Nie wiem czy ten Marymont mimo wszystko będzie dobrym punktem przesiadkowym dla np.niewidomych. Co to Huty - to się jeszcze okaże...MeWa pisze:Tylko trzeba pamiętać, że na razie zakłada się docelową likwidację pętli na pl. Wilsona z uwagi na protesty mieszkańców. Autobusy wylądują na Marymoncie, a może część i na Młocinach na dworcu przesiadkowym?
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ciekawe kto będzie głośniej protestował: niewidomi i ośrodek w Laskach czy mieszkańcy Placu WilsonaMeWa pisze:Tylko trzeba pamiętać, że na razie zakłada się docelową likwidację pętli na pl. Wilsona z uwagi na protesty mieszkańców. Autobusy wylądują na Marymoncie, a może część i na Młocinach na dworcu przesiadkowym?R-11 Kleszczowa pisze:szybciej wróciły na Wilsona
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
A niewidomi to coś mają na Wilsoniaku, czy tylko chodzi o bezposrednią przesiadkę do metra? Bo ta na Hucie będzie, a kiedyś na Marymoncie jej nie było.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja uważam, że do Metra będzie niewidomym łatwiej się przesiąść na Młocinach...Bastian pisze:A niewidomi to coś mają na Wilsoniaku, czy tylko chodzi o bezposrednią przesiadkę do metra? Bo ta na Hucie będzie, a kiedyś na Marymoncie jej nie było.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Tak, mają - wymierzoną co do kroku przesiadkę. Każda zmiana miejsca tejże powoduje konieczność uczenia się od nowa, na pamięć, całego układu - więc należy je możliwie jak najbardziej ograniczać, co nie znaczy oczywiście całkowicie eliminować.A niewidomi to coś mają na Wilsoniaku, czy tylko chodzi o bezposrednią przesiadkę do metra?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Dlatego powinno się zgrupować wszystkie linie podmiejskie na Hucie, gdzie mają być ułatwienia niepełnosprawnych. No i wydaje mi się, że na Młocinach będzie bezpieczniejsza przesiadka.Fikander pisze:Każda zmiana miejsca tejże powoduje konieczność uczenia się od nowa, na pamięć, całego układu - więc należy je możliwie jak najbardziej ograniczać, co nie znaczy oczywiście całkowicie eliminować.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie, moze Młociny będą (wreszcie) zrobione z uwzględnieniem także niewidomych - wypukły ślad na chodniku, wyraźne progi przed schodami, tabliczki informacyjne z brailem?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To by było najlepsze rozwiązanie. I wtedy 708/26 do Huty, tylko coś musi być oczywiście wtedy w zamian na Żeromskiego. Jak jeszcze 701 by pojechało również do Huty to już w ogóle.inż. Glonojad pisze:No właśnie, moze Młociny będą (wreszcie) zrobione z uwzględnieniem także niewidomych - wypukły ślad na chodniku, wyraźne progi przed schodami, tabliczki informacyjne z brailem?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
-
jacek
- Zbanowany
Super mocne 110Piotrek pisze:To by było najlepsze rozwiązanie. I wtedy 708/26 do Huty, tylko coś musi być oczywiście wtedy w zamian na Żeromskiego. Jak jeszcze 701 by pojechało również do Huty to już w ogóle.inż. Glonojad pisze:No właśnie, moze Młociny będą (wreszcie) zrobione z uwzględnieniem także niewidomych - wypukły ślad na chodniku, wyraźne progi przed schodami, tabliczki informacyjne z brailem?
- fik
- Naczelne Chamidło
Tylko czy 110 też nie pojedzie do Huty?
Spodziewałbym się jednak, że rolę kręgosłupa komunikacyjnego na Żeromskiego przejmie 114, czy też cokolwiek z niej wyrośnie, jak również jakaś kombinacja 116+195.
Jeśli faktycznie miałoby nie być pętli na Wilsonie, to bardzo-bardzo źle, bowiem zdecydowanie utrudni tworzenie krótkich-silnych dowozówek dla rejonu żoliborskobielańskiego.
Jeśli faktycznie miałoby nie być pętli na Wilsonie, to bardzo-bardzo źle, bowiem zdecydowanie utrudni tworzenie krótkich-silnych dowozówek dla rejonu żoliborskobielańskiego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Będą się musiały przeplatać przez Most Krasińskiego na Bródno, ale tą trasą z kolei będzie jeździł tramwaj...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wydaje się, że jednak coś z Arkuszowej do Wilsona powinno jechać. Z drugiej strony jest pewien kłopot, bo jeśli mocne 110 obecną trasą, to w sumie dla większości mieszkańców ciągu Arkuszowej i Estrady to wcale nie będzie udogodnienie, bo raczej sporo osób chciałoby częstą dowozówkę do metra, a takimi na pewno nie będą 708/726.Fikander pisze:Tylko czy 110 też nie pojedzie do Huty?
Tak więc sprawa dość trudna, jak to ugryźć moim zdaniem.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Będzie to umiarkowanie sensowne, więc raczej nie - równie dobrze mogą jeździć jednopętlowo, z przejazdem przez Pl. Wilsona jedynie, nieprawdaż?Colony pisze:To znaczy, że nie będą się przeplatały i raczej ich nie będzie.