Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Quo vadis, MZA?
A skąd taka Twoja pewność, że prywaciarze upadną? Jeśli dojdzie do strajku w MZA a prywaciarze podniosą płace to zobaczysz jak kierowcy pójdą robić u nich. Poza tym jak MZA podniesie płace to i ajenci to zrobią by nie stracić kierowców, logiczne myślenie naprawde nie boli.Jamnik pisze:Ale my tu mówimy nie o tym co jest teraz, tylko o tym co będzie, jeżeli prywaciarze upadną i MZA przejmie całość.
Nie pewność, tylko jedno z rozwiązań. Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post w tym temacie.Flash8222 pisze:A skąd taka Twoja pewność, że prywaciarze upadną? Jeśli dojdzie do strajku w MZA a prywaciarze podniosą płace to zobaczysz jak kierowcy pójdą robić u nich. Poza tym jak MZA podniesie płace to i ajenci to zrobią by nie stracić kierowców, logiczne myślenie naprawde nie boli.
Niech tylko zastrajkuja. Z tego co slysze na ulicy to latami beda sie ogladac za siebie wracajac do domu. Raczej nie beda mieli poparcia wsrod mieszkancow.
Gronkiewicz nie powinna w ogole negocjowac tylko od razu zerwac umowe i wszystko bez przetargu, bo beda to szczegolne okolicznosci, oddac w prywatne rece.
Gronkiewicz nie powinna w ogole negocjowac tylko od razu zerwac umowe i wszystko bez przetargu, bo beda to szczegolne okolicznosci, oddac w prywatne rece.
Ale kierowcy i tak pozostaną ci sami. Jedynie przeniosą się z jednej firmy do drugiej.rhemek pisze:Niech tylko zastrajkuja. Z tego co slysze na ulicy to latami beda sie ogladac za siebie wracajac do domu. Raczej nie beda mieli poparcia wsrod mieszkancow.
Kolego, z tego co czytam, to tylko byś odstrzeliwał, bił po łbie i wsadzał za kraty. Może wyluzuj trochę. Dziś mówisz "oddać bez przetargu" a za chwilę powiesz, że miasto robi lewe interesy z pominięciem procedur. I nie wiem po jakich ulicach chodzisz, ale ja przynajmniej nie zauważyłem, żeby pracowników MZA wytykano palcami, a tym bardziej musieli specjalnie oglądać się za siebie. Może słyszysz jakieś wewnętrzne głosy?rhemek pisze:Niech tylko zastrajkuja. Z tego co slysze na ulicy to latami beda sie ogladac za siebie wracajac do domu. Raczej nie beda mieli poparcia wsrod mieszkancow.
Najgorsze jest to, że mówi to podobno nauczycielPaweł D. pisze:Kolego, z tego co czytam, to tylko byś odstrzeliwał, bił po łbie i wsadzał za kraty. Może wyluzuj trochę. Dziś mówisz "oddać bez przetargu" a za chwilę powiesz, że miasto robi lewe interesy z pominięciem procedur. I nie wiem po jakich ulicach chodzisz, ale ja przynajmniej nie zauważyłem, żeby pracowników MZA wytykano palcami, a tym bardziej musieli specjalnie oglądać się za siebie. Może słyszysz jakieś wewnętrzne głosy?rhemek pisze:Niech tylko zastrajkuja. Z tego co slysze na ulicy to latami beda sie ogladac za siebie wracajac do domu. Raczej nie beda mieli poparcia wsrod mieszkancow.
I jeszcze jedno... Jakby prywatna firma miała z dnia na dzień przejąć tyle brygad to chyba rhemek jeździłby trakorem z anina do centrum miasta bo autobusów nie starczy
Jeśli dojdzie to podczas strajku to ZTM nie zrobi czegoś takiego i ustawi taryfę ulgową dla ajentów, żeby tylko ci jeździli na mieście.Jamnik pisze:Jak prywaciarze nie wykonają połowy kursów, to ZTM nie będzie miał innego wyjścia.Flash8222 pisze:Kolejną sprawą, że ZTM nie pozwoli by ajenci upadli i został z monopolistą...
Ale nie będzie sztucznie utrzymywanego monopolu. Lepiej będą mieli zarówno kierowcy jak i pasażerowie bo będzie KONKURENCJA (takie magiczne słowo).Jamnik pisze:Ale kierowcy i tak pozostaną ci sami. Jedynie przeniosą się z jednej firmy do drugiej.rhemek pisze:Niech tylko zastrajkuja. Z tego co slysze na ulicy to latami beda sie ogladac za siebie wracajac do domu. Raczej nie beda mieli poparcia wsrod mieszkancow.
Teraz miasto placi podobną stawke za to że czlowiek jedzie nowym Manem z klimatyzacją i 20 letnim Ikarusem z MZA.
Oczywiście, że nie za darmo. Ale więcej brygad oznacza większe zyski, które można przeznaczyć na zakup autobusów.fraktal pisze:Bez powodu nie rozwiążą, a jeśli prywaciarze upadną (w co nie wierzę), to ich tabor zostanie zlicytowany i sprzedany. MZA będzie mogło go kupić, ale na pewno autobusy nie zostaną przekazane MZA za darmo.Jamnik pisze:A co zrobią ze swoim taborem prywaciarze, jeżeli ZTM rozwiąże z nimi umowę?