Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
-
Domino2001
Rozumiem, że 179 też wreszcie doczeka się aktualizacji wyświetlaczy.Plesim pisze:W dniu dzisiejszym następuje przeprogramowanie wyświetlaczy w Grodziu. Także na 165 w DS. Nie wiem jak u innych przewoźników.yavorius pisze:Za to Grodzio na 138 radośnie informuje, że jedzie na Bokserską.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Wczoraj rano dwie brygady posiadały informację o trasie zmienionej, dwie jej nie miały - wystaczy przecież, że wóz nie pojawi się na bazie i transferu danych nie dokonayavorius pisze:No to coś im nie wyszło, bo widziałem 138 BOKSERSKA (bez TRASA ZMIENIONA)Plesim pisze:W dniu dzisiejszym następuje przeprogramowanie wyświetlaczy w Grodziu. Także na 165 w DS. Nie wiem jak u innych przewoźników.
A jak takie np. A305 Mobilisowe nocuje w krzakach, tankuje na Statoil, to bazę chyba ogląda jak się popsuje dopiero I co wtedy? Objazd się skończy zanim się dane zaktualizuje Naprawdę prawidłowa informacja pasażerska jest nieegzekwowalna?marcus pisze:Wczoraj rano dwie brygady posiadały informację o trasie zmienionej, dwie jej nie miały - wystaczy przecież, że wóz nie pojawi się na bazie i transferu danych nie dokona
Popatrz, jaka franca!
W te krzaki to uwierzę, ale w tankowanie na Statoilu to już raczej nie.drapka pisze:A jak takie np. A305 Mobilisowe nocuje w krzakach, tankuje na Statoil, to bazę chyba ogląda jak się popsuje dopiero I co wtedy? Objazd się skończy zanim się dane zaktualizuje Naprawdę prawidłowa informacja pasażerska jest nieegzekwowalna?
Przypominając pewien temat - brak informacji pasażerskiej to nie awaria i na to odesłać autobusu się nie da, a skoro na przewoźnika kary nie działają - trudno.
-
Domino2001
Raport na gorącoKra pisze:Szykuje się jakiś remont skrzyżowania Przyczółkowej z Al. Wilanowską - na jezdni od wczoraj jest tymczasowe oznakowanie (oczywiście jakiś myślący inaczej na części nie zaznaczył, iż na razie nie obowiązuje) - czy ktoś coś wie na ten temat?
Remont ulicy odetnie Wilanów
ar 08-10-2009, ostatnia aktualizacja 08-10-2009 22:53
Ze względu na fatalny stan nawierzchni ulicy Przyczółkowej drogowcy wymienią na niej asfalt. Będą to robić przez weekend i połowę przyszłego tygodnia.
Prace obejmą odcinek Przyczółkowej między al. Wilanowską i ul. Vogla. Tysiące mieszkańców Wilanowa dojeżdżają tędy do miasta. Ulica jest jednak w tak złym stanie, że Zarząd Dróg Miejskich postanowił sfrezować ją w trybie awaryjnym.
Pierwszy etap prac nie będzie szczególnie uciążliwy, jako że przeprowadzony zostanie w weekend. W najbliższy piątek o godz. 22 drogowcy zamkną jezdnię w kierunku centrum miasta. Do niedzielnego wieczora wymienią nawierzchnię na całym odcinku, po czym przerzucą się na drugi kierunek. Mieszkańcy Wilanowa, którzy wyjadą w poniedziałek rano do pracy, będą mieli do dyspozycji świeży asfalt. Przykra niespodzianka spotka ich w drodze powrotnej. Aż do środy zamknięta będzie bowiem ul. Przyczółkowa w kierunku południowym.
Można spodziewać się, że znaczna część ruchu przerzuci się w tych dniach na przecinającą Skarpę Ursynowską ulicę Podgrzybków. Ta wąska uliczka jest nieoficjalnym łącznikiem Wilanowa z Ursynowem - informuje Marcin Gałuszko z TVP Warszawa.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Zapomniałem dodać, że cała akcja ma być przeprowadzona do piątku włącznie.yavorius pisze:No to coś im nie wyszło, bo widziałem 138 BOKSERSKA (bez TRASA ZMIENIONA)Plesim pisze:W dniu dzisiejszym następuje przeprogramowanie wyświetlaczy w Grodziu. Także na 165 w DS. Nie wiem jak u innych przewoźników.
Na stronie ZDM zero informacjiKra pisze:Szykuje się jakiś remont skrzyżowania Przyczółkowej z Al. Wilanowską - na jezdni od wczoraj jest tymczasowe oznakowanie (oczywiście jakiś myślący inaczej na części nie zaznaczył, iż na razie nie obowiązuje) - czy ktoś coś wie na ten temat?
Na tyle ile się znam na Pixelu - po zdefiniowaniu bazy danych na komputerze i udostępnieniu jej dla autobusów wystarczy dokonac transferu poprzez znalezienie się w zasięgu stacji bazowej - trochę śmieszne wydaje mi się stwierdzenie 'cała akcja', bo to generalnie nic skomplikowanego.Plesim pisze:Zapomniałem dodać, że cała akcja ma być przeprowadzona do piątku włącznie.yavorius pisze:No to coś im nie wyszło, bo widziałem 138 BOKSERSKA (bez TRASA ZMIENIONA)
Chyba, że PKS preferuje aktualizację via karty CF, co z pewnością jest bardziej skomplikowane.
No to może być nieźle - na Podgrzybków i bez remontu tworzyły się korki, co dopiero teraz, zwłaszcza, że w przynajmniej jednym miejscu dwa samochody nie mogą się minąć.Domino2001 pisze:Raport na gorącoKra pisze:Remont ulicy odetnie Wilanów
ar 08-10-2009, ostatnia aktualizacja 08-10-2009 22:53
Można spodziewać się, że znaczna część ruchu przerzuci się w tych dniach na przecinającą Skarpę Ursynowską ulicę Podgrzybków. Ta wąska uliczka jest nieoficjalnym łącznikiem Wilanowa z Ursynowem - informuje Marcin Gałuszko z TVP Warszawa.
Pozdrawiam
- Solaris U10
Komunikat ZTM w sprawie Przyczółkowej:
Komunikat ZDM w sprawie Dźwigowej:
ZTM pisze:Remont ul. Przyczółkowej
od 09.10.2009 (piątek) od godz. 22:00 do 12.10.2009 (poniedziałek) do godz. 04:00
Częściowo zamknięte zostaje skrzyżowanie ul. Przyczółkowej i al. Wilanowskiej. Autobusy zostają skierowane na trasy objazdowe:
* w kierunku Powsina i ul. Vogla: od skrzyżowania al. Wilanowska / Przyczółkowa: ul. Przyczółkowa (w lewo) – Wiertnicza – zawrotka przy skrzyżowaniu z ul. Obornicką – Wiertnicza – Przyczółkowa i dalej bez zmian. Na trasie objazdowej obowiązuje przystanek WILANÓW 10. Zawiesza się funkcjonowanie przystanku WILANÓW 01.
* w kierunku al. Wilanowskiej: od skrzyżowania Przyczółkowa / al. Wilanowska prosto ul. Przyczółkową – Wiertniczą – zawrotka przy skrzyżowaniu z ul. Obornicką – Wiertnicza – Przyczółkowa – al. Wilanowska i dalej bez zmian. Na trasie objazdowej nie obowiązują żadne przystanki.
Komunikat ZDM w sprawie Dźwigowej:
Przejazd dla autobusów pewnie tradycyjnie będzie możliwy, nie mniej uważam za skandaliczne (chyba że to pilne prace) zamykanie tunelu w momencie jednoczesnego zamknięcia tunelu w Ursusie, przejazdu na Potrzebnej i na Gołąbkach. Co prawda to tylko noc, ale jedyny wyjazd z Niedźwiadka na północ prowadzić będzie przez Piastów...ZDM pisze:Uprzejmie informujemy, że od dnia 2009-10-10 do dnia 2009-10-11 z powodu robót kanalizacyjnych w nocy wystepować będą utrudnienia w ruchu na ulicy Dźwigowa (tunel) na odcinku od tunel do .
Zamknięte dla ruchu będą 2 pasy/ów - strony jezdni -. Proponowany objazd prowadzi ulicami:
Inwestor: MPWiK
Wykonawca: MPWiK