Zwłaszcza na czasowym...ja0306 pisze:A Ł zostaje i moga se dojechać
KM na Bielanach
Moderator: Wiliam
Posprzątano chlewik. Załatwiajcie wzajemne animozje na PW, a nie otwartym forum
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nikt tu nie napisał, że problemy Marymonckiej zostały akurat w znacznej części rozwiązane poprzez wspólny bilet z KMŁ. Na razie ludzie nie nauczyli się jeszcze z tego korzystać, ale w przyszłości z pewnością część pojedzie tramwajem, część pójdzie do Ł i BIS. Szczególnie ta (mniejsza) część, która nie kontynuuje podróży wzdłuż Jana Pawła.
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
ale chyba większość, ta regularna, ma. A jak ktoś nie ma, to nadal może sobie tramwajem podjeżdżaćWolfchen pisze:Adam, ale na liniach łomiankowskich nie są akceptowane bilety czasowe - to trochę się kłóci z polityką ich promowania (a więc i promowania podróży z przesiadkami). Przecież nie każdy ma miesięczny...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Tutat oczywiście się zgadzam - z tego, co wiem, to można jeździć na biletach jednorazowych nawet... 
Natomiast jeśli w grę wchodziłoby pozostawienie Łki + autobusu co 30 minut, to już byłoby niezbyt dobrze (przy założeniu tramwajów tylko do Twardowskiej).
Natomiast jeśli w grę wchodziłoby pozostawienie Łki + autobusu co 30 minut, to już byłoby niezbyt dobrze (przy założeniu tramwajów tylko do Twardowskiej).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Od kilku dni na stronie UD Żoliborz jest ankieta na temat zmian w komunikacji miejskiej po uruchomieniu metra do Huty. Jak ktoś ma czas i chęci to niech zajrzy i wypełni.
I jeszcze jedno powoli staję się wrogiem 116 - ta linia jest fatalna, nawet w DS niepunktualna - jedne busy przed czasem drugie spóźnione - to oczywista kpina by czekać ponad 20 min ok. 11 w sob. przy Hali Marymonckiej na busa - coś mnie podkusiło skorzystać z komunikacji zamiast pojechać do mamy samochodem. Wybaczcie ale to właśnie m.in. powoduje takie reakcje części mieszkańców Żoliborza i Bielan o jakich mówiono wcześniej w wątku.
I jeszcze jedno powoli staję się wrogiem 116 - ta linia jest fatalna, nawet w DS niepunktualna - jedne busy przed czasem drugie spóźnione - to oczywista kpina by czekać ponad 20 min ok. 11 w sob. przy Hali Marymonckiej na busa - coś mnie podkusiło skorzystać z komunikacji zamiast pojechać do mamy samochodem. Wybaczcie ale to właśnie m.in. powoduje takie reakcje części mieszkańców Żoliborza i Bielan o jakich mówiono wcześniej w wątku.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na 520 byś czekał dokładnie tyle samo, ono też nie ma skrzydeł by fruwać nad Andersa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Potwierdzam; ja wczoraj czekałem co prawda 'tylko' 8 minut, ale za to przy Parku Kaskada, gdzie wieje niemiłosiernie. Autobus przyjechał idealnie w środku taktu
. Oparcie komunikacji na ciągu Wólczyńska - Żeromskiego - Słowackiego na koszmarnie niepunktualnym 116 i słabowitym 110 jest jednym z największych błędów ZTM w ostatnim czasie. O 112 nawet nie chce mi się pisać, bo linia w układzie komunikacyjnym dzielnicy odgrywa co najwyżej marginalną rolę.
[ Dodano: Nie 07 Mar, 2010 23:31 ]
[ Dodano: Nie 07 Mar, 2010 23:31 ]
Trzeba było nie kasować E-1/316.Glonojad pisze:Na 520 byś czekał dokładnie tyle samo, ono też nie ma skrzydeł by fruwać nad Andersa.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wtedy nie byłoby szans na silne 116. I klops.fik pisze:Trzeba było nie kasować E-1/316.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
No nie bardzo "trudno". Gdyby zostawić słabsze 116, to na Żoliborzu pewnie zostałoby 195. I i tak nie byłoby wozów na 316.
Bilans bielański ledwo się zamknął. 116 ma wady, ale lepszych rozwiązań nie było...
Bilans bielański ledwo się zamknął. 116 ma wady, ale lepszych rozwiązań nie było...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie, akurat to byłby spory feler z punktu widzenia Sobieskiego. Wówczas uzwyklenie 519 byłoby koniecznością.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.