R-11 Kleszczowa pisze:(...) Neguje rodzaj tego połaczenia, czyli linię 115![]()
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Linia 115 mogłaby naprawdę dzielnie wspierać zaczerwienione 125 na odcinku od Wiatracznej do Międzylesia. Wtedy nowe 5xx majace wsparcie takiego 115 ( z przyzwoitą częstotliwością) mogłoby omijać znaczącą liczbę przystanków. Od Wiatracznej do al. Dzieci Polskich.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
dennis pisze:Tylko wtedy trzebaby pociągnąć 161 do MarysinaOczywiście z podjazdami do domu dziecka w Zbójnej Górze, o czym mówiłem już w wątku wawerskim.
A ja mówiłem w tamtym wątku, że 161 powinno zagościć na Wiatracznej, a 119 na Zbójnej Gorze
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No to ja mówię w tym wątku, że jeśli 115 wycofujemy z Marysina, to nie ma najmniejszej potrzeby kierowania 161 aż do WiatrakaR-11 Kleszczowa pisze:dennis pisze:Tylko wtedy trzebaby pociągnąć 161 do MarysinaOczywiście z podjazdami do domu dziecka w Zbójnej Górze, o czym mówiłem już w wątku wawerskim.
A ja mówiłem w tamtym wątku, że 161 powinno zagościć na Wiatracznej, a 119 na Zbójnej Gorze![]()
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A czym zastąpisz 115 na Witolinie
Bo to 144 do mnie jakoś nie przemawia. Gdyby jechało prosto Grochowską od Wiatraka to jeszcze, a ono ma zwiedzać pół Kamionka. Jak coś to 144 porosto, a 115 tak jak dawniej do Dworca Wschodniego cały tydzień. Wtedy gdy 125 przekształci się w 5xx będzie oprócz tramwajów mialo dobre wzmocnienie i zastępstwo na odcinku: Czterej Śpiący - Al. Dzieci Polskich
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
dennis pisze:Jest tylko taki szkopuł, że przy Twoim rozwiązaniu zarówno Żerań i Tarchomin, jak i Witolin tracą połączenie z Dw. Wschodnim.
No racja. Racja. Tylko takie 144 byłoby chyba trochę pokręcone
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Sam sobie przeczysz. Od jeżdżenia prosto i szybko to są tramwaje i 526
, a nie musiałoby być 144...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bastian pisze:Sam sobie przeczysz. Od jeżdżenia prosto i szybko to są tramwaje i 526, a nie musiałoby być 144...
526- jasne. Szybko i wogóle. Np. Od Czterech Śpiacych do Wiatraka IMHO powinno się zatrzymywać tylko przy Teatrze i przy UD Praga. Dalej gdzie nie ma tramwajów linię to wsparłoby 115. A w takim wypadku 144 jadące przez Wschodni- nie przekonuje mnie. Ta linię lepiej zostawić w spokoju chyba
A z Witolina na Wiatraczną dać 405 i dalej je puścic przez TŁ.
A 161 kończace w Marysnie mnie totalnie nie przekonuje
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
To nie dyskutuj ze mną, z moimi argumentami, używając cudzych wspisów.Fikander pisze:To czasem jednak zbastuj, zanim zaczniesz nadmiernie ironizować, ciom?Andrzej pisze: To nie moja propozycja, nie mogę pamietać wszystkiego co piszą inni.
[ Dodano: 2006-05-10, 10:56 ]
dennis pisze:I tego właśnie - drogi Kleszczu - niektórzy pojąc nie są w stanieR-11 Kleszczowa pisze: Ja nie neguję wartości połaczenia Witolina z Wiatraczną. Neguje rodzaj tego połaczenia, czyli linię 115![]()
![]()
A kto proponował całkowite wyprostowanie 115 kosztem wydłużenia 161 na Wiatrak przez Marysin i Witolin?
To jest jedyne rozsądne wyjście, ALE:
- 161 jest nie do rozbicia, o czym była mowa;
- nawet gdyby, to 161 tylko do Marysina jest bez sesnu (są pasażerowie z takich Ząbek, Wygody którzy czekają z uporem wyłącznie na 115 na Okularowej, omijąc zakorkowany węzeł Płowiecka, ale to wie ktoś kto codziennie jest w tych okolicach)
- twoje 144 tylko do Witolina pogarsza sprawę, naprawdę jest garstka, która chce dojechać z Marysina, Okularowej, Płowieckiej na Witolin najkrótszą normalną drogą.
A 115 z Marysina na Grochów plus 137 i 173 to za dużo.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Zajrzyj do wątku 152 i 416. Tam zaproponowałem rozwiązanie uwzględniające niniejsze postulaty (m. in. zamiana 345 w 1xx). Ja od samego początku zastanawiałem się na relacją obwodową i nawet przyszło mi do głowy, żeby to 161 skierować do Ząbek i na Targówek. Tyle, że chyba byłoby ciut przydługie. No i częstotliwość 161 jest chyba zbyt niska w szczycie.Andrzej pisze:A kto proponował całkowite wyprostowanie 115 kosztem wydłużenia 161 na Wiatrak przez Marysin i Witolin?
To jest jedyne rozsądne wyjście, ALE:
- 161 jest nie do rozbicia, o czym była mowa;
- nawet gdyby, to 161 tylko do Marysina jest bez sesnu (są pasażerowie z takich Ząbek, Wygody którzy czekają z uporem wyłącznie na 115 na Okularowej, omijąc zakorkowany węzeł Płowiecka, ale to wie ktoś kto codziennie jest w tych okolicach)
- twoje 144 tylko do Witolina pogarsza sprawę, naprawdę jest garstka, która chce dojechać z Marysina, Okularowej, Płowieckiej na Witolin najkrótszą normalną drogą.
A 115 z Marysina na Grochów plus 137 i 173 to za dużo.
Dlatego moim zdaniem np. 199 z Bródna na Marysin (145 z Wiatracznej na Wolę), co 15/30//30, ze skoordynowanym z nim 161 z tegoż Marysina byłoby dla relacji obwodowej w sam raz.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A tam po jakiego diabła?R-11 Kleszczowa pisze:i przy UD Praga.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bastian pisze:A tam po jakiego diabła?R-11 Kleszczowa pisze:i przy UD Praga.
Zastanawiałem się czy powinno czy nie. Ostatecznie doszedłem do wnionsku, że jest to jednak urząd, do którego prychodzi wiele osób i taka linia mogłaby im się tam przydać
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"