Zgodnie z obietnica relacja z porannych, drugich Piasków. A więc tak. Wybrałem parę 6633/6622 jako tą teoretycznie najbardziej obłożoną (przyjazd na Gdański o 7:51). Zacząłem od kupna biletu w kasie (oczekiwanie na kasjerkę ok. 8 minut).
Po wyjściu na peronu ku mojemu zdziwieniu jako pociąg do Legionowa podstawiony został skład EN57-1903+1913 i został zapowiedziany
Jedna jednostka zmodernizowana, druga to de luxe posłoneczny. Frekwencja - kilkanaście osób, co przy takiej relacji i przeciwpotoku można uznać za całkiem niezłą. Podróż do Legionowa odbyła się bez większych przygód. Standardowe oczekiwanie przed Jagiellonką i S1 na SBLce pomiędzy Płudami i Choszczówką. Spowodowało to niewielkie opóźnienie 3 minut

Na Piaskach wysiadło parę osób. Peron był solidnie zaśnieżony co widać na załączonych zdjęciach w Albumie. W drugą stronę odjechaliśmy z poślizgiem 1 minuty. W Piaskach wsiadło około 30 osób, więc IMHO nieźle. Dalej w Legionowie koło setki osób. Dodatkowo 8 osób na Choszczówce i 6 na Płudach. Co ciekawe wcześniej nawet w szczycie rzadko można było widzieć tam wysiadające/wsiadające osoby w takiej ilości. Zazwyczaj było to góra 2-3 osoby.
Najwięcej osób tradycyjnie wysiadło na Toruńskiej, ZOO i Gdańskiej. DO stacji docelowej dotarliśmy z opóźnieniem +3 minuty.
Generalnie widać, że połączenie ma wzięcie, jednak chyba dawanie dwóch jednostek to przesada. Bardziej przydatne były by na innych trasach.
I jeszcze jedno: podstawową wadą całego składu były zamarznięte drzwi. Na cały skład kilka par się w ogóle nie otwierały, a reszta tylko w połowie.
Dwa zdjątka z Piasków będzie można obejrzeć w Albumie po akceptacji

1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!