Humor

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 03 kwie 2012, 21:00

reserved pisze:To utwórzmy dwa tematy "Humor normalny" i "Humor BJ-ta"! I wilk syty, i owca cała. Wszyscy będą zadowoleni. :P
Możemy też uznać, że żarty BJ'a są żenujące, niemniej jednak niektórych (nie jestem sam :D ) bawią, więc zamiast szukać drugiej dziury w pupie, lepiej po prostu pogodzić się z tym, że BJ wrzuci coś o Żydach, murzynach czy Madzi z Sosnowca, a Reserved średnio śmiesznego demotywatora.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 kwie 2012, 21:16

Szeregowy_Równoległy pisze:lepiej po prostu pogodzić się z tym, że BJ wrzuci coś o Żydach, murzynach czy Madzi z Sosnowca, a Reserved średnio śmiesznego demotywatora.
Z tych dwóch możliwości wybieram pożegnanie tego tematu na amen :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 03 kwie 2012, 21:27

Ja nie. Czasem coś śmiesznego tu się znajdzie (np. jak wrzucę ja :D ).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 03 kwie 2012, 21:28

Tylko niech niektórzy pamiętają, że takie żarty z mojej strony nie są oznaką jakichś uprzedzeń wobec Żydów, murzynów czy kogokolwiek ;)

reserved

Post autor: reserved » 03 kwie 2012, 21:42

Ah, czyli to jest po prostu tylko Twoja czysta złośliwość. :P Ulżyło mi. :D

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 03 kwie 2012, 21:46

Skrzydła opadają :bialaflaga: Reserved, czy naprawdę uważasz, że BJ usiłuje być złośliwy wobec ciebie? Poprzez forum?

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 03 kwie 2012, 21:55

Ee, jaka złośliwość? Przepraszam, ale serio się gubię.

Wobec nikogo w tym momencie nie jestem złośliwy. Jedynie chcę zaznaczyć, że to, że niektóre rasistowskie dowcipy mnie bawią (nie, nie wszystkie) nie oznacza, że jestem rasistą, antysemitą czy kim tam jeszcze.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 kwie 2012, 21:56

KwZ pisze: Reserved, czy naprawdę uważasz, że BJ usiłuje być złośliwy wobec ciebie?
Gdzie napisał, że wobec niego? :>
BJ pisze:Jedynie chcę zaznaczyć, że to, że niektóre rasistowskie dowcipy mnie bawią (nie, nie wszystkie) nie oznacza, że jestem rasistą, antysemitą czy kim tam jeszcze.
Gdyby tak nie było, to by cię nie bawiły :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 03 kwie 2012, 21:59

Bastian pisze:Gdyby tak nie było, to by cię nie bawiły
Kpisz czy o drogę pytasz?

reserved

Post autor: reserved » 03 kwie 2012, 22:07

KwZ pisze:Reserved, czy naprawdę uważasz, że BJ usiłuje być złośliwy wobec ciebie? Poprzez forum?
No nie bierz wszystkiego tak na poważnie. Przecież ja się z nim droczę. :P

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 kwie 2012, 22:10

BJ pisze:
Bastian pisze:Gdyby tak nie było, to by cię nie bawiły
Kpisz czy o drogę pytasz?
Wyobraź sobie, nie kpię. Immanentną cechą rasistowskich (twoje własne określenie!) żartów jest to, że śmieszą rasistów. I tym się różnią od dowcipów o Żydach i Murzynach.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 03 kwie 2012, 22:12

Bastian pisze:Gdzie napisał, że wobec niego? :>
Wychodzi na to, że później :P
Bastian pisze:Gdyby tak nie było, to by cię nie bawiły :>
Stawiasz tezę, że tylko rasiści śmieją się z rasistowskich żartów?

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 03 kwie 2012, 22:14

Bastian pisze:Wyobraź sobie, nie kpię. Immanentną cechą rasistowskich (twoje własne określenie!) żartów jest to, że śmieszą rasistów. I tym się różnią od dowcipów o Żydach i Murzynach.
Stawiam równość między pojęciem "dowcip rasistowski" a "dowcip o Żydach/Murzynach".

reserved

Post autor: reserved » 03 kwie 2012, 22:17

Dobra, ludziska, koniec tematu!

Żeby rozluźnić atmosferę wklejam żart fika sprzed 7 lat z tego tematu. :P
List otwarty do posła Macieja Giertycha

Drogi Panie Pośle.

Ostatnio słyszałem w którymś z Pana licznych wywiadów, że dla Pana, praktykującego katolika, homoseksualizm jest odrazą, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominąć. Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchając Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tą wiedzą z jak największą liczbą ludzi. Gdy ktoś usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwość. Koniec rozmowy.

Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnośnie kilku specyficznych praw, by móc je wdrażać w czyn:

1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?

2. Chciałbym sprzedać swoją córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks.Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.

4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażającą cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę ją odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policję?

5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks.Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam?

6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?

7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?

8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kołka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni maja umrzeć?

9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożna, jeżeli będę nosił rękawice?

10. Mój wujek nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy dla tych, którzy sypiają z ich rodziną? (3 Ks.Moj. 20:14).

Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz,
:grin:

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 03 kwie 2012, 22:21

reserved pisze:Żeby rozluźnić atmosferę wklejam żart fika sprzed 7 lat z tego tematu. :P
Można odkrzyknąć „stare”?

ODPOWIEDZ