ale mi nowość, od ponad roku nie ma krótszych składów w ruchu.was pisze:Wszystkie składy kursujące w nocy 15/16.08 br. będą 6-wagonowe.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
radeom pisze:Ciekaw jestem, jakby wyglądały objazdy, bo w takim przypadku pętla byłaby odłączona od świata.michał1984 pisze:ulica Chodecka na odcinku Kondratowicza-Krasnobrodzka?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zalało tunel pod PKP Włochy - obecnie na miejscu pracuje straż. Autobusy kursują przez Cegielnianą.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Domino2001
Szykuje się zmiana przystankowa Rakowiec w kierunku Pl. Zawiszy. Wybudowano tymczasowe wypłytowanie przed skrzyżowaniem na ŻiW i na Racławickiej dla linii jadących od strony Wołoskiej. Za to dla 157 i 512 na Racławickiej nie widziałem wypłytowania, więc może się zdarzyć że linie te ominą ten przystanek.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
[opublikowane objazdy]ZTM pisze:Utrudnienia w ruchu podczas koncertu Madonny
od 15.08.2009 (sobota) od godz. 23:00 do 16.08.2009 (niedziela) do godz. 05:00
Autobusy i tramwaje zostają skierowane na trasy objazdowe:
* linia 5 w kierunku krańca KOŁO: od skrzyżowania Broniewskiego/al. Reymonta ulicą Broniewskiego do pętli PIASKI,
* linia 28 w kierunku krańca KOŁO: skrócenie trasy do pętli PIASKI,
* linia 35 w kierunku krańca NOWE BEMOWO: skrócenie trasy do pętli PIASKI,
* linia 71 w kierunku krańca PIASKI: skrócenie trasy do pętli NOWE BEMOWO,
* linia 106 (w obu kierunkach): od skrzyżowania Radiowa/Powstańców Śląskich ulicami: Radiowa – Estrady – Arkuszowa – Wólczyńska – Conrada do pętli CHOMICZÓWKA,
* linia 112 (w obu kierunkach): od skrzyżowania Radiowa/Powstańców Śląskich ulicami: Radiowa – Estrady – Arkuszowa – Wólczyńska – Żeromskiego i dalej trasą podstawową do krańca CH MARKI,
* linia 122:
w kier. krańca OS. GÓRCZEWSKA: od skrzyżowania Kochanowskiego/al. Reymonta ulicami: Conrada – Wólczyńska – Arkuszowa – Estrady – Radiowa – podjazd na pętlę STARE BEMOWO – Radiowa – Kaliskiego i dalej trasą podstawową do krańca OS. GÓRCZEWSKA,
w kier. krańca BARSZCZEWSKA: od skrzyżowania Radiowa/Wrocławska ulicami: Radiowa – Dywizjonu 303 – Obozowa – Ostroroga – Tatarska – Powązkowska – Krasińskiego i dalej trasą podstawową do krańca BARSZCZEWSKA,
* linia 167 (w obu kierunkach): od skrzyżowania Radiowa/Wrocławska ulicami: Radiowa – Estrady – Arkuszowa – Wólczyńska – Conrada do pętli CHOMICZÓWKA,
* linia 184 (w obu kierunkach): od skrzyżowania Radiowa/Powstańców Śląskich ulicami: Radiowa – Estrady – Arkuszowa – Wólczyńska – Żeromskiego i dalej trasą podstawową do krańca METRO MŁOCINY,
* linia 201: zawieszenie kursowania linii,
* linia N01 (w obu kierunkach): od skrzyżowania Radiowa/Powstańców Śląskich ulicami: Radiowa – Estrady – Arkuszowa – Wólczyńska – Sokratesa i dalej trasą podstawową do pętli METRO MŁOCINY,
* linia N43: skrócenie trasy do pętli NOWE BEMOWO. W przypadku braku przejezdności do krańca NOWE BEMOWO autobusy linii N43 od skrzyżowania Powstańców Śląskich/Wrocławska skręcać będą bezpośrednio w prawo w ul. Wrocławską (postój na przystanku WROCŁAWSKA 04), powrót ulicami Wrocławską i Radiową do trasy podstawowej.
Dla ww. linii wszystkie przystanki na trasach objazdowych obowiązują jako "na żądanie", za wyjątkiem pierwszego przystanku na odcinku zmienionym, który obowiązuje jako stały.
-
Domino2001
Obserwacja z poranka wyłączonego przystanku Rakowiec: Na Rakowcu jest niemałe zamieszanie z przystankami. Kierowca 504, którym jechałem, wypuścił mnie i pasażerów dopiero na czasowo skasowanym przystanku. PRzed skrzyżowaniem naklejają tymczasowe znaki poziome, prawy pas wyłączony z ruchu (i chyba przystanek, mimo że nie ma materiału). Chciałem się przesiąść na linię 172/186 aby dojechać na Pawińskiego, więc poszedłem na Rakowiec 54 i byłem jedyny na przystanku
. Nie wiem czy kierowca ITS 186 chciał się zatrzymać czy nie, więc pomachałem ręką na żądanie jak na przypomnienie i zatrzymał się ciutkę za przystankiem. Na wyłączonym przystanku się nie zatrzymał, a tłum zdziwionych pasażerów stał i patrzył z niedowierzaniem na zakryty materiałem słupek przystankowy.
Rada dla pasażerów: zatrzymujcie autobusy i przypominajcie kierowcom machając ręką.
Rada dla pasażerów: zatrzymujcie autobusy i przypominajcie kierowcom machając ręką.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.