. Gwarantuję, że ciężko Ci będzie w 9 minut dojechać do Trockiej, a w 13 do Wileńskiego to chyba byś musiał odrzutowcem zasuwać, żeby zdążyć.
- Matrix2441
No fajnie, ale z czego to przyspieszenie ma zgubić? To nie 122.Szeregowy_Równoległy pisze:No, a tak będzie na -2. Dramat. Zresztą ktoś już napisał: przynajmniej przyspieszenie zgubi.
Z Radzymińskiej. Od Młodzieńczej do Trockiej. Po dwie minuty. Bez sensu. Grodzio na 199 robi to w minutę, czym nadrabia opóźnienie złapane w Ząbkach. 
Z czego wzięły się czasy przejazdu między Radiową-WAT a Starym Bemowem? Są 2 minuty, a w szczycie 3. Kiedyś 1 minuta była między 6 a 21, teraz nawet tego nie ma. A kiedy się nie jedzie tego odcinka, to zawsze wychodzi 1 minuta (na maksimum 2, jak się złapie czerwone i ewentualnie kilka samochodów stoi przed rondem.
Nie no, z tym 512 to jakieś jaja. 527 ma tam dłuższy czas przejazdu o tej godzinie a nigdzie się nie zatrzymuje.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
W szczycie to ze względu na skrzyżowanie Radiowa/Powstańców i skręcające na nim w obie strony samochody, nierzadko i 3 minuty jest za mało, ale pomiędzy to faktycznie 3 minuty (dla 122) są grubą przesadą (o 10 minutach na przejazd Radiowa-WAT - Rodła już nawet lepiej nie mówić...)Georg pisze:Z czego wzięły się czasy przejazdu między Radiową-WAT a Radiową? Są 2 minuty, a w szczycie 3. Kiedyś 1 minuta była między 6 a 21, teraz nawet tego nie ma. A kiedy się nie jedzie tego odcinka, to zawsze wychodzi 1 minuta (na maksimum 2, jak się złapie czerwone i ewentualnie kilka samochodów stoi przed rondem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tylko gdzie Georg tam rondo widzi?
Nie powinno się robić rozkładu, który z założenia jest nierealny - a 0 minut między takimi przystankami to czysta kpina.Szeregowy_Równoległy pisze:No, a tak będzie na -2. Dramat. Zresztą ktoś już napisał: przynajmniej przyspieszenie zgubi.Matrix2441 pisze:To zamień się z kimś ze Stalowej i weź to 512. Gwarantuję, że ciężko Ci będzie w 9 minut dojechać do Trockiej, a w 13 do Wileńskiego to chyba byś musiał odrzutowcem zasuwać, żeby zdążyć.
W kierunku Radiowej można jechać i 5 minut, jak oba pasy zablokują skręcające samochody. W kierunku WATu faktycznie można by to było ściąć o minutę.Georg pisze:Z czego wzięły się czasy przejazdu między Radiową-WAT a Radiową? Są 2 minuty, a w szczycie 3. Kiedyś 1 minuta była między 6 a 21, teraz nawet tego nie ma. A kiedy się nie jedzie tego odcinka, to zawsze wychodzi 1 minuta (na maksimum 2, jak się złapie czerwone i ewentualnie kilka samochodów stoi przed rondem.
Jeśli nic się nie dzieje przed skrzyżowaniem Radiowa / Powstańców (a mam wrażenie, że jest tam luźniej niż kiedyś), faktycznie przy Rodła można się pojawić na +2, przy ekstremalnie szybkiej jeździe +3. Tyle że potem są 2 minuty do Piastów Śląskich, a sygnalizacja do skrętu przepuszcza 3-4 auta raz na 2 minuty. Zdarzało mi się z +2 na Rodła zrobić -4 przy Piastów Śl... No i nie zapominajmy o korku na Lazurowej, przez który zwykle opóźnienie ma się już przy Starym Bemowie.snooker pisze:o 10 minutach na przejazd Radiowa-WAT - Rodła już nawet lepiej nie mówić...
noidea