Zmiany obsługowe - październik 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
jagielska
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Widuję 148 co jakiś czas i za każdym razem zastanawiam po co na tę linię wystawiane są (w znakomitej większości) Solarisy 18-metrowe
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Ja odniosłem wrażenie, że "sztywniaki" wystarczyłyby w zupełności, szczególnie w międzyszczycie.
Stare dobre 143 na wymienionym przez Ciebie odcinku nie woziło chyba ~10 osób?Colony pisze:Bo na odcinku Pl Szembeka - Metro Imielin jest wypchane jest stare dobre 143, chociaż nie ukrywam, że 15stki też byłyby ok na tej linii.
noidea
- Colony
- Kontakt:
Pozwolę sobie jako gocławiak się z tą opinią niezgodzic. Owszem w międzyszczycie w 143 bywało czasem po 15 osób, ale szczyt zawsze miał znakomite zapełnienie.Adam G. pisze:Stare dobre 143 na wymienionym przez Ciebie odcinku nie woziło chyba ~10 osób?Generalnie obserwacje z wielokrotnej jazdy 148 pozwalają mi stwierdzić, że jakaś frekwencja jest tylko i wyłącznie na odcinku Pl. Szembeka - Bora-Komorowskiego. Na pozostałym odcinku rzadko kiedy widziałem w autobusie ponad 20 osób, najczęściej było ok. 10.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Pozwolę sobie jako mieszkaniec Ursynowa niezgodzić się z opinią Adama G. na temat 148. Te twoje "najczęściej 10 osób" to owszem występuję ale raczej na odcinku metro Imielin-Wyczółki-metro Imielin. Radziłbym zrobić obserwacje z wielokrotnej jazdy na odcinku metro Imielin - Gocław (szeroko rozumiany) - metro Imielin. Owszem występują różnice w międzyszczycie, ale to jest norma dla b.wielu linii, o czym powinieneś b.dobrze wiedzieć. Linia ta się przyjęła i dobrze spełnia swoją rolę na lewym brzegu Wisły, przy okazji nie wożąc powietrza.Colony pisze:Pozwolę sobie jako gocławiak się z tą opinią niezgodzic. Owszem w międzyszczycie w 143 bywało czasem po 15 osób, ale szczyt zawsze miał znakomite zapełnienie.Adam G. pisze:Stare dobre 143 na wymienionym przez Ciebie odcinku nie woziło chyba ~10 osób?Generalnie obserwacje z wielokrotnej jazdy 148 pozwalają mi stwierdzić, że jakaś frekwencja jest tylko i wyłącznie na odcinku Pl. Szembeka - Bora-Komorowskiego. Na pozostałym odcinku rzadko kiedy widziałem w autobusie ponad 20 osób, najczęściej było ok. 10.
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
Nie zapominaj kolego że 401 nie jest linią tylko dla Marysina. Na reszcie trasy jest bardzo dobrze wykorzystywana, także w międzyszczycie. I tu przydałaby się nie 401 tylko jakieś 5xx. Może lepiej skrócić 401 do Gocławia i nie pchać dalej na Marysin i wtedy przekształcić w 513.Rosa pisze:Jeśli prawdą jest to co się pisze w temacie o obsłudze linii od stycznia czyli że 401 będzie WZMOCNIONE to jest to po prostu skandal. Tnie się linie które mają dobre zapelnienie (512), zniechęca do innych (520) a kochanemu pupilkowi ZTMu dokłada brygady.
- R-9 Chełmska
Na 148 jeżdżą też inne brygady, nie tylko 011Adam G. pisze:Stare dobre 143 na wymienionym przez Ciebie odcinku nie woziło chyba ~10 osób?Colony pisze:Bo na odcinku Pl Szembeka - Metro Imielin jest wypchane jest stare dobre 143, chociaż nie ukrywam, że 15stki też byłyby ok na tej linii.Generalnie obserwacje z wielokrotnej jazdy 148 pozwalają mi stwierdzić, że jakaś frekwencja jest tylko i wyłącznie na odcinku Pl. Szembeka - Bora-Komorowskiego. Na pozostałym odcinku rzadko kiedy widziałem w autobusie ponad 20 osób, najczęściej było ok. 10.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Na reszcie trasy to znaczy na kawałku Ursus-M Służew.ITS A 218 pisze:Nie zapominaj kolego że 401 nie jest linią tylko dla Marysina. Na reszcie trasy jest bardzo dobrze wykorzystywana, także w międzyszczycie. I tu przydałaby się nie 401 tylko jakieś 5xx. Może lepiej skrócić 401 do Gocławia i nie pchać dalej na Marysin i wtedy przekształcić w 513.Rosa pisze:Jeśli prawdą jest to co się pisze w temacie o obsłudze linii od stycznia czyli że 401 będzie WZMOCNIONE to jest to po prostu skandal. Tnie się linie które mają dobre zapelnienie (512), zniechęca do innych (520) a kochanemu pupilkowi ZTMu dokłada brygady.
Nie czepiałbym się gdyby podnoszono częstotliwość starej 401 czy też 189 ale tutaj z jednej strony slychać placze o braku brugad, braku kierowców, konieczności cięć, 502 jeździ co 30 min nawet w szczycie, w 509 czyli naprawde porządnej i o dobrym wykorzystaniu linii transpraskiej nie ma całek żeby podnieść częstotliwość z 20 min poza szczytem a ten dziwny sklejony twór ktorego końcówki generują całkowicie odmienne zapełnienie dostaje conajmniej 4 całki.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Jeśli mówisz o odcinku gocławsko-praskim, to rzeczywiście trudno się z Tobą nie zgodzić, jednak Adam G. ma rację, co do pozostałej części trasy.Colony pisze:Pozwolę sobie jako gocławiak się z tą opinią niezgodzic. Owszem w międzyszczycie w 143 bywało czasem po 15 osób, ale szczyt zawsze miał znakomite zapełnienie.Adam G. pisze:Generalnie obserwacje z wielokrotnej jazdy 148 pozwalają mi stwierdzić, że jakaś frekwencja jest tylko i wyłącznie na odcinku Pl. Szembeka - Bora-Komorowskiego. Na pozostałym odcinku rzadko kiedy widziałem w autobusie ponad 20 osób, najczęściej było ok. 10.
Ale nikt tu nie proponuje wystawiać solówek ani midibusów na tę linięspan pisze:Owszem występują różnice w międzyszczycie, ale to jest norma dla b.wielu linii, o czym powinieneś b.dobrze wiedzieć. Linia ta się przyjęła i dobrze spełnia swoją rolę na lewym brzegu Wisły, przy okazji nie wożąc powietrza.
[ Dodano: 2007-12-22, 18:49 ]
Akurat 520 jest pierwszym kandydatem do pocięcia więc nie rozumiem, o czym mowa. A 401 jeździ do Rembertowa - jeździRosa pisze:Jeśli prawdą jest to co się pisze w temacie o obsłudze linii od stycznia czyli że 401 będzie WZMOCNIONE to jest to po prostu skandal. Tnie się linie które mają dobre zapelnienie (512), zniechęca do innych (520) a kochanemu pupilkowi ZTMu dokłada brygady.