Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
- R-9 Chełmska
Fik: można lepiej, w sensie wcześniej
Do Żyrardowa jedziesz sobie pociągiem, na tym się chyba dobrze znasz
Stamtąd masz o 7:10 PKS do Nowego Miasta nad Pilicą (przez Mszczonów, Babsk, Chrząszczewek). Przyjazd do Białej Rawskiej - 8:13. Cena biletu: Żyrardów - Biała Rawska 9 PLN, do Chrząszczewka 8,20PLN (jeżeli interesuje Cię CMK)
[ Dodano: Sob 28 Lut, 2009 20:59 ]
A PKS Grójec - Biała Rawska kosztuje 7 PLN
Do Żyrardowa jedziesz sobie pociągiem, na tym się chyba dobrze znasz
Stamtąd masz o 7:10 PKS do Nowego Miasta nad Pilicą (przez Mszczonów, Babsk, Chrząszczewek). Przyjazd do Białej Rawskiej - 8:13. Cena biletu: Żyrardów - Biała Rawska 9 PLN, do Chrząszczewka 8,20PLN (jeżeli interesuje Cię CMK)
[ Dodano: Sob 28 Lut, 2009 20:59 ]
A PKS Grójec - Biała Rawska kosztuje 7 PLN
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
A propo CMK, to ostatnio jadąc PKSem do Żyrardowa (kurs o 6:35 z Radomia), przed Mszczonowem mijałem VLTAVĘ jadącą od strony Katowic.Fikander pisze:To je velmi dobre, dzięki! I tak, interesuje mnie CMK
@ R-9 Chełmska: skąd masz ceny? Ja nigdzie nie znalazłem grójeckich...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Mam pytanie: czy zna ktoś adresy jakiś stron o ile w ogóle istnieją na temat PKS - zdjęcia, komentarze, opisy taboru, połączenia realizowane przez poszczególnych przewoźników, zasady funkcjonowania. Chodzi mi o coś w rodzaju przegubowca tylko na temat PKS i innych przewoźników autobusowych na trasach międzymiastowych w Polsce. Mogą być też strony z bazą wiedzy lub FAQ na temat PKS, spisy przewoźników itp...
Od razu dodam że sporo szukałem tego typu stron i niestety prawie nic nie znalazłem - poza oficjalnymi stronami przewoźników np pks.warszawa.pl czy pksmlawa.pl. Nawet nie było amatorskich stron, tylko jakieś małe artykuły bądź niewielkie podstrony na stronach dotyczących innych tematów
Od razu dodam że sporo szukałem tego typu stron i niestety prawie nic nie znalazłem - poza oficjalnymi stronami przewoźników np pks.warszawa.pl czy pksmlawa.pl. Nawet nie było amatorskich stron, tylko jakieś małe artykuły bądź niewielkie podstrony na stronach dotyczących innych tematów
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Niestety, takich komunikatów jak ten poniższy będzie chyba coraz więcej .R-9 Chełmska w wątku na MiK pisze:To jest dramat. Kolej upada, PKSy upadają.
PPKS Radom pisze:Informujemy, że od dnia 21 marca 2009r. wprowadzone zostaną następujące zmiany w komunikacji:
- autobus relacji 7.25 Radom – Antoniów kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 8.00 Antoniów – Lipsko kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 9.00 Lipsko – Iłża – Radom kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta;
- autobus relacji 9.50 Radom – Iłża kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 12.00 Iłża – Radom kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 9.30 Radom – Przysucha kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta;
- autobus relacji 11.10 Przysucha – Radom kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta;
- autobus relacji 13.00 Radom – Iłża kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 14.30 Iłża – Radom kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 5.40 Kajetanów – Radom kursujący w soboty będzie zawieszony;
- autobus relacji 8.50 Radom – Kajetanów kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 9.35 Kajetanów – Radom kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 7.30 Kolonia Piaski kursujący w soboty będzie zawieszony;
- autobus relacji 13.00 Radom – Tomaszów kursujący w soboty będzie zawieszony;
- autobus relacji 10.45 Radom – Iłża kursujący w niedziele będzie zawieszony;
- autobus relacji 12.40 Iłża – Solec kursujący w niedziele będzie zawieszony;
- autobus relacji 16.00 Solec – Radom kursujący w niedziele będzie zawieszony;
- autobus relacji 14.00 Radom – Solec kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta na odcinku Ciepielów – Solec;
- autobus relacji 16.25 Solec – Radom kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta;
- autobus relacji 11.40 Kozłów – Jastrzębia kursujący w dni świąteczne (niedziele i święta) będzie zawieszony;
- autobus relacji 13.15 Jastrzębia – Radom kursujący w dni świąteczne (niedziele i święta) będzie zawieszony;
- autobus relacji 5.35 Zwoleń – Radom kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 15.40 Radom – Zwoleń p. Tczów kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 12.25 Radom – Lipsko kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 13.50 Lipsko – Radom kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta na odcinku Lipsko – Zwoleń;
- autobus relacji 11.30 Radom – Janowiec kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony na odcinku Zwoleń – Janowiec;
- autobus relacji 13.10 Janowiec – Zwoleń kursujący codziennie będzie zawieszony w soboty, niedziele i święta;
- autobus relacji 10.30 Zwoleń – Radom p. Tczów kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 12.20 Radom – Zwoleń kursujący w soboty, niedziele i święta będzie zawieszony;
- autobus relacji 7.05 Zwoleń – Władysławów – Czarnolas – Zwoleń kursujący w dni nauki szkolnej będzie zawieszony na odcinku Zwoleń – Władysławów oraz Czarnolas – Zwoleń.
- R-9 Chełmska
Ja takich nie zamieszczam, bo wszędzie się tnie zdrowo... Ostatnio PKS Bielsko poddał ostatnią trasę, na której dominował - Szczyrk (było co 20 minut, jest co ~60). A Radom to już malutko miał tych swoich lokalek...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
PKS Radom, owszem, malutko. Większość to szkolne, które są w rozkładzie wymienione. Zresztą i tabor się sypie.
Niestety. Ale są chlubne wyjątki, typu PKS Starachowice czy PKS Ostrowiec choćby (na trasach międzymiastowych)Adam G. pisze:najpierw te musiałyby zacząć prezentować sobą jakiś poziom...Wolfchen pisze:Więc może odpływ pasażerów od kolei ożywi PKSy?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
-
Nowa linia Minibusa Śródborów. www.minibus.com
Z tego też powodu mam pytanie , czy istnieją jeszcze linie Arki, Wilgii i Trans-Apa ?
Ten rozkład z Śródborowa jakoś podejrzanie podobny do rozkładów Arki.
Z tego też powodu mam pytanie , czy istnieją jeszcze linie Arki, Wilgii i Trans-Apa ?
Ten rozkład z Śródborowa jakoś podejrzanie podobny do rozkładów Arki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Heh, brakuje tylko księdza na pokładzie, gdyby ktoś chciał skorzystać ze spowiedzi...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-