(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
He he, zimny pot mnie oblewa, jak dostaję powiadomienie o odpowiedzi w tym wątki
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niezamaco, może dla odmiany ktoś coś ciekawego napisze .
A może mi się zachce dokończyć i opublikować swoją marszrutyzację, to ją wrzucę...
A może mi się zachce dokończyć i opublikować swoją marszrutyzację, to ją wrzucę...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
No tak, czekamy, a jak była moja marszutyzacja, to tylko dwie osoby zdołały się na jej temat wypowiedzieć i temat został zamknięty na ponad miesiąc, po czym dyskusję na jej temat wycięto (Żeby mnie źle nie zrozumiano, nie mam tu nic przeciwko planom publikacji projektu inż. Glonojada).pawcio pisze:Czekamy z wypięciem.
Umieść ją na forum, a nie na swojej stronce, przedstaw wyliczenia, czy w ogóle się mieścisz w planie, dołącz komentarz, jakie były cele, założenia itp. to nic się propozycji stać nie powinno. Chyba że wyniknie jakaś bardacha. Ale na to obaj nie mamy za bardzo wpływu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
- (XXXX)
pawcio pisze:Umieść ją na forum, a nie na swojej stronce, przedstaw wyliczenia, czy w ogóle się mieścisz w planie, dołącz komentarz, jakie były cele, założenia itp. to nic się propozycji stać nie powinno. Chyba że wyniknie jakaś bardacha. Ale na to obaj nie mamy za bardzo wpływu.
Ktoś zna zmiany w układzie linii tramwajowych od 25 lutego 2008 r. ( patrz dzisiejsza "Gazeta Wyborcza" )? Jakieś linie mają zostać zlikwidowane.
-
No cóż, po pierwsze ja te projekty publikuję nie tylko na WAWKOMIE - jestem osobą niezależną. Po drugie strasznie bym zaśmiecił forum takim długim tekstem. No i nie można zrobić ładnej tabelki, w której obok trasy przedstawiam od razu częstotliwość i krótkie uzasadnienie zmiany. Ale jak się upierasz, to może skopiuję go na forum, ale dopiero, jak będę mógł w pełni zrealizować:pawcio pisze:Umieść ją na forum, a nie na swojej stronce,
To bardzo proszę o podanie, gdzie jest plan brygadowy dla tramwajów. Bo w Downloadzie jest maksimum od 2 stycznia, ale audtobusowe. Do tramwajowego nie ma dostępu, nad czym nieraz ubolewam, bo chętnie bym sobie policzył, czy starczy na to brygad.pawcio pisze:przedstaw wyliczenia, czy w ogóle się mieścisz w planie,
To wszystko było pod projektem.pawcio pisze:dołącz komentarz, jakie były cele, założenia itp. to nic się propozycji stać nie powinno.
PS. Coś mi nie wchodzi od parunastu minut pełna grafika forum.
michael112 pisze:To bardzo proszę o podanie, gdzie jest plan brygadowy dla tramwajów. Bo w Downloadzie jest maksimum od 2 stycznia, ale audtobusowe[/b]. Do tramwajowego nie ma dostępu, nad czym nieraz ubolewam, bo chętnie bym sobie policzył, czy starczy na to brygad.
Też go nie posiadam. Dlatego swojego projektu także nie publikuję. Ale liczę w tej materii na Glonojada. On na pewno będzie miał to przeliczone i my wówczas zyskamy podstaw do sprawdzenia, czy nasze pomysły mają ręce i nogi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Kolego, nie umiesz policzyć ile brygad kursuje teraz po mieście? Da to się policzyć, oczywiście z pewnym błędem, ale da. A co do projektu to wybacz, ale sytuacja kiedy w relacji Bródno-Gdański zostawiasz tylko 1-kę, a nad metrem dajesz 3 linie z taktem 5 min. jest hmmm... podobna z jak z Twoją taryfą biletową z 50 rodzajów biletów.michael112 pisze:To bardzo proszę o podanie, gdzie jest plan brygadowy dla tramwajów. Bo w Downloadzie jest maksimum od 2 stycznia, ale audtobusowe. Do tramwajowego nie ma dostępu, nad czym nieraz ubolewam, bo chętnie bym sobie policzył, czy starczy na to brygad.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze nie ma żadnych decyzji, ani czy będą zmiany, ani jakie. Trwa liczenie brygad.XXXX pisze:Ktoś zna zmiany w układzie linii tramwajowych od 25 lutego 2008 r. ( patrz dzisiejsza "Gazeta Wyborcza" )? Jakieś linie mają zostać zlikwidowane.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mnie najbardziej ciekawi, jak wypadły nowe czasy międzyprzystankowe.
Jeśli tak miasto chce stawiać na tramwaje to może przygotowałoby również plan awaryjny na takie wypadki jak dziś gdzie ponad 30 min po 18 ruch tramwajowy na Jerozolimskich w str. Zawiszy był zatrzymany ? Na al. Krakowskiej w tym czasie jeździła tylko 15, na Towarowej wyłącznie 1 i 32 a na Okopowej tylko 1 i 27 co w piątkowe późne popołunie (rzadkie rozkłady i sporo pasażerów) oznaczało sajgon. Jak widać takich wypadków jest coraz więcej a coraz częściej komunikacja opiera się wyłącznie na tramwajach dlatego należałoby pomyśleć o jakiś zastępczych liniach tam gdzie nic innego nie dojeżdża albo dojeżdża raz na 20 - 30 min.