Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Ja bym widział 2xx na takiej trasie:
Dw.Zachodni: Jerozolimskie, Włodarzewska, Grójecka, Racławicka, Sąchocka, Okińskiego, Gorlicka, Jankowska, Baleya, Mołdawska, Racławicka, Miłobędzka, Etiudy Rewolucyjnej, Wornicza-Spartańska
P: Spartańska, Woronicza, Etiudy, Miłobędzka, Racławicka, Mołdawska, Okińskiego, Sąchocka, Racławicka, Grójecka, Włodarzewska, Jerozolimskie, Bitwy Warszawskiej, Szczęśliwicka - Dw. Zachodni.
Tylko te progi spowalniające na Mokotowie.
Dw.Zachodni: Jerozolimskie, Włodarzewska, Grójecka, Racławicka, Sąchocka, Okińskiego, Gorlicka, Jankowska, Baleya, Mołdawska, Racławicka, Miłobędzka, Etiudy Rewolucyjnej, Wornicza-Spartańska
P: Spartańska, Woronicza, Etiudy, Miłobędzka, Racławicka, Mołdawska, Okińskiego, Sąchocka, Racławicka, Grójecka, Włodarzewska, Jerozolimskie, Bitwy Warszawskiej, Szczęśliwicka - Dw. Zachodni.
Tylko te progi spowalniające na Mokotowie.
Ale ZTM nie uruchomi linii, jeśli nie ma niezbędnej infrastruktury...reserved pisze:Są rejony gdzie tej komunikacji właśnie w ogóle nie ma... to może podam na własnym przykładzie, moja babcia nie wie, czy w ogóle dożyje tu autobusów, a ma już dość chodzenia Włodarzewską, ale nie... nie ma za dobrze.
No ale czekamy dalej, oby jak najszybciej.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Najniższa różnica jest 12 minut. A zazwyczaj to około 30 minut. Więc łaskawie przestań gadać głupoty, tylko spójrz na rozkład. I dokąd te pociągi dowiozą?Premo pisze:W porannym szczycie pociągi jeżdżą z Pragi co 5-10 minut.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- R-9 Chełmska
R-11 Kleszczowa pisze:To 202 to taki żart?
mariow pisze:Co to ma być za potwór to 202 jezdzące raz na 40'? Nie mozna lepiej tego mikrobusu wykorzystac?
humptyangel pisze:202 - ło matko - po co na spełniające wymagania ZTM ulice puszczać mikrobusy? Przecież z założenia miały jeździć tam gdzie typowy pojazd się nie wciśnie.
Ikarus 5780 pisze:202 - kompletnie bez sensu, chyba nie mieli jak wykorzystać mikrobusu.
reserved pisze:Szczerze mówiąc mapkę 202 otwierałem parę razy aż uwierzyłem że to coś jeżdżące po tych głównych ulicach to mikrobus. Bez sensu jak dla mnie.
A nie prościej byłoby, korzystając z możliwości wykorzystania mikrobusów, obsłużyć nimi na przykład trochę Zacisza?Bastian pisze:202 zażyczyła sobie dzielnica - szereg postulatów dotyczących połączeń szpitala, cmentarza itp. Może w kolejnym kroku, korzystając z jej istnienia, uda się nieco skorygować, uprościć i poprawić inne trasy w tych rejonach?
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zastanawiam się nad linią 2xx na trasie: CH MARKI, Radzymińska, Młodzieńcza, Codzienna, Rolanda, Gilarska, Samarytanka, Korzona, Trocka, TARGÓWEK lub dalej Trocką, Pratulińską i po trasie 326 na PL. HALLERA.
Wtedy linia 326 mogłaby zostać skrócona do krańca TARGÓWEK.
Chodzi mi głównie o rozszerzenie oferty przewozowej na Zaciszu (przy pętli), a także objęcie obsługą komunikacji miejskiej ul. Rolanda.
Poza tym jeśli musi powstać linia 202, to lepiej, gdyby w drodze na ul. Radzymińską skręcała w ul. Codzienną i zahaczając o pętlę wracała ul. Blokową do ul. Radzymińskiej.
Chodzi mi głównie o rozszerzenie oferty przewozowej na Zaciszu (przy pętli), a także objęcie obsługą komunikacji miejskiej ul. Rolanda.
Poza tym jeśli musi powstać linia 202, to lepiej, gdyby w drodze na ul. Radzymińską skręcała w ul. Codzienną i zahaczając o pętlę wracała ul. Blokową do ul. Radzymińskiej.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
Dęboszczak
Takie 202 zabezpiecza inne ważne linie, przed postulatami ich wyginania np. 145. Taki dzielnicowy socjal charakterystyczny dla Targówka. Tego typu podejście dzielnicy do tematu sprawia, że linii jest za dużo i jeżdżą z fatalną częstotliwością.ZaciszaniN pisze:Zastanawiam się nad linią 2xx na trasie: CH MARKI, Radzymińska, Młodzieńcza, Codzienna, Rolanda, Gilarska, Samarytanka, Korzona, Trocka, TARGÓWEK lub dalej Trocką, Pratulińską i po trasie 326 na PL. HALLERA.
A w zamian likwidujemyZaciszaniN pisze:Zastanawiam się nad linią 2xx na trasie: CH MARKI, Radzymińska, Młodzieńcza, Codzienna, Rolanda, Gilarska, Samarytanka, Korzona, Trocka, TARGÓWEK lub dalej Trocką, Pratulińską i po trasie 326 na PL. HALLERA.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
Dęboszczak
Jeżeli wywalamy 326 (moim zdaniem słusznie) to jestem się gotów zgodzić na proponowaną trasę.Dęboszczak pisze:326 to jest niezły śmieć, aż się prosi coś z tym zrobić.
Ale jeżeli w rejonie Jórskiego/Samarytanki ma jeździć 120, 326 i proponowane 2xx to byłaby to gruba przesada, tym bardziej w obliczu innych (przymusowych) cięć na terenie Warszawy.
W okolicach ulicy Jórskiego potoki pasażerskie mają charakter tranzytowy, a udział mieszkańców tej okolicy w ogólnej liczbie pasażerów jadących przez ten rejon w 120 czy 326 jest znikomy.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Jeszce się nie wypowiadałem na temat nowych linni więc powiem
202 to jest totalna porażka, mieszkam na bródnie i uważam że ta linnia jest wogule niepotrzebna.
co do 204 to uważam za dobry pomysł. Chodzę do szkoły na Bartniczej i uważam że ta linnia to bardzo dobry pomysł.
202 to jest totalna porażka, mieszkam na bródnie i uważam że ta linnia jest wogule niepotrzebna.
co do 204 to uważam za dobry pomysł. Chodzę do szkoły na Bartniczej i uważam że ta linnia to bardzo dobry pomysł.
114,500,506,414,E-3 - najlepsze linie w Warszawie
506 najlepsza
506 najlepsza