E-4 ma teraz sporą rezerwę na krańcach 10-11 minut w B w A troszke mniejszą . Co do E-8 rano jakos spóźnione tez nie jezdzi, 508 ma sporą rezerwę zarówno na nowodworach jak i marymoncie. Ale chyba jednak nie ma sensu przywracac E-8 w B.Glonojad pisze:Dlatego trzeba zrobić realniejsze czasy jazdy ekspresów. Na papierze to wygląda ślicznie i ludzie ogłupieni pytają "po co tramwaj"...MisiekK pisze: Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
Przed. Po zamknięciu E8 na szczycie B nie ma. Ale wyglądałoby to tak samo.person pisze:Przed, czy po zamknięciu Obrazkowej?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
O nie całkiem razem, bo 508 wyjeżdżające jako pierwsze z Marymontu było wyprzedzane przez E-8 na moście/Modlińskiej (mimo korka, to nie cała Modlińska stoi - tylko do Kowalczyka). I to E-8 przy Mehoffera doganiało kolejne 508 wyjeżdżające z pętli Marymont przed tym 508 wyprzedzonym na moście/Modlińskiej.MisiekK pisze:Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Skoro ludzie nie są zadowoleni z ostatnich zmian, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:
E-8 - powrót do rozkładu przedwakacyjnego w A i B. Brygady z E-4 i części 508.
E-4 - piach.
508 - powrót na trasę z przed wakacji tj. przez Porajów i itd.
Plusy: wszyscy dostają to co mieli - Nowodwory częsty ekspres w A i B, os. Porajów częstsze, dłuższe i kurujące przez cały dzień roboczy i ŚWIĄTECZNY autobus. ( o 510 celowo nawet nie wspominam ).
Nie wiem, czy ktoś będzie żałował tego E-4. Obecnie i tak robi kryterium uliczne po os. Poraje i w dodatku rzadziej i nie cały dzień, nie wspominając o weekendach.
Ot taka propozycja do przemyślenia
E-4 - piach.
Plusy: wszyscy dostają to co mieli - Nowodwory częsty ekspres w A i B, os. Porajów częstsze, dłuższe i kurujące przez cały dzień roboczy i ŚWIĄTECZNY autobus. ( o 510 celowo nawet nie wspominam ).
Nie wiem, czy ktoś będzie żałował tego E-4. Obecnie i tak robi kryterium uliczne po os. Poraje i w dodatku rzadziej i nie cały dzień, nie wspominając o weekendach.
Przy likwidacji E-4 trzeba byłoby E-8 dokladać dodatkowe przystanki m.in. na mysliborskiej, tarchominie i ekspresowej to nie miałoby sensu. Moim zdaniem jedyną zmianą jaka mogłaby sie dokonać jest przywrócenie E8 w B z dodatków 508, wtedy 508 w B bez dodatków by kursował tak jak przed wakacjami i tyle, ale mysle ze E8 jednak w B nie jest potrzebne, samo 508 wystarcza, inna sprawa to korekta kursowania po tarchominie. Jeżeli chodzi o E8 w A to kursuje on tak samo jak przed wakacjami 12 brygad w A w B było 8 przed wakacjami, mysle ze teraz 6 dodatków w B z 508 wystarczyłoby do stworzenia E8 w B. Czyli rano R-13 w B ITS by obsługiwał.R10 pisze:Skoro ludzie nie są zadowoleni z ostatnich zmian, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:
E-4 - piach.
-
Dęboszczak
Ludzie są zadowoleni, więc takie pomysły można sobie darować.R10 pisze:Skoro ludzie nie są zadowoleni z ostatnich zmian, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:
E-4 - piach.
Zadowoleni zupełnie nie są dlatego do tarantuli wpłynęlo troche skarg.Dęboszczak pisze:Ludzie są zadowoleni, więc takie pomysły można sobie darować.R10 pisze:Skoro ludzie nie są zadowoleni z ostatnich zmian, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem:
E-4 - piach.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale to niezadowolenie nie jest merytoryczne, że się jedzie dłużej, że mniej wygodnie, że z przesiadką. To niezadowolenie polega na tym, że numerek zmienił się z zestawu literka plus cyfra na trzy cyferki. Czyli to absurd.
-
Dęboszczak
-
Dęboszczak
Liczy się zawartość merytoryczna wniosku. W ZTM wystarczy 1 merytoryczny wniosek zamiast 1000 bzdurnych by coś ulepszyć., więc 50 niemerytorycznych nie jest wartą uwagi statystyką.mariow pisze:co nie znaczy że 50 osób jest niezadowolonych - a jeżeli wysłano tyle wniosków do radnego to rzekłbym ze sporo
to takie małe wtrącenie
Sam tarantula chyba nie jest zadowolony z likwidacji E-8 w B, jak to on pisał na innym forum. 22 września spotkanie informacyjne dotyczące tramwaju na tarchomin a znajac mieszkanców przerodzi sie w spotkanie żalów na temat reorganizacji linii tarchominskich po zamknieciu obrazkowej i likwidacje E8 w B takze nie lekceważyłbym głosów i opini mieszkańców, trzeba brac pod uwage wszystkie żale a nie stwierdzac od razu ze cos jest merytoryczne lub nie.Dęboszczak pisze:Liczy się zawartość merytoryczna wniosku. W ZTM wystarczy 1 merytoryczny wniosek zamiast 1000 bzdurnych by coś ulepszyć., więc 50 niemerytorycznych nie jest wartą uwagi statystyką.mariow pisze:co nie znaczy że 50 osób jest niezadowolonych - a jeżeli wysłano tyle wniosków do radnego to rzekłbym ze sporo
to takie małe wtrącenie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciągle tylko ten Tarchomin i Tarchomin... jest wiele dzielnic, gdzie burdel w komunikacji woła o pomstę do nieba, częstych linii nie ma prawie tylko same potworki, a co gorsza do jakiejś rozsądnej szyny daleko... może warto by było nad w sumie duperelami na peryferyjnym w końcu osiedlu, położonym w odległości od centrum większej, niż las kabacki z Powsinem (!), przestać zawracać głowę ZTMiarzom... niech przygotowują objazdy związane z M2, bo na razie w prasie cisza, a to przecież zmiany duże będą, więc boję się, że jeszcze niegotowe.
Pomijam konieczność optymalizacji na Woli i Bemowie (fafnaście linii na Kasprzaka co 20 minut, puste autobusy na Powstańców Śląskich), górnym Mokotowie, niedkończoną TŁ, totalnie zdemarszrutyzowane Bródno, no i obiecany na "powybory" Wawer.
Pomijam konieczność optymalizacji na Woli i Bemowie (fafnaście linii na Kasprzaka co 20 minut, puste autobusy na Powstańców Śląskich), górnym Mokotowie, niedkończoną TŁ, totalnie zdemarszrutyzowane Bródno, no i obiecany na "powybory" Wawer.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.