O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Dziś rano pociąg do Pilawy 20552/3 jechał tylko do Zabieżek, dalej miała być KKA. Ciekawe, co potem. Ponoć jakieś remonty, ale oczywiście o nich cicho na stronie KM. O KKA też. Rozkład w papierze sobie - życie sobie - zapowiedzi - też sobie.
Ten pociąg planowo jedzie do Zabieżek. Jest w rozkładzie tak napisane przecież...przewoz pisze:Dziś rano pociąg do Pilawy 20552/3 jechał tylko do Zabieżek, dalej miała być KKA. Ciekawe, co potem. Ponoć jakieś remonty, ale oczywiście o nich cicho na stronie KM. O KKA też. Rozkład w papierze sobie - życie sobie - zapowiedzi - też sobie.
Zapowiadali Zabieżki - bo w pierwszej chwili pomyślałem że jakaś stagnacja jest dalej. Dopiero po chwili przypomniałem sobie że to w związku z zamknięciem na Skierkach.przewoz pisze:No zabij, ale na Wschodnim było "Pilawa". Z resztą nie tylko ja to widziałem, a ludzie jadący z Zachodniej mówili, że zapowiadali nawet "Pilawę".
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
spoko w rozkładzie Otwockim są taki kwiatki ze 1 pociąg zajmuje 5 identycznych kolumnprzewoz pisze:11 stron to na prawdę nic.
Spartolili robotę.
Ale również widzę, że PLK leci w kulki. Ten sam pociąg na tym samym zestawieniu z tą samą godziną wyjazdu i przyjazdu do stacji docelowej potrafi mieć minutowe różnice w trakcie biegu pociągu.
No do cholery... to do niczego niepodobne.
-
marian89mr
Wypowiadają się tutaj pracownicy KM (różnych działów) - może ktoś wyjaśni jaki to ma cel, czy to wymysł PLK ?przewoz pisze:^^ phi...
Z czego połowie rozkład się nie różni...Pociąg na pierwszej stronie (839) zajął 13 kolumn!
Minuta to zazwyczaj jest zarezerwowana na różne wskazania zegarków. BTW kiedyś w dziale ROZKŁAD na mazowieckie.com był taki zapis, ze rozkład zawiera czasowe zmiany odjazdów pow. 5 min tzn inne, mniejsze nie są wskazywane - teraz już to wykasowali
Te zmiany są pochodną zamknięć PLK. PLK tak wytrasowało pociągi, że - przykładowo - pociąg startujący o 11 z Warszawy i dojeżdżający na 12 do Siedlec może mieć 5 rozkładów różniących się o minutę w środku trasy (choć faktycznie i tak nie da się tego rozkładu inaczej zrealizować, pociąg i tak nie przyjedzie co do sekundy).marian89mr pisze:może ktoś wyjaśni jaki to ma cel, czy to wymysł PLK ?
- MeWa
- Cukiereczek
hmm ale jakie właściwie te minutowe przesunięcia mają znaczenie w środku trasy?przewoz pisze:Te zmiany są pochodną zamknięć PLK. PLK tak wytrasowało pociągi, że - przykładowo - pociąg startujący o 11 z Warszawy i dojeżdżający na 12 do Siedlec może mieć 5 rozkładów różniących się o minutę w środku trasy (choć faktycznie i tak nie da się tego rozkładu inaczej zrealizować, pociąg i tak nie przyjedzie co do sekundy).marian89mr pisze:może ktoś wyjaśni jaki to ma cel, czy to wymysł PLK ?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Glownie zmienione odbiegi oraz przesunięcia poniżej minuty w czasie jazdy, wplywajace na pokazywanie minuty odjazdu. W końcu postój możesz mieć minimum 0,5 minuty, a czas jazdy z dokładnością do 0,1 minuty.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
http://www.rynek-kolejowy.pl/26028/Podw ... eckich.htmPodwyżka cen biletów Kolei Mazowieckich
W Warszawie pasażer nie ma lekko. Od 1 sierpnia wzrastają - średni o 10% - ceny biletów Kolei Mazowieckich. Dwa tygodnie późnień wzrosną opłaty za przejazd pociągami komunikacją publiczną w Warszawie, w tym Szybką Koleją Miejską.
Od 1 sierpnia 2011 r. ulegają zmianie ceny biletów spółki Koleje Mazowieckie. Ceny biletów jednorazowych, strefowych czasowych, okresowych odcinkowych imiennych, tygodniowych, dwutygodniowych, miesięcznych i kwartalnych wzrosną średnio o ok. 9,60% bez zróżnicowania wysokości procentu w poszczególnych strefach kilometrowych.Zmianie ulegają również ceny biletów wg ofert specjalnych na odcinkach: Warszawa Włochy – Warszawa Rembertów, Radom – Pionki, Radom – Drzewica.
Nie zmieniają się ceny biletów wg ofert specjalnych KM: Warszawa Zachodnia – Otwock, Warszawa Wschodnia – Góra Kalwaria, Warszawa Wschodnia – Płock/Gostynin (pociąg Mazovia).Niezmienna pozostaje również cena biletu dobowego i 3-dniowego.Nie ulegają zmianom także opłaty zryczałtowane za jednorazowy przewóz rzeczy, roweru lub psa pod opieką podróżnego oraz opłata za wydanie biletu w pociągu.