Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Matrix2441
Korków na Jagiellońskiej w międzyszczycie nie ma. To pewnie - tak jak ashir napisał - odcinek siekierkowsko-mokotowski te opóźnienia generuje. Ja też nie wiem dokładnie gdzie i jak, ale -3 jest codziennością.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Miałem dziś 162. Na trzy strzały w stronę Targówka dwa razy byłem na Targówku na +2, a zmianę przy Piotra Skargi oddałem na -1. I jeździłem w miarę spokojnie. Rozkład jest OK.
- Matrix2441
To powiedz to przeszło setce kierowców, którzy regularnie łapią/łapali na tym opóźnienia. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pogadałem też z naszymi, którzy to jeżdżą. Narzekali, że między Piotra Skargi a DKS Targówek jest za mało czasu, bo nawierzchnia jest tragiczna i trzeba jechać powoli oraz, że skręt w Gorzykowską w minutę ciężko wykonać. No i z Okrzei w Jagiellońską praktycznie nie udaje się skręcić na pierwszych światłach. Odnośnie pozostałego odcinka wspominali o losowo występującym minikorku między Gagarina a Bartycką oraz o tym, że czasem skręt w Szwoleżerów też moment trwa. No i jest zwężenie na Myśliwieckiej przed rondem Sedlaczka, robotnicy zabrali lewy pas. Podobno tam też się moment traci. Niemniej jeśli te wszystkie utrudnienia w sumie dają kilka minut opóźnienia, a dodatkowo problemy występują losowo i nie ma żadnej reguły, to ciężko to w jakikolwiek sensowny sposób uwzględnić w rozkładzie. Szczególnie, że jak ktoś chce, to jadąc przepisowo trochę nadgoni.
Czy przypadkiem na 509 nie ma zbyt dużo czasu? Od Nowodworów do Żerania?
Na 509?? Kiedy w weekend pościg, w tygodniu jest okej trzeba pomyśleć jak z Białołęka-ratusz przyfasolisz to sobie leć dołem i na konwaliowej będziesz na 0 ale jak dla mnie to czas jest taki jaki być powinien oczywiście ten szczytowy. To moja ulubiona linia kocham ją 
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Zapraszam
162 też uważam za Malinę a jak zrobili wjazd na most bez zygzaka to jest cacuś , ogólnie uważam ze jest gdzie wytracić i gdzie nadrobić. Tylko odcinek Na Targówku nawierzchnia do wymiany można zgubić sztuczną szczękę, nawet jazda różnymi odcinkami szerokości pasa nic nie daje wyboje jak diabli.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Zapraszam
Zapraszam
Gdzie jest za dużo czau że 502,514,520 i 525 między 7-8 przyjeżdżają na Zamieniecką na +2, +3, Przykład : Kleszczow brygada na 520 która na Zamienieckiej powinna się zameldować o 7.15 przyjeżdża 7.12,7.13 bądź 525 które rozkładowo powinno zajechać o 7.17 a przyjeżdża 7.15.
Na węźle Marsa. Tam się jednak obluźniło. A i korek przed Zamieniecką chyba też się był skrócił.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Chciałbym się zapytać kto i czym się kierował robiąc minutę przelotu pomiędzy Marcelin 02, a PKP Żerań 05? Nie dość, że połowa odcinka jest z trylinki to jeszcze jest włączenie się do ruchu w Marywilską oraz Płochocińską i nawet google maps daje na ten odcinek dwie minuty!
Od 7 do 9, w godzinach największego ruchu, są 2 minuty.
Super, a przez resztę dnia minuta gdzie zazwyczaj jedzie się trzy 
dla przykładuProfessor pisze:Gdzie jest za dużo czau że 502,514,520 i 525 między 7-8 przyjeżdżają na Zamieniecką na +2, +3, Przykład : Kleszczow brygada na 520 która na Zamienieckiej powinna się zameldować o 7.15 przyjeżdża 7.12,7.13 bądź 525 które rozkładowo powinno zajechać o 7.17 a przyjeżdża 7.15.
520 - między:
- Rezedową a Okularową są 3 minuty
- Okularową a Płowiecką jest 5 minut
- CH Promenada a Zamieniecką są 2 minuty
te 3 i 2 minuty to mogę zrozumieć ale te 5 to przesada
praktycznie te 5 minut między Traktem Lubelskim a Płowiecką i między Okularową a Płowiecką to "generator" przyspieszeń
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
Takie moje małe "łał": dziś z racji sobotniego rozkładu moje poranne 166 zamiast Grodzia obsłużyło MZA (solbus 10 m). I okazało się, że na 166 można na przystanek wjeżdżać, a nie wtaczać się, jechać, a nie się toczyć i na przystanek dojechać, a nie dotoczyć się. Notabene na +1 a nie -3... Już pomijam jako OT to, że pojazd nie było rozklekotamy, powiązany sznurkami, taśmami i za poręcz sią można złapać bez obaw, że zostanie w ręku...
Popatrz, jaka franca!
Dzięki za wyjaśnienie!SieneK pisze:dla przykładuProfessor pisze:Gdzie jest za dużo czau że 502,514,520 i 525 między 7-8 przyjeżdżają na Zamieniecką na +2, +3, Przykład : Kleszczow brygada na 520 która na Zamienieckiej powinna się zameldować o 7.15 przyjeżdża 7.12,7.13 bądź 525 które rozkładowo powinno zajechać o 7.17 a przyjeżdża 7.15.
520 - między:
- Rezedową a Okularową są 3 minuty
- Okularową a Płowiecką jest 5 minut
- CH Promenada a Zamieniecką są 2 minuty
te 3 i 2 minuty to mogę zrozumieć ale te 5 to przesada![]()
praktycznie te 5 minut między Traktem Lubelskim a Płowiecką i między Okularową a Płowiecką to "generator" przyspieszeń