Jestem za tą i nie tylko taką zmianą trasyWięc 120 nie ma szans na całe szczęście na zmianę trasy na Zaciszu. Ba. Jego rola po rozpoczęciu budowy metra może wzrosnąć, więc najbardziej pożądaną zmianą w trasie byłoby przetrącenie na Bródno, z którego na Białołękę można byłoby wtedy wycofać 169.
KM podczas budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Mieszkańcy Pragi III? Tylko podczas mrozów.tadeo pisze:527 jest dla ludzi zamieszkałych (i prawdopodobnie pracujących) przy trasie tej linii, tzn. m.in. osiedla Derby, Grodziska, Lewandowa, Bródna, Targówka i Pragi III.
dla Białołęki jest 104 i 152 (B.Dworska).
.
P.S. Analizując przebieg linii należałoby poznać gdzie ma przystanki...
Polityka złym doradcą w pracy!
Te starsze 12-metrowce nie mogą kursować na 306.chester pisze:Ok, nie musi być brand new. A z tych poprzednich, ilu? 53? Nie ma żadnej rezerwy? No to w cholerę pogonić ten Mobilis z tymi pierdzikółkami ze 166.pawcio pisze:Sęk w tym, że wszystkie 30 mogących obsługiwać 306 jest już zajętych.
Nawiasem biorąc, idę w zakład, że gdyby postawić ultimatum, albo dajecie 12 m, albo wypadacie z tej brygady, od razu by się te 12 metrów znalazło
Albo przed pierdzikółkiem puścić brygadę 011...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
rozróżniam formy wypowiedzi.fik pisze:... odpowiedzieć może każdy...
słusznie, słusznie.JotPeCet pisze:...Mieszkańcy Pragi III? Tylko podczas mrozów.
P.S. Analizując przebieg linii należałoby poznać gdzie ma przystanki...
usprawiedliwiam się, że korzystałem z tej linii (527) własnie w tamtym mroźnym okresie (rondo Starzyńskiego) i dlatego sobie ją tak zapamiętałem (Praga III).
.
-
Tyle teoria. W praktyce raz na miesiąc wypada jakieś dziesięciometrowe pierdzikółko i dają U12 (z pierwszej dostawy). Z drugiej jeszcze tu nie widziałem. Alpina też nieLukasz436 pisze:Warunki przetargu.drapka pisze: Ponieważ?
Swoja drogą to chyba dziwne, że przewoźnik ma zakaz (?) puszczenia czegoś lepszego, niż kontraktowe minimum.
Websterek pisze:Napisz do ZTM, odpowiedzą Ci. -.-marekb pisze:Po co linię pchać w korki na Wincentego?
Może nie pomyślałeś, że 527 jest nie tylko dla Białołęki...Nie mówiąc o tym, że ostatnimi czasy korek na Wincentego jest znacznie krótszy, niż w apogeum...
Ostatnio krótszy. W czwartek jechałem ok. 17:00 156 na Targówek i korek był Cm. Bródnowski Żuromińska. Skoro uważasz ...
" że ostatnimi czasy korek na Wincentego jest znacznie krótszy "
to jaki był wcześniej
marekb
Rano stało się od Ratusza, aż do Żaby. Częściej, od uliczki wjazdowej Zielone Zacisze, aż do Żaby. Obecnie jedzie się powoli (ale jedzie ) od Cmentarza.marekb pisze:" że ostatnimi czasy korek na Wincentego jest znacznie krótszy "
to jaki było wcześniej
Popołudniu po prostu jest gęsto przy Cm. ponieważ po drodze są tzw. wąskie gardła. Idiotyczne skrzyżowanie Wincentego x Kondratowicza i ciężki lewoskręt...dzięki czemu blokowana jest ulica, stoją Ci do lewoskrętu jak i Ci jadący prosto...zresztą też mi korek. Nie masz argumentów, to łapiesz się brzytwy. Bo inaczej byś wiedział, że aż tyle czasu się nie traci, aby wprowadzać Twoje idiotyczne zmiany. Pokaż mi tak ważną ulicę, na której się nie stoi?
Websterek pisze:Rano stało się od Ratusza, aż do Żaby. Częściej, od uliczki wjazdowej Zielone Zacisze, aż do Żaby. Obecnie jedzie się powoli (ale jedzie ) od Cmentarza.marekb pisze:" że ostatnimi czasy korek na Wincentego jest znacznie krótszy "
to jaki było wcześniej
Popołudniu po prostu jest gęsto przy Cm. ponieważ po drodze są tzw. wąskie gardła. Idiotyczne skrzyżowanie Wincentego x Kondratowicza i ciężki lewoskręt...dzięki czemu blokowana jest ulica, stoją Ci do lewoskrętu jak i Ci jadący prosto...zresztą też mi korek. Nie masz argumentów, to łapiesz się brzytwy. Bo inaczej byś wiedział, że aż tyle czasu się nie traci, aby wprowadzać Twoje idiotyczne zmiany. Pokaż mi tak ważną ulicę, na której się nie stoi?
Zobaczymy jak będzie podczas budowy II linii "M". Napewno będzie większy ruch na uliczkach osiedlowych, lecz " gdzieś" te samochody muszą wyjechać. Skoro linia 527 "jest białołęcka" [dla Bródna jest 500], można spróbować pokombinować.
marekb