Zależy o której i w którą stronę. Generalnie wieczorami nie cieszy się popularnością. Rano dużo osób jedzie linią w kierunku Żerania Wschodniego, gorzej w drugą stronę, choć na Zaciszu dobrze się zapełnia w niektórych porannych kursach (o ile nie jedzie przed nim 120). Dużo lepiej jest w w międzyszczycie i w godzinach popołudniowych, kiedy zajęcia kończą uczniowie z licznych szkół, znajdujących się w Dzielnicy Targówek. Jednak ogólnie ciężko jest scharakteryzować ten twór.Dęboszczak pisze:326 to jest niezły śmieć, aż się prosi coś z tym zrobić.
Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Częstotliwość 201 - dowozówki, przypominam - rozczarowuje. Częstotliwości pozostałych dwóch linii szkoda komentować, chociaż w przypadku 204 odpowiada to mniej więcej 'atrakcyjnej' częstotliwości pociągów... tylko, szczerze mówiąc, na ten 1 przystanek się przesiadać? To już do Gdańskiego do metra było...
[ Dodano: 2008-02-05, 19:36 ]
[ Dodano: 2008-02-05, 19:36 ]
To myślisz, że jak Wam Św. Metro zbudują to będzie lepiej?Rosa pisze:Jestem zainteresowany liniami mikrobusowymi bo chętnie zobaczyłbym takie cos na Gocławiu na ul Nowaka Jeziorańskiego, gdzie ludzie mają czasami ponad 600m do najbliższego przystanku,
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jak akurat zwieje, to się podejdzie piechotą. I to chodzi.reserved pisze:co do 204 to uważam za dobry pomysł. Chodzę do szkoły na Bartniczej i uważam że ta linnia to bardzo dobry pomysł.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mam cichą nadzieję, że oznacza to szansę, aby nareszcie ajent przejął linię 732ZTM pisze:Ponadto od 1 marca br. na ulicach Warszawy pojawi się pierwsza partia nowych 12-metrowych, klimatyzowanych autobusów marki Scania, zakupionych przez PKS Grodzisk Maz. Zostaną one skierowane przede wszystkim do obsługi prawobrzeżnej części Warszawy, co przyczyni się do poprawy komfortu podróżowania pasażerów oraz rozszerzenia na kolejne linie obsługi wyłącznie taborem niskopodłogowym.
Na wszelki wypadek uświadomiłem już kogo trzeba w UM Marki, i oni sprawę też pewnie lada dzień poruszą w ramach stosunków dwustronnych z ZTM.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
-
Ikarus 5780
ZaciszaniN pisze:Zastanawiam się nad linią 2xx na trasie: CH MARKI, Radzymińska, Młodzieńcza, Codzienna, Rolanda, Gilarska, Samarytanka, Korzona, Trocka, TARGÓWEK lub dalej Trocką, Pratulińską i po trasie 326 na PL. HALLERA.
Chodzi mi głównie o rozszerzenie oferty przewozowej na Zaciszu (przy pętli), a także objęcie obsługą komunikacji miejskiej ul. Rolanda.
Niezły pomysł pod warunkiem częstotliwości nie mniejszej jak 15 minut bo tam odcinki do przejścia nie są duże i jeśli autobusu nie będzie ludzie będą pokonywali je z buta. Poza tym również myślałem żeby dać linie na Targówek przez Korzona, bo będzie to błyskawiczne połączenie dla ludzi którzy codziennie nie wybierają 120 z Samarytanki i nie jadą do Jórskiego czy dalej, tylko idą z bloków na Pratulińską i tym sposobem chcą się dostać do Wileniaka albo Centrum, a takich jest sporo. Moim zdaniem trasa przedstawiona przez kolegę Zaciszanina jest optymalna, zapewnia dobry i szybki dojazd do CH Marki (a to dla Zacisza na pewno duże ułatwienie będzie, w weekendy nie wiem czy starczyłyby mikrobusy), poza tym dojazd do Enel-medu, i połączenie Zacisza z Targówkiem nie przez Radzymińską, co by było bardzo dobre dla ludzi z okolic Rolanda i Codziennej, bo po co mają jechać 512 dookoła.
[ Dodano: 2008-02-05, 20:07 ]
A ja jestem bardzo zadowolony z R-13 i modlę się, żeby została na 732 i pewnie zostanie. Szczególnie chodzi mi o Ikarusy, choć ich coraz mniej nawet nowe Jelcze wypierają automaty.Frencher pisze:Mam cichą nadzieję, że oznacza to szansę, aby nareszcie ajent przejął linię 732![]()
Taa... szczególnie ostatnio jak się jeden rozkraczył obok CH Targówek (w kierunku Marek), a drugi przyjechał, ale tylko do Grodziska dojechał, bo też się rozkraczył. Zresztą na 732 to standard, i dzień bez przynajmniej 2 awarii to dzień straconyIkarus 5780 pisze:A ja jestem bardzo zadowolony z R-13 i modlę się, żeby została na 732 i pewnie zostanie. Szczególnie chodzi mi o Ikarusy, choć ich coraz mniej nawet nowe Jelcze wypierają automaty.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Mnie niedługo 732 i 718 będzie bardziej interesować...
