(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba sobie kpisz.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Za późno wciskasz = nie wysiadasz, i nie ma żadnej zbiórki przy kabinie. Proste. Niektórzy kierowcy autobusów również stosują się do takiej zasady, co jak najbardziej pochwalam.Glonojad pisze:I co, zbiórka przy tablicy przy późnym zgłoszeniu czy obsługa przystanku z trawnika za przystankiem? Tramwaj nie staje w miejscu, a przy przystankach podwójnych, które mamy w Warszawie, często jedzie jeden za drugim.
Chyba naprawdę kpiszTeokryt pisze:Jedyny taki ZP do likwidacji który mógłby być dla lini przyspieszonych tramwajowych to AL. Zieleniecka....
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale przecież to nie ma sensu! Ten przystanek jest naprawdę silnie wykorzystywany (jak wszystkie na trasie Zieleniecka - Targowa oprócz północnego wlotu Ronda Waszyngtona).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Będzie kilkadziesiat metrów bliżej, ale nikt nie planuje robić podjazdów do metra, jeśli o to chodzi. Przesiadka będzie wciąż oparta o węzeł przy Teatrze Powszechnym.
Który ancymonek w ZTMie wyprodukował nowy rozkład dla 23? W DS dwie linie do miasta - 23 i 24 - odjeżdżające w takcie 12-3, wprost genialnie. Wymiar kary o połowę zmniejsza tylko ładne zgranie z Okopowej, ale IMHO 10 lat bez prawa do skrócenia za dobre zachowanie się należy.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
-
bartoni722
I jeszcze jedna ciekawostka. W DS będą cztery solówkowe BWL-e (3xŻoliborz+1xMokotów), które do 7 i po 20 będą jeździć na 18, a w międzyszczasie będą na 16. W efekcie będzie trochę kursów wariantowych w stylu Woronicza-FSO, Służewiec-Ratuszowa (które i które kierunki to w tej chwili nie pomnę), ale i tak będą dwa wieczorne kursy ślimakowe na pętli Woronicza, by z 16 przebrać się na 18. Jeden jest o 20:06, drugi nieco wcześniej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem