Więc co jęczysz? Jest jakaś alternatywa? Jest!reserved pisze:Ale to i tak bez sensu. Wystarczy przecież spojrzeć na mapę. Prędzej człowiek dojdzie do Grójeckiej już. I przez cywilizowaną okolicę.
Poprawa komunikacji na Ochocie
Moderator: Wiliam
Ale mi chodziło o jakieś poważne alternatywy.
Kępa Zawadowska też może mieć alternatywę w postaci wybudowania mostku nad Wisłą i jazdy do cywilizacji linią 146. Tylko czy o to chodzi?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ładny mi mostek...
Alternatywą jest oczywiście (
) budowa porządnej Drawskiej z tramwajem, o.
Alternatywą jest oczywiście (
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mostek jak mostek, zawsze można uruchomić... prom dowozówkę. 
Glonojad pisze:Na przedłużeniu Drawskiej to był wiadukt WKD, a nie kładka...
Był wiadukt EKD i tuż obok kładka dla pieszych. Przed remontem linii radomskiej dało się nią jeszcze przechodzić na pętlę przy Instalatorów.
Teraz piesi, z braku kładki, przechodzą przez tory schodkami na przedłużeniu Maszynowej.
To właśnie był wiadukt EKD z czasów kursowania przez Drawską.
Jesteś pewien? Bo na tym zdjęciu satelitarnym z 2007 roku:MichalJ pisze:To właśnie był wiadukt EKD z czasów kursowania przez Drawską.

…to coś nad torami wygląda bardziej na kładkę, na wiadukt to jest to zbyt wąskie.
Ojejku, faktycznie obok starego wiaduktu EKD było jeszcze takie wąskie coś. To ja już nic nie mówię.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież, że była kładka...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na czacie ZTM przed chwilą pan dyrektor Wiesław Witek powiedział, że po skierowaniu linii 159 do Blue City nie planuje żadnych zmian związanych z liniami 127/158/517.
Wychodzi na to, że po zabraniu 130 otrzymujemy teraz dwa razy częstszą linię. 
A jaką punktualną. 
Akurat tu nie ma to znaczenia. Mając częste 159, średnie 127, w miarę częste 158 i w miarę częste 517 naprawdę punktualność zejdzie na drugi plan. 
Z ciekawostek - zgłosiłem problem stad na linii 127 i 158 oraz na linii 118 i 127. Pan dyrektor odpowiedział, że przyjrzą się rozkładom tych linii.
Z ciekawostek - zgłosiłem problem stad na linii 127 i 158 oraz na linii 118 i 127. Pan dyrektor odpowiedział, że przyjrzą się rozkładom tych linii.
Gdzie te stada? Na Beresteckiej? W szczycie? Poza?
Berestecka
DH Smyk (127,158)
DP: rano co 15 min w odstępie 4 min, w ciągu dnia mają takt 5-10-5-10-5-10, ale wystarczy jedno spóźnienie i takt się sypie. Wieczorem w godzinie wygląda to tak: 21:03 04 23 23 43 43
DŚ: 5-15-5-15-5-15...
DH Smyk
Berestecka (127, 158)
DP: teoretycznie jest ok, koordynacja jest (niby... takt 6-9-6-9-6-9). W praktyce rozkład 127 jest za szybki i kierowcy choćby się mocno starali to dojeżdżają do centrum z Mariensztatu na -5... w praktyce jadą razem
DŚ: przez cały dzień autobusy jadą w takcie 1-19-1-19-1-19. A że mniejszy ruch to kierowcy 127 częściej jadą o czasie, czyli razem ze 158.
Pl. Trzech Krzyży
Mariensztat (118, 127)
Nowy Zjazd
Książęca (118, 127)
Tutaj rozkład w ciągu dnia i w szczycie jest ok. Gorzej z porankami i wieczorami. A skoro wprowadzono tam 127 z powodu oszczędności to trochę szkoda, że w niedzielę rano np. jeździ co 20 min tuż za 118.
Co do dojazdu do Beresteckiej to generalnie nie robiłbym problemu, gdyby nie to, że (na odcinku, które nie obsługuje 517) nie dość, że zabrano 130, to jeszcze zrobiono stada z tych linii, które są. Jak 127 jeździło na krótszej trasie to jeździło w miarę punktualnie. Dzięki temu co 7,5 minuty mieliśmy 127/158, a w to się wtrącał 130 raz na jakiś czas. A teraz? 130 nie ma, a 127/158 jeżdżą co 15-20 min razem. Czas oczekiwania się zwiększył przez to dość znacząco. Zresztą w sumie nie wiem czemu się tworzą takie stada. To jest dla mnie fenomen, ale może parę razy widziałem jak jechał autobus bez towarzystwa swojego kompana z drugiej linii. Czasem to nawet komicznie wygląda, że jak już jedzie 127, to gdzieś przed nim lub za nim musi jechać 158. Jakby na złość pasażerom.
DP: rano co 15 min w odstępie 4 min, w ciągu dnia mają takt 5-10-5-10-5-10, ale wystarczy jedno spóźnienie i takt się sypie. Wieczorem w godzinie wygląda to tak: 21:03 04 23 23 43 43
DŚ: 5-15-5-15-5-15...
DH Smyk
DP: teoretycznie jest ok, koordynacja jest (niby... takt 6-9-6-9-6-9). W praktyce rozkład 127 jest za szybki i kierowcy choćby się mocno starali to dojeżdżają do centrum z Mariensztatu na -5... w praktyce jadą razem
DŚ: przez cały dzień autobusy jadą w takcie 1-19-1-19-1-19. A że mniejszy ruch to kierowcy 127 częściej jadą o czasie, czyli razem ze 158.
Pl. Trzech Krzyży
Nowy Zjazd
Tutaj rozkład w ciągu dnia i w szczycie jest ok. Gorzej z porankami i wieczorami. A skoro wprowadzono tam 127 z powodu oszczędności to trochę szkoda, że w niedzielę rano np. jeździ co 20 min tuż za 118.
Co do dojazdu do Beresteckiej to generalnie nie robiłbym problemu, gdyby nie to, że (na odcinku, które nie obsługuje 517) nie dość, że zabrano 130, to jeszcze zrobiono stada z tych linii, które są. Jak 127 jeździło na krótszej trasie to jeździło w miarę punktualnie. Dzięki temu co 7,5 minuty mieliśmy 127/158, a w to się wtrącał 130 raz na jakiś czas. A teraz? 130 nie ma, a 127/158 jeżdżą co 15-20 min razem. Czas oczekiwania się zwiększył przez to dość znacząco. Zresztą w sumie nie wiem czemu się tworzą takie stada. To jest dla mnie fenomen, ale może parę razy widziałem jak jechał autobus bez towarzystwa swojego kompana z drugiej linii. Czasem to nawet komicznie wygląda, że jak już jedzie 127, to gdzieś przed nim lub za nim musi jechać 158. Jakby na złość pasażerom.
Berestecka: weź pod uwagę 517 (w dś wtedy wychodzi 3-5-12)
DH Smyk: DP okej (żałosny jest jedynie rozkład 127 z wyścigowymi czasami), DŚ to rzeczywiście przesada.
DH Smyk: DP okej (żałosny jest jedynie rozkład 127 z wyścigowymi czasami), DŚ to rzeczywiście przesada.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17