Natomiast o tyle Stalowa jest na swych automatach okej na 718, że w Markach bokiem kierowcy omijajaą korki często, a żądni inni kierowcy z innych zajezdni nie mają praktycznie odwagi czegoś takiego zrobić.
Natomiast o tyle Stalowa jest na swych automatach okej na 718, że w Markach bokiem kierowcy omijajaą korki często, a żądni inni kierowcy z innych zajezdni nie mają praktycznie odwagi czegoś takiego zrobić.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Jak dla mnie to mocno zaskakujące są może nie tyle linie, co kolejność ich uruchomienia. Zamiast od razu dać linie dla rejonów, gdzie naprawdę potrzebna komunikacja jest od zaraz, tak te dwie linie (202, 204) mogłyby spokojnie jeszcze kilka miesięcy poczekać.
201 - b. dobra linia, zresztą takiej się spodziewaliśmy. Częstotliwość jak na standardy ZTM w 2008 r. bardzo dobra, tak więc sukces pewnie murowany.
202 - nie rozumiem po co i dla kogo. Ale UD pewnie maczało w tym palce![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
204 - fajna końcówka przy PKP Praga - ciekawe, czy to przysporzy więcej pasażerów w systemie KM + bus. Linia pewnie też odniesie sukces, choć jak wspomniałem, szybciej mogły powstać linia takie jak na Włodarzewską, czy Księżycową.
201 - b. dobra linia, zresztą takiej się spodziewaliśmy. Częstotliwość jak na standardy ZTM w 2008 r. bardzo dobra, tak więc sukces pewnie murowany.
202 - nie rozumiem po co i dla kogo. Ale UD pewnie maczało w tym palce
204 - fajna końcówka przy PKP Praga - ciekawe, czy to przysporzy więcej pasażerów w systemie KM + bus. Linia pewnie też odniesie sukces, choć jak wspomniałem, szybciej mogły powstać linia takie jak na Włodarzewską, czy Księżycową.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- MeWa
- Cukiereczek
po to są minibusy, by nie trzeba było poszerzać. Bo po poszerzeniu to coś normalnego można puścić.reserved pisze:No chyba nie myślisz, że na Włodarzewskiej poszerzyli by ulicę w te parę miesięcy. Jeśli to planują, znaczy ta linia i tak tam powstanie i tak, ale to jasne chyba jest, że priorytetem powinny być właśnie takie ulice.Ale ZTM nie uruchomi linii, jeśli nie ma niezbędnej infrastruktury...
Na Włodarzewskiej nie wyznaczono przystanków, miejsca na pętlę itp.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Ikarus 5780
Dziwne, bo codziennie jeżdże 732 przynajmniej 2 razy dziennie na odcinku Żerań - Rejtana (bez dwóch przystanków cała trasa). Korzystam z tej linii od pierwszego dnia kursowania i jeszcze nie spotkałem, żeby 732 się zepsuło. Poza tym obserwuje 2 kierunki bo przeważnie słucham MP3 i z drugiego kierunku też nie widziałem, żeby stało zepsute 732.Frencher pisze:Taa... szczególnie ostatnio jak się jeden rozkraczył obok CH Targówek (w kierunku Marek), a drugi przyjechał, ale tylko do Grodziska dojechał, bo też się rozkraczył. Zresztą na 732 to standard, i dzień bez przynajmniej 2 awarii to dzień stracony
-
Ikarus 5780
PKP to jedno, tam jest szkoła i pewnie część ludzi wsiądzie w 204 z tej racji, że Bartniczą, a dalej Łabiszyńską, bo nie będą chcieli się przesiadać z tramów.Piotrek pisze:
Prędzej, bo tak mimo wszystko to PKP w tym miejscu jest dla nikogo. Choć z drugiej strony na pewno trochę ludzi z Woli pojedzie pociągiem na Bródno (mam nadzieję...).Ikarus 5780 pisze:PKP to jedno, tam jest szkoła i pewnie część ludzi wsiądzie w 204 z tej racji, że Bartniczą, a dalej Łabiszyńską, bo nie będą chcieli się przesiadać z tramów.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
No i dlatego właśnie napisałem, że nie trzeba czekać na zmienianie czegoś na Włodarzewskiej.MeWa pisze:po to są minibusy, by nie trzeba było poszerzać. Bo po poszerzeniu to coś normalnego można puścić.
W ogóle gdzie ta pętla ma być?MeWa pisze:Na Włodarzewskiej nie wyznaczono przystanków, miejsca na pętlę itp.
Przystanki to mniejszy raczej problem. Ja wiem, gdy przy kościele bus sie zatrzyma wstrzyma ruch na chwilę, ale przy Muminie (sklepie) często jakieś dostawy się zatrzymują, a nawet zawracają i jakoś ruch się utrzymuje płynnie. Dalej myślę że przy STOENie więcej miejsca mogłoby być. Przy "Koziołku" jednak nie wiem...