Więc po 3 miesiącach przerwy pośpieszne PR znowu zagoszczą w WarszawiePR Białystok pisze:Podlaski Zakład Przewozów Regionalnych w Białymstoku informuje, że od dnia 1 marca 2009r. wprowadza zmiany do obowiązującego rozkładu jazdy pociągów regionalnych.
1. W piątki i niedziele będzie kursował pociąg pospieszny „INTER REGIO” relacji Białystok – Warszawa Zachodnia – Białystok. Pociąg umożliwi tańszy dojazd do stolicy, bowiem na przejazd obowiązywać będzie specjalna taryfa, zgodnie z którą cena biletu normalnego wyniesie 28,00 zł, a ulgowego dla ucznia lub studenta – 17,64 zł. Pociąg będzie wyjeżdżał z Białegostoku o godz. 16:55 i przyjedzie do Warszawy Centralnej na godz. 19:45, a do Zachodniej na godz. 19:49. Natomiast w drogę powrotną wyruszy o godz. 20:05 z Warszawy Zachodniej, a z dworca Centralnego o godz. 20:25 i przyjedzie do Białegostoku na godz. 22:55. Uwaga, pociąg nie będzie kursował 12 kwietnia, tj. w Niedzielę Wielkanocną tylko w poniedziałek 13 kwietnia, a zamiast w piątek 1 maja, będzie kursował 30 kwietnia.
2. Zmieni się czas kursowania pociągu do Szepietowa z Białegostoku: obecnie odjeżdżającego o godz. 16:45, przyjazd do Szepietowa na godz. 17:40, od 1 marca pociąg będzie odjeżdżał o godz. 17:08, przyjazd do Szepietowa na godz. 18:03. W związku z tym, zmienią się także godziny kursowania autobusu Kolejowej Komunikacji Autobusowej z Szepietowa do Czyżewa, tak aby skomunikowanie zostało zachowane.
3. Od 1 marca będzie kursował pociąg bezpośredniej relacji Białystok – Grodno – Białystok. Z Grodna do Białegostoku pociąg będzie przyjeżdżał o godz. 21:32, a z Białegostoku do Grodna wyruszy o godz. 22:22. W pociągach tych będzie funkcjonować specjalna oferta spółki „PKP Przewozy Regionalne” – pn. „SĄSIEDZI”. Według tej oferty za przejazd w relacjach krajowych, np. Białystok – Czarna Białostocka, Sokółka – Kuźnica Białostocka, Kuźnica Białostocka – Białystok będą obowiązywać niższe ceny.
Szczegółowe informacje można uzyskać w kasach biletowych, punktach informacji oraz pod telefonem nr 194 36.
[RJ] O rozkładzie jazdy pociągów 2009
Moderator: JacekM
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawe.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To jak widzę jeden obieg? No to ładnie - kopiują wzorce z Kolei Mazowieckich i SKM w Trójmieście. W skrajnej sytuacji obsługa nie zdąrzy się do kibla przejśćbohun pisze:a do Zachodniej na godz. 19:49. Natomiast w drogę powrotną wyruszy o godz. 20:05 z Warszawy Zachodniej
Jeden obieg, ztcp 2xEN57.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
- R-9 Chełmska
o, to brzmi nader interesująco! ktoś może zna już cenę biletu w pełnej relacji lub szczegółowy rozkład?bohun pisze:PR Białystok pisze:3. Od 1 marca będzie kursował pociąg bezpośredniej relacji Białystok – Grodno – Białystok. Z Grodna do Białegostoku pociąg będzie przyjeżdżał o godz. 21:32, a z Białegostoku do Grodna wyruszy o godz. 22:22. W pociągach tych będzie funkcjonować specjalna oferta spółki „PKP Przewozy Regionalne” – pn. „SĄSIEDZI”. Według tej oferty za przejazd w relacjach krajowych, np. Białystok – Czarna Białostocka, Sokółka – Kuźnica Białostocka, Kuźnica Białostocka – Białystok będą obowiązywać niższe ceny.
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No to czekamy na osobówkę Wileniak - Białystok.bohun pisze:Jeden obieg, ztcp 2xEN57.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiem że była
Tak czy siak oszczędzić 6 zł żeby pojechać kiblem zamiast mechpomem...
Tak czy siak oszczędzić 6 zł żeby pojechać kiblem zamiast mechpomem...
Z Centralnej 36 pośpiech kosztuje, więc i 8zł można ozczędzić. Zawsze coś.Glonojad pisze:Tak czy siak oszczędzić 6 zł żeby pojechać kiblem zamiast mechpomem...
Odstawione są trzy VT627..... 101,105 - uszkodzone VEBASTO oraz 104 w Minsku Maz.rufio198 pisze:Prędzej znajdzie się na Zegrzyka jakiś Niemcobus.przewoz pisze:...Co do taboru - EN57 pojedynczy zawsze się znajdzie.
Wstrzymane są naprawy rewizyjne szynobusów VT627 i 628 - brak wykonawcy odsprężynowania zestawu kołowego II stopnia (dziwny termin techniczny), z tego powodu VT mogą zakonczyć swój żywot w tym roku.....