Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

ŁUKASZ_1
Kontakt:

Post autor: ŁUKASZ_1 » 08 maja 2006, 23:13

R-11 Kleszczowa pisze:(...) Neguje rodzaj tego połaczenia, czyli linię 115 ;-)
=D> =D> =D> =D> =D>

Dennis

Post autor: Dennis » 09 maja 2006, 8:56

R-11 Kleszczowa pisze:
Andrzej pisze: Ale niektórzy nadal nie mogą zrozumieć, że to połączenie wartość ma.
Ja nie neguję wartości połaczenia Witolina z Wiatraczną. Neguje rodzaj tego połaczenia, czyli linię 115 ;-)
I tego właśnie - drogi Kleszczu - niektórzy pojąc nie są w stanie ](*,) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 maja 2006, 10:58

Linia 115 mogłaby naprawdę dzielnie wspierać zaczerwienione 125 na odcinku od Wiatracznej do Międzylesia. Wtedy nowe 5xx majace wsparcie takiego 115 ( z przyzwoitą częstotliwością) mogłoby omijać znaczącą liczbę przystanków. Od Wiatracznej do al. Dzieci Polskich. :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 09 maja 2006, 11:27

Tylko wtedy trzebaby pociągnąć 161 do Marysina :P Oczywiście z podjazdami do domu dziecka w Zbójnej Górze, o czym mówiłem już w wątku wawerskim.
No i 144 na Witolin.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 maja 2006, 13:40

dennis pisze:Tylko wtedy trzebaby pociągnąć 161 do Marysina :P Oczywiście z podjazdami do domu dziecka w Zbójnej Górze, o czym mówiłem już w wątku wawerskim.

A ja mówiłem w tamtym wątku, że 161 powinno zagościć na Wiatracznej, a 119 na Zbójnej Gorze ;-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 09 maja 2006, 14:17

R-11 Kleszczowa pisze:
dennis pisze:Tylko wtedy trzebaby pociągnąć 161 do Marysina :P Oczywiście z podjazdami do domu dziecka w Zbójnej Górze, o czym mówiłem już w wątku wawerskim.

A ja mówiłem w tamtym wątku, że 161 powinno zagościć na Wiatracznej, a 119 na Zbójnej Gorze ;-)
No to ja mówię w tym wątku, że jeśli 115 wycofujemy z Marysina, to nie ma najmniejszej potrzeby kierowania 161 aż do Wiatraka ;) Nie zastępujmy jednego potworka drugim, bo chyba właśnie chcemy likwidować potworki, nie? :)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 maja 2006, 14:38

A czym zastąpisz 115 na Witolinie :?: Bo to 144 do mnie jakoś nie przemawia. Gdyby jechało prosto Grochowską od Wiatraka to jeszcze, a ono ma zwiedzać pół Kamionka. Jak coś to 144 porosto, a 115 tak jak dawniej do Dworca Wschodniego cały tydzień. Wtedy gdy 125 przekształci się w 5xx będzie oprócz tramwajów mialo dobre wzmocnienie i zastępstwo na odcinku: Czterej Śpiący - Al. Dzieci Polskich :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 09 maja 2006, 15:00

Jest tylko taki szkopuł, że przy Twoim rozwiązaniu zarówno Żerań i Tarchomin, jak i Witolin tracą połączenie z Dw. Wschodnim.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 maja 2006, 19:47

dennis pisze:Jest tylko taki szkopuł, że przy Twoim rozwiązaniu zarówno Żerań i Tarchomin, jak i Witolin tracą połączenie z Dw. Wschodnim.

No racja. Racja. Tylko takie 144 byłoby chyba trochę pokręcone :-k Zresztą Witolin tyle lat nie miał bezpośredniego połaczenia ze Wschodnim i zył. :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 maja 2006, 23:31

Sam sobie przeczysz. Od jeżdżenia prosto i szybko to są tramwaje i 526 [-o< , a nie musiałoby być 144...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 maja 2006, 10:40

Bastian pisze:Sam sobie przeczysz. Od jeżdżenia prosto i szybko to są tramwaje i 526 [-o< , a nie musiałoby być 144...

526- jasne. Szybko i wogóle. Np. Od Czterech Śpiacych do Wiatraka IMHO powinno się zatrzymywać tylko przy Teatrze i przy UD Praga. Dalej gdzie nie ma tramwajów linię to wsparłoby 115. A w takim wypadku 144 jadące przez Wschodni- nie przekonuje mnie. Ta linię lepiej zostawić w spokoju chyba :-k

A z Witolina na Wiatraczną dać 405 i dalej je puścic przez TŁ.

A 161 kończace w Marysnie mnie totalnie nie przekonuje :-s
Albert Camus-"Dżuma"

Andrzej

Post autor: Andrzej » 10 maja 2006, 10:44

Fikander pisze:
Andrzej pisze: To nie moja propozycja, nie mogę pamietać wszystkiego co piszą inni.
To czasem jednak zbastuj, zanim zaczniesz nadmiernie ironizować, ciom?
To nie dyskutuj ze mną, z moimi argumentami, używając cudzych wspisów.

[ Dodano: 2006-05-10, 10:56 ]
dennis pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Ja nie neguję wartości połaczenia Witolina z Wiatraczną. Neguje rodzaj tego połaczenia, czyli linię 115 ;-)
I tego właśnie - drogi Kleszczu - niektórzy pojąc nie są w stanie ](*,) :mrgreen:

A kto proponował całkowite wyprostowanie 115 kosztem wydłużenia 161 na Wiatrak przez Marysin i Witolin?
To jest jedyne rozsądne wyjście, ALE:
- 161 jest nie do rozbicia, o czym była mowa;
- nawet gdyby, to 161 tylko do Marysina jest bez sesnu (są pasażerowie z takich Ząbek, Wygody którzy czekają z uporem wyłącznie na 115 na Okularowej, omijąc zakorkowany węzeł Płowiecka, ale to wie ktoś kto codziennie jest w tych okolicach)
- twoje 144 tylko do Witolina pogarsza sprawę, naprawdę jest garstka, która chce dojechać z Marysina, Okularowej, Płowieckiej na Witolin najkrótszą normalną drogą.
A 115 z Marysina na Grochów plus 137 i 173 to za dużo.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Dennis

Post autor: Dennis » 10 maja 2006, 12:09

Andrzej pisze:A kto proponował całkowite wyprostowanie 115 kosztem wydłużenia 161 na Wiatrak przez Marysin i Witolin?
To jest jedyne rozsądne wyjście, ALE:
- 161 jest nie do rozbicia, o czym była mowa;
- nawet gdyby, to 161 tylko do Marysina jest bez sesnu (są pasażerowie z takich Ząbek, Wygody którzy czekają z uporem wyłącznie na 115 na Okularowej, omijąc zakorkowany węzeł Płowiecka, ale to wie ktoś kto codziennie jest w tych okolicach)
- twoje 144 tylko do Witolina pogarsza sprawę, naprawdę jest garstka, która chce dojechać z Marysina, Okularowej, Płowieckiej na Witolin najkrótszą normalną drogą.
A 115 z Marysina na Grochów plus 137 i 173 to za dużo.
Zajrzyj do wątku 152 i 416. Tam zaproponowałem rozwiązanie uwzględniające niniejsze postulaty (m. in. zamiana 345 w 1xx). Ja od samego początku zastanawiałem się na relacją obwodową i nawet przyszło mi do głowy, żeby to 161 skierować do Ząbek i na Targówek. Tyle, że chyba byłoby ciut przydługie. No i częstotliwość 161 jest chyba zbyt niska w szczycie.
Dlatego moim zdaniem np. 199 z Bródna na Marysin (145 z Wiatracznej na Wolę), co 15/30//30, ze skoordynowanym z nim 161 z tegoż Marysina byłoby dla relacji obwodowej w sam raz.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 maja 2006, 17:12

R-11 Kleszczowa pisze:i przy UD Praga.
A tam po jakiego diabła?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 maja 2006, 19:09

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:i przy UD Praga.
A tam po jakiego diabła?

Zastanawiałem się czy powinno czy nie. Ostatecznie doszedłem do wnionsku, że jest to jednak urząd, do którego prychodzi wiele osób i taka linia mogłaby im się tam przydać :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Zablokowany