Przypomnę, że KM jest dla pasażerów, nie na odwrót.Pawel_ pisze:To jest skandal. Moja ulubiona godzina, moje ulubione 09/138...
Zmiany obsługowe - marzec 2014
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Ja to wiem, ale jaki jest