Tak samo jak podjedzie na pętlę Targówek, w porównaniu do 156.osa pisze:Bródno (Suwalska) - Targówek (Pratulińska), ale z tego, co widzę, niestety, bez podjazdów kieszeniowych do zawrotki przy Witebskiej. Kursy co 1/2 godz.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
A tak w ogóle to ile realnie zajmuje w g. szczytu przedostanie się 118 z Mariensztatu na Wisłostradę?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Bardzo różnie. Krążą legendy że i godzinę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zależy od tego, czy jakiś miszcz kierownicy akurat zderzy się z innym na poszerzonym moście Grota lub Trasie AK.
Od padającego deszczu, śniegu, poparcia partii rządzącej itp.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeden z moich Mobilisowych ziomów miał w pewnym momencie 118 na stałe. Dodatek w zmianie B. Jak ja 11 ruszałem z Marymontu, to on stał na Dobrej. Ja dojeżdżałem na Młociny, on dalej stał na Dobrej. Chłopaki w pewnym momencie uwalali jeden do dwóch półkursów na dodatkach popołudniowych. Codziennie.pawcio pisze:Bardzo różnie. Krążą legendy że i godzinę.
Może nie będzie to jakieś miarodajne, ale wczoraj 127 z Mariensztatu potrafiło wyjeżdżać od 15 do 40 minut.
ashir pisze:Tak samo jak podjedzie na pętlę Targówek, w porównaniu do 156.osa pisze:Bródno (Suwalska) - Targówek (Pratulińska), ale z tego, co widzę, niestety, bez podjazdów kieszeniowych do zawrotki przy Witebskiej. Kursy co 1/2 godz.
Szkoda, że nie pomyślano o połączeniu z os. Wilnem lub Utratą.
Po co z Utratą?
ZTM pisze:Od dnia 1.09.2016 r. od początku kursowania do odwołania uruchomiona zostaje linia 256 kursująca na trasie: PRATULIŃSKA – Trocka – Radzymińska – Gościeradowska – Handlowa – Ossowskiego – WITEBSKA – Ossowskiego – Kołowa – św. Wincentego – Borzymowska – TARGÓWEK – Korzona – Borzymowska – św. Wincentego – Kondratowicza – Łabiszyńska – SUWALSKA (powrót: Łabiszyńska – Łojewska – Chodecka – Kondratowicza – … ).
To tak jak ktoś chyba zapomniał, że 517 teraz jeździ na Witebską, choć na szczęście kierunek (Targówek) w którym zmierzają autobusy jest prawidłowy.
ZTM pisze:W celu ułatwienia powrotu ze Stadionu Narodowego w dniu 28.08.2016 r. po zakończeniu imprezy uruchomione zostaną dodatkowe kursy linii:
517
RONDO WASZYNGTONA 04– al. Zieleniecka - … - TARGÓWEK.
Zakłady pracy, choć os. Wilno może być lepszym pomysłem.Domas pisze:Po co z Utratą?
Swoją drogą liczyłem, że 338 pojedzie Rozwadowskiego, tym bardziej że z racji remontu 138 pojechało Ziemowita.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Co tam trzyma ruch? Światła na skrzyżowaniu z Wisłostradą? Zjeżdżający Nowym Zjazdem?Szeregowy_Równoległy pisze:Jeden z moich Mobilisowych ziomów miał w pewnym momencie 118 na stałe. Dodatek w zmianie B. Jak ja 11 ruszałem z Marymontu, to on stał na Dobrej. Ja dojeżdżałem na Młociny, on dalej stał na Dobrej. Chłopaki w pewnym momencie uwalali jeden do dwóch półkursów na dodatkach popołudniowych. Codziennie.pawcio pisze:Bardzo różnie. Krążą legendy że i godzinę.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zjeżdżający Nowym Zjazdem. Z Dobrej nie można się wbić, więc Dobra staje na sztywno. A najlepsze jest to, że w takim 118 potrafią siedzieć ludzie, którzy na sugestię podróży czymś innym, chociażby 185 i przesiadką do tramwaju, tłumaczą, że nie, oni posiedzą, bo bezpośrednio i wygodnie.
-
Robert 514
taka jet tendencja żeby było bezpośrednio i wygodnie , ludzie nie lubią się przesiadać a już starsi bardzo chwalą jeszcze stare 520 czy 515 a także 515Szeregowy_Równoległy pisze:Zjeżdżający Nowym Zjazdem. Z Dobrej nie można się wbić, więc Dobra staje na sztywno. A najlepsze jest to, że w takim 118 potrafią siedzieć ludzie, którzy na sugestię podróży czymś innym, chociażby 185 i przesiadką do tramwaju, tłumaczą, że nie, oni posiedzą, bo bezpośrednio i wygodnie.