Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Do pierwszego przejazdu.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
To co, Renoma w SKM-kach i na parkingach P&R? To właśnie "specjalny Obszar Kontroli"?
- Solaris U10
Jeśli dobrze zrozumiałem, to wygląda to po prostu na nabór do PKB.
Znaczy, że kompletnie nie zrozumiałeśSolaris U10 pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem, to wygląda to po prostu na nabór do PKB.
- Solaris U10
To jak rozumieć, że:
Umowa ramowa z kilkoma wykonawcami
liczba maksymalna uczestników planowanej umowy ramowej: 120
Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli:
1) posiada wykształcenie co najmniej średnie, potwierdzone odpowiednim świadectwem;
2) posiada znajomość języków obcych (angielski lub rosyjski), potwierdzoną odpowiednim certyfikatem lubświadectwem;
3) nie był karany za przestępstwo przeciwko zdrowiu, życiu, mieniu oraz przeciwko działalności instytucjipaństwowych oraz samorządu terytorialnego;
4) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert wykonał, a w przypadku świadczeńokresowych lub ciągłych wykonuje należycie usługi w zakresie kontroli biletów w komunikacji miejskiej lubinnych środków komunikacji oraz złoży prawidłowo dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcęwarunków udziału w postępowaniu.
Od kiedy to formą poszukiwania osób do pracy jest ogłoszenie w biuletynie zamówień publicznych, gdzie jednym z kryteriów jest stawka za godzinę? Ale jeżeli ja o czymś nie wiem, to faktycznie - przepraszam.
W chwili obecnej żadna firma nie jest w stanie zapewnić od razu 120 pracowników dlatego ZTM chce podpisać umowę z kilkoma firmami.
- Solaris U10
Może to być równie dobrze 120 jednoosobowych działalności...
Może, tylko czy te pojedyncze działalności będą w stanie wykazać się odpowiednim doświadczeniem zawodowym oraz dyspozycyjnością, która stanowi 60% przy punktacji? Firma zatrudniająca x pracowników jest w stanie zagwarantować obsadę przez 24h przez 7 dni tygodnia.
Nie czytałem, ale węszę wymagany prawem przetarg na umowę-zlecenie (osobiste wykonywanie pracy) na "dostarczenie usługi kontroli biletów". Czyli praca na śmieciówce. We wstępie wyraźnie piszą o instrukcji pracy kontrolera biletów i PKB.Od kiedy to formą poszukiwania osób do pracy jest ogłoszenie w biuletynie zamówień publicznych, gdzie jednym z kryteriów jest stawka za godzinę? Ale jeżeli ja o czymś nie wiem, to faktycznie - przepraszam.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Generalnie rzecz biorąc w tym roku zmieniło się prawo zamówień publicznych oraz kwestie zatrudniania w organach państwowych i wydaje mi się, że dotychczasowa forma zatrudniania kontrolerów według modelu znanego z PKB jest zwyczajnie niedopuszczalna.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Umowa ramowa na 4 lata, okres świadczenia usług - 2015 rok. Tak to ujęto w zamówieniu.
- fik
- Naczelne Chamidło
Przedłużanie umów PKB, które zawsze zawierane są na okres do końca roku kalendarzowego.Solaris U10 pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem, to wygląda to po prostu na nabór do PKB.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!