Dlaczego tak sądzisz? Boernerowo to jeszcze z półtora miesiąca roboty, powinno być akurat na Gwiazdkę.a/p TALENT pisze:Pod choinkę w tym roku dostaniemy figę, zamiast przeplatanki jednotoru z dwutorem /?/ na Boernerowo. Kolejna inwestycja z wyrolowanym terminem.
Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Fakt.a/p TALENT pisze:Roboty, robotami a celebracja z odbiorem wyrobi się na Gwiazdkę?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... erowo.html![]()
Zaczęli układać tory na Boernerowo
Zaczęła się opóźniona odbudowa linii tramwajowej na końcowym odcinku ul. Dywizjonu 303 i wzdłuż ul. gen. Kaliskiego.
Linia jest nieczynna od ponad dwóch lat z powodu wytyczania trasy ekspresowej przecinającej Bemowo. Obie inwestycje mają być gotowe do końca roku. Na sporym fragmencie tramwajarze układają drugi tor, powstaje też mijanka dla tramwajów na przystanku koło Wojskowej Akademii Technicznej. Dzięki temu Boernerowo zyska bezpośrednie połączenie tramwajowe z centrum.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
I znów obchodziłem włości i najciekawszą ostatnimi czasy realizację na ich terenie czyli przebudowę torowiska dawnej linii 20. Załączam więc parę strzałów wraz z koniecznym opisem.
Na początek mijanka Stare Bemowo. Tutaj pojawił się pachnący nowością rozjazd.

Za to coś niecoś ubyło po drugiej stronie.

To miejsce będzie się zmieniać dalej.

Mijanka WAT. Są już oba rozjazdy, jak widać prace trwają nawet w niedzielę.

Po dawnej Spółdzielni SPES nie ma śladu...

...jest za to rozjazd i widok na przebudowany "zakręt śmierci"

Torowisko w Dywizjonu 303 zaczyna powoli jakoś wyglądać.

Powstańców Śl. W tle pozostał jeszcze słupek przystankowy po starym przystanku

I strzał w drugą stronę.

Dalej nie zapuszczałem się ze względu na panujące wszechobecne błoto, a w gumofilcach wyglądałbym nieatrakcyjnie. Za to podszedłem od Radiowej i stwierdziłem, że na wschodzie bez zmian

Na początek mijanka Stare Bemowo. Tutaj pojawił się pachnący nowością rozjazd.

Za to coś niecoś ubyło po drugiej stronie.

To miejsce będzie się zmieniać dalej.

Mijanka WAT. Są już oba rozjazdy, jak widać prace trwają nawet w niedzielę.

Po dawnej Spółdzielni SPES nie ma śladu...

...jest za to rozjazd i widok na przebudowany "zakręt śmierci"

Torowisko w Dywizjonu 303 zaczyna powoli jakoś wyglądać.

Powstańców Śl. W tle pozostał jeszcze słupek przystankowy po starym przystanku

I strzał w drugą stronę.

Dalej nie zapuszczałem się ze względu na panujące wszechobecne błoto, a w gumofilcach wyglądałbym nieatrakcyjnie. Za to podszedłem od Radiowej i stwierdziłem, że na wschodzie bez zmian

15/12/2005-12/7/2019
-
geograf_OSU
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tuż za zakręt, co widać na zdjęciu.geograf_OSU pisze:A sie zapytam: na jakim odcinku beda dwa tory?
Lepiej by było, ale sensu nie ma - wymagałoby to przebudowy całego układu zasilania - obecnie odcinki jednotorowe najlepiej regulują kursowanie pojazdów po trasie ze słabym zasilaniem.geograf_OSU pisze:I dlaczego nie podciagnietow dwoch torow do petli Stare Bemowo? Tak nie byloby lepiej?
Oczywiście podstacje też by można wymienić, ale póki co nie ma na to kasy, a i znaczenie tej trasy taką inwestycję postawiłoby pod znakiem zapytania.
Aha, no i jeszcze byłyby, OIDP, problemy z instalacjami podziemnymi. Reasumując - dałoby się, ale w tym przypadku skórka nie warta wyprawki.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- a/p TALENT
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W przyszłym roku a może jeszcze w tym, na pewno nie za rok.
Co do zasilania to jest jeszcze jeden problem - nie bardzo byłoby czym zasilić podstację trakcyjną, bo zlikwidowano w tym rejonie jedyny RPZ 15kV. Zasilanie od Powstańców Śląskich zostało / zostanie wzmocnione o dodatkowe przewody - jedyne, co tam ewentualnie będzie można poprawić, to dociągnąć przewody od PT Maczka - o ile da się je puścić przez teren lotniska, inaczej to byłoby bez sensu.
Co do zasilania to jest jeszcze jeden problem - nie bardzo byłoby czym zasilić podstację trakcyjną, bo zlikwidowano w tym rejonie jedyny RPZ 15kV. Zasilanie od Powstańców Śląskich zostało / zostanie wzmocnione o dodatkowe przewody - jedyne, co tam ewentualnie będzie można poprawić, to dociągnąć przewody od PT Maczka - o ile da się je puścić przez teren lotniska, inaczej to byłoby bez sensu.
- a/p TALENT
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
PT Wrocławska jest zamknięta- więcej się z niej zasilania wycisnąć nie da, nawet obecnie przetargowana nowa trasa na Powstańców w 90% będzie zasilana z Powstańców Śląskich.
A co? Chciałbyć pociągnąć kable zasilające odcinek od WAT do pętli bezpośrednio Radiową?
A co? Chciałbyć pociągnąć kable zasilające odcinek od WAT do pętli bezpośrednio Radiową?
- a/p TALENT