O spółce PKP Intercity

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 mar 2018, 19:18

Czy ktoś mi powie, dlaczego gdy chcę kupić bilet do Lublina, to w wagonie 22 (jedzie do Chełmu) niezależnie od wyboru system internetowy upiera się "nieprawidłowa klasa, miejsce i tak dalej"? Czy to blokada, by najpierw sprzedać miejsca w wagonie lubelskim?

Kombinuję, bo wg vagonwebu część chełmska ma przedziały sześciomiejscowe, a część lubelska nie jest opisana... co prawda na razie system sprzedaje miejsca w wagonie 17 więc zakładam że pociąg jest pusty, no ale...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
kveld

Post autor: kveld » 12 mar 2018, 20:35

Glonojad pisze:Czy ktoś mi powie, dlaczego gdy chcę kupić bilet do Lublina, to w wagonie 22 (jedzie do Chełmu) niezależnie od wyboru system internetowy upiera się "nieprawidłowa klasa, miejsce i tak dalej"? Czy to blokada, by najpierw sprzedać miejsca w wagonie lubelskim?

Kombinuję, bo wg vagonwebu część chełmska ma przedziały sześciomiejscowe, a część lubelska nie jest opisana... co prawda na razie system sprzedaje miejsca w wagonie 17 więc zakładam że pociąg jest pusty, no ale...
Pytanie pomocnicze: o który pociąg chodzi?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 mar 2018, 21:01

Uznam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ashir

Post autor: ashir » 12 mar 2018, 21:15

A nie chcesz bezprzedziałówki z pojedynczym fotelem? :)

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 13 mar 2018, 7:00

Skoro pociąg jest pusty, to pewnie miejsca można sobie wybierać będzie już w pociągu jak się będzie chciało (zwłaszcza ten wagon 22 powinien być pusty, skoro nie można w nim kupić).

A spróbuj kupić bilet do Chełma w tym wagonie, może jest jakaś blokada relacyjna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ŁK

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 mar 2018, 8:48

Próbowałem do Świdnika kupić, ale nie ma wówczas taniomiastowego. No ale da się 22/23.

Bezprzedziałówka z pojedynczym fotelem? Tam jeździ ten konkretny wagon, co akurat ma jeden pojedynczy fotel (któraś mutacja rowerówki)? Niestety nie ma tego pociągu na vagonwebie (w ogóle w tym roku vagonweb marny jakiś).

ashir

Post autor: ashir » 13 mar 2018, 9:00

Tak, stara modernizacja PRów, z częścią dla palących, niepalących i z rowerami oraz z drzwiami odskokowo-przesuwnymi. Wagon 21 do Lublina, a z Lublina wagon 12. Taki wagon jest wpisany w zestawieniu PIC i takim wagonem niedawno jechałem na Uznamie. Ba, nawet w jedną stronę bez specjalnego proszenia kasjerka "wylosowała" mi taki pojedynczy fotel. :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 mar 2018, 9:09

Ha. Tylko trzeba znać konkretny numer. A nie wiesz, na czym w zeszłym roku takie wagony chodziły?

To był ten:

http://www.vagonweb.cz/popisy/mista/PKP ... bnopuz.png

?

ashir

Post autor: ashir » 13 mar 2018, 9:23

Nie (taką modernizacją (111Ainw?) jechałem kiedyś na Gałczyńskim). To jest chyba najstarsza modernizacja 111Arow z jeszcze opuszczanymi oknami, z czasów PR. Takim cudem jechałem w zeszłym roku na TLK Żuławy. :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 mar 2018, 11:46

http://www.vagonweb.cz/popisy/mista/PKP ... _ex-PR.png to?

Musi być to, bo nawet mi chciał miejsce przy stole sprzedać a w ICkowych 111ARow takich niestety nie ma wcale. Dzięki!

ashir

Post autor: ashir » 13 mar 2018, 12:05

Dokładnie to. :)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 13 mar 2018, 12:34

SOA #1

(datę wylosowałem, więc tu może tkwić jakiś problem, ale nie powinien)
Załączniki
glon.png
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 mar 2018, 13:14

Ja próbowałem rezerwować na 82172 :]
bilet.png
Ale pojadę ashirowagonem :)

Gorzej że nie bardzo wiem, czym wracać na tym całym Flisaku.

ashir

Post autor: ashir » 13 mar 2018, 20:27

A w jaki dzień tygodnia chcesz jechać Flisakiem? :)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 13 mar 2018, 23:53

To bez większego znaczenia, wszystkie dwójki (poza wagonem 13) z przedziałami sześciomiejscowymi. Wagon 16 deklas 9x6, czyli 112A, reszta 10x6 czyli pewnie 141A.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

ODPOWIEDZ