No nie do końca. Jeśli jest miejsce, z którego wychodzą ludzie łaknący komunikacji, to organizator powinien jakąś komunikację zapewnić. W tym przypadku jakąkolwiek, bo aktualnie w nocy nie jeździ tam nic, a zapotrzebowanie jest. Jeśli organizator nie jest od zapewniania komunikacji tym, którzy jej potrzebują, to jaki jest w ogóle sens istnienia ZTM? Pomijam to, że robienie ekstrówek na koszt miasta dla jednego przewoźnika w zestawieniu z trwającą od paru lat niemożnością podciągnięcia kilku kursów pod zajezdnię drugiego jest nie w porządku.Glonojad pisze:Zresztą wciąż uważam, że to jednak problem pracodawcy bardziej, niż organizatora transportu...
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Można drałować piechotą każdego dnia i o każdej porze, tylko czas dotarcia do pracy powinien się zamknąć w jakichś rozsądnych granicach. Mnie 177 co 30 min. niezbyt urządza, ale jakoś sobie radzę: raz podjadę samochodem, raz ekstrówką, kiedy indziej koleją. Zresztą nie jeżdżę w Mobilisie codziennie.
Dla kierowców wracających po zmianie B wystarczyłby choćby jeden kurs autobusu nocnego: o 0:40, między ekstrówkami. Ale pomarzyć to sobie mogę. Gdyby organizator taką komunikację zapewnił, pracodawca wykorzystałby to zapewne jako pretekst, żeby ekstrówki wycofać.
Dla kierowców wracających po zmianie B wystarczyłby choćby jeden kurs autobusu nocnego: o 0:40, między ekstrówkami. Ale pomarzyć to sobie mogę. Gdyby organizator taką komunikację zapewnił, pracodawca wykorzystałby to zapewne jako pretekst, żeby ekstrówki wycofać.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlaczegomariow pisze:jest, stoi sobie juz ze 2 tygodnie.
dziwny układ przystankowy jest tam realizowany tak generalnie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Tam jest przystanek, czy tylko zatoka, w której obecnie parkują osobówki Dostawili tam wiatę Bo sama zatoka była tam od momentu powstania tego fragmentu ulicy.mariow pisze:jest przystanek na Prystora między Składkowskiego a Skoroszewską
Wyrysują zygzak na ulicy i będzie zaraz przystanek .mariow pisze:w drugą stronę przystanków nie stwierdzono, póki co
A serio mówiąc, to trzeba poczekać, pewnie niedługo zrobią przystanek w drugą stronę, ciekawe tylko w którym miejscu.
Pozdrawiam
Z tego co pamietam z planów przebudowy skoroszewskiej i budowy prystora to ta zatoka ma być w celach przystankowychrudy pisze:Tam jest przystanek, czy tylko zatoka, w której obecnie parkują osobówki Dostawili tam wiatę Bo sama zatoka była tam od momentu powstania tego fragmentu ulicy.mariow pisze:jest przystanek na Prystora między Składkowskiego a Skoroszewską
PURA VIDA!
No to może plany się zmieniły, bo bezsensu byłoby robienie przystanków tak blisko siebie.mariow pisze:Z tego co pamietam z planów przebudowy skoroszewskiej i budowy prystora to ta zatoka ma być w celach przystankowychrudy pisze: Tam jest przystanek, czy tylko zatoka, w której obecnie parkują osobówki Dostawili tam wiatę Bo sama zatoka była tam od momentu powstania tego fragmentu ulicy.
Pozdrawiam
Jak ktoś zostanie pozbawiony dojazdu do pracy, to oznacza, że problem się rozwiąże. Ciekawe tylko jaki problem i czyj... A w sąsiednich halach dawnej fabryki też działają firmy...osa pisze:Wygląda na to, że niedługo problem sam się rozwiąże i przy zajezdni nie będzie nawet 177 - z powodu budowy tzw. Nowolazurowej ma być zamknięty przejazd ul. Szamoty.
Wiadomo może, kiedy zamkną Szamoty i na jak długo? Przejazd w ciągu Świerszcza-Traktorzystów też mogą zamknąć, wtedy będzie wesoło...
177 powinno dostać tymczasową zawrotkę na Szamotach.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ma to swoje minusy...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"