Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
A nie, dzięki. Już mi wystarczy praktyka, jak wiele przepisów można naginać, bo ryzyko się opłaca i zakłada się, że nikt tego nie widzi i/lub z tym nic nie zrobi. A najlepszy majstersztyk jest to jak się pędzi na złamanie karku (w celu odrobienia opóźnienia, a nie trzymania się rozkładu!), łamiąc mnóstwo przepisów, żeby później być zawalidrogą na torach, ewentualnie po prostu na drodze. 

Ashir, zawodowy motorniczy i kierowca w jednym, palcem po mapie na której znajdzie błędy zawsze się wyrabia w rozkładach w których też pewnie znalazłby błędy a następnie popełniłby seppuku.
Nie wiem czy zauważyliście, ale w ramach ułatwiania ruchu tramwajów pan Galas nakazał przy kinie Femina zaworkowanie sygnalizatorów obsługujących nieużywane relacje skrętne. Uruchamiały się one razem lewoskrętami samochodowymi, więc kolizyjne z niczym nie były i nikomu nie przeszkadzały. Z pewnością ułatwi to ruch tramwajowy i ew. kierowania awaryjne. Dodatkowo pan Galas teraz żąda, żeby za każdym razem TW pisemnie błagał o łaskawą zgodę na włączanie potrzebnych relacji. Polityka protramwajowa się rozwija.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Przy Nowowiejskiej też są sygnalizatory zaworkowane i jakoś to nikomu (poza mną) nie przeszkadza. Jeszcze przez pewien czas zaworkowana była strzałka na wprost, więc czynny sygnalizator był światłem ogólnym. Teraz jest to sygnalizator wyłącznie na wprost, relacje skrętne nie dostają sygnału zezwalającego w ogóle, co w żaden sposób nie przeszkadza im jeździć.
Czy któryś z forumowych motorowych tam nie jeździ? Przecież to jest problem do rozwiązania w godzinę. Podjechać, stanąć i czekać na światło dla siebie. I czekać. I czekać.
Czy któryś z forumowych motorowych tam nie jeździ? Przecież to jest problem do rozwiązania w godzinę. Podjechać, stanąć i czekać na światło dla siebie. I czekać. I czekać.
-
Narutowicza i Czapelska to też wymysł pana inżyniera? A na Wilsona Plac worka zabrakło.
miłośnik 13N
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież na pl. Wilsona obydwie relacje są wykorzystywane liniowo, więc to w ogóle nie taka sytuacja.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Widocznie celem zmian było spowolnienie ruchu tramwajów a więc pl. Wilsona w ten cel się wpisuje, tam już jest wolno.Stary Pingwin pisze:Narutowicza i Czapelska to też wymysł pana inżyniera? A na Wilsona Plac worka zabrakło.
Ciekawe, czy zmiany na Narutowicza to ktoś konsultował z TW, czy zagrano metodą faktów dokonanych?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nikt.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Za to skręt 18 w Woronicza działa w stałoczasówce, chociaż jest nieużywany i sygnalizator do skrętu ma wdzianko foliowe.
miłośnik 13N
Jeżeli chodzi o pl. Narutowicza, to sygnalizatory są tymczasowe i wygląda to na modernizację okablowania. Jest więc nadzieje na powrót poprzedniego układu świateł.
Nie. Tam trwa budowa nowego układu sygnalizacji. Na kopyto ZDM i nieuzgodnionego z nikim.Paweł D. pisze:Jeżeli chodzi o pl. Narutowicza, to sygnalizatory są tymczasowe i wygląda to na modernizację okablowania. Jest więc nadzieje na powrót poprzedniego układu świateł.
-
Jak korek tramwajowy sięgnie Placu Zawiszy, to ktoś się może opamięta.
miłośnik 13N
Trzeba go zrobić. Postawić NR z focistami i pilnującymi 15km/h na krzyżakach.Stary Pingwin pisze:Jak korek tramwajowy sięgnie Placu Zawiszy, to ktoś się może opamięta.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ponieważ docelowej.sygnalizacji nie widziałem to nie wykluczam, ze jest ona lepsza. Dobra nie jest na pewno, to przy tym zespole autorskim nie jest zbyt prawdopodobne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.