Był wpisany jeden, brygady są cztery, nie pisz kłamstw.ashir pisze:Teraz? Już od dłuższego czasu są wpisane do rozkładu, tylko większość podpięta pod 31.![]()
Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nie przejmowałbym się tymi oznaczeniami, szczególnie w przypadku linii, które zmieniły trasę. Na samą wigilię oczywiście będą specjalne rozkłady, ale te oznaczenia teraz są pod rozkłady przystankowe, by na wigilię dla tych linii nie trzeba było dowieszać specjalnych tabliczek.Georg pisze:Na Boże Narodzenie zawieszone będzie kursowanie 6, 8, 14 i 25.
Na liniach bródnowskich nie z Pragi i nie z Mokotowa mogą się pojawić maksymalnie 2 brygady. Inaczej nie będzie możliwości wykorzystania pełnej puli Swingów. Wybór padł na 25 i brygady na pierwszego i ostatniego na Annopolu. Stąd też i takie śmieszne zjazdy z 25 o 16. Rozkład na 9 brygad naturalnie nie domyka układu na pierwszego-na ostatniego i dlatego brygady robiące postoje pojawiają się tylko na tak krótki czas (ramowo 11-16, na dwa kółka).Glonojad pisze:W DS nie ma żadnych innych wolnych linii bródnowskich. 4 ma zasilenia przedświątsczne jedynie - w normalnym rozkładzie będzie co 15 i pod taką sytuację są ułożone niskacze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No i w al. Waszyngtona spada ilość kursów/h, supcio.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Wszystkie 4 brygady zostały wpisane do rozkładu, tylko chyba teraz zniknęły. Najpierw wszystkie były jako 31, a odkąd skrócono 6 na Nowe Bemowo to jedna brygada jako 6, pozostałe nadal jako 31.Domas pisze:Był wpisany jeden, brygady są cztery, nie pisz kłamstw.
W rozkładzie nie były wpisane, nawet specjalnie sprawdzałem skąd się bierze 31 po 18 na placu Zbawiciela i na stronie ZTM-u nic nie było...
Owszem przez jakiś były wpisane do rozkładu, nawet pisałem o tym na forum we wrześniu. 
Ja piszę o zdecydowanie wcześniejszym przedziale czasu.
Te kursy były wpisane od 1 marca do 12 października do rozkładu. 
Znaczy się mam rozumieć, że poza okresem przedświątecznym na 6 (przynajmniej w weekendy) będą jeździły solówki?ZTM pisze:Do obsługi linii 6 zostaną skierowane wyłącznie pociągi dwuwagonowe.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No skoro niedało się zabrać pustawej 8 z Grochowskiej, nadmiarowej 24 z Gocławka czy 22 ze Wschodniego, to musi cierpiec Waszyngtona, Ochota czy Bemowo. Proste.Os0 pisze:No i w al. Waszyngtona spada ilość kursów/h, supcio.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Normalnie poza dwiema niskimi brygadami z Pragi cała reszta będzie obsługiwana przez żoliborskie solówki.ashir pisze:Znaczy się mam rozumieć, że poza okresem przedświątecznym na 6 (przynajmniej w weekendy) będą jeździły solówki?ZTM pisze:Do obsługi linii 6 zostaną skierowane wyłącznie pociągi dwuwagonowe.
W dni powszednie również? 
Również. Spodziewałeś się czegoś innego skoro zachowano BWL-ki z 31?
No może chociaż części brygad na składy. Szkoda, przed zamknięciem Targowej jeździły składy i pustki w nich nie pamiętam. 
Decyzja polityczna że najpierw przywracamy układ sprzed 4 lat i dopiero na niego nanosimy modyfikacje w kilku miejscach rozkładowi wyjdzie wszystkim bokiem.