Informacja pasażerska i oznaczenia linii kolejowych w WWK
Moderator: JacekM
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tradycyjnie mniejszych literek się zrobić nie dało
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Śmiem wątpić
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bo w naszym pięknym kraju niezwykle rzadko informacje tego typu (mam tutaj na myśli także np. tablice nad drogami na bramownicach szerokości paska z tvn24...) podawane są wyraźnie... BTW dlaczego na Śródmieściu klapki są na zewnętrznych peronach, a nie na środkowym, który jest zdecydowanie większym generatorem ruchu pasażerskiego
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
Wydaje mi się, że to bardzo dawna zaszłość: peron środkowy w zamyśle służyć miał wysiadającym, a nie wsiadającym, poza tym "przecież wyświetlacze bardzo dobrze widać także z peronu środkowego".Kleszczu pisze:BTW dlaczego na Śródmieściu klapki są na zewnętrznych peronach, a nie na środkowym, który jest zdecydowanie większym generatorem ruchu pasażerskiego
To akurat nie świadczy, że tak będzie i w tym przypadku. Zresztą system nie jest uruchomiony w pełni, więc nie siałbym defetyzmu już teraz.Kleszczu pisze:Bo w naszym pięknym kraju niezwykle rzadko informacje tego typu (mam tutaj na myśli także np. tablice nad drogami na bramownicach szerokości paska z tvn24...) podawane są wyraźnie
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szkoda, że o zmianie tych "zaszłości" nikt nie pomyślał przy okazji ostatniego liftingu ŚródmieściaMeWa pisze:Wydaje mi się, że to bardzo dawna zaszłość: peron środkowy w zamyśle służyć miał wysiadającym, a nie wsiadającym, poza tym "przecież wyświetlacze bardzo dobrze widać także z peronu środkowego"..Kleszczu pisze:BTW dlaczego na Śródmieściu klapki są na zewnętrznych peronach, a nie na środkowym, który jest zdecydowanie większym generatorem ruchu pasażerskiego
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Na chwilę obecną trwają teksty.
Docelowo napisy mają być większe oraz uzupełnione o numery wagonów.
Docelowo napisy mają być większe oraz uzupełnione o numery wagonów.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
No przecież.MeWa pisze:Ale może to tylko testy wyświetlanych informacji
KZŁ stosuje np taką czcionkę:
http://www.rynek-kolejowy.pl/foto_opis/ ... 6e74_d.jpg
I pewnie taka też będzie i tu. Dopiero powiesili nieskonfigurowane wyświetlacze, a już narzekania... no spokojnie...
Docelowo ma być chyba coś w ten deseń:
http://www.rynek-kolejowy.pl/images/upl ... wizual.jpg
[ Dodano: |18 Sty 2012|, 2012 13:50 ]
Tak się zastanawiam, kiedy maszyniści na Śródmieściu zaczną sie stosować do wskaźników W32, które umieszczono przy torach...
Wszak szczególnie na peronie 3, gdzie tor jest na łuku - warto by się zatrzymywać wcześniej któtkim pociągiem. Kierownik nie musiałby latać na peron.
Tylko wtedy brakuje znaków jak w S-bahn Berlin: czoło i koniec zatrzymania krótkiego i długiego skladu. Przynajmniej orientacyjnie, dla podróżnych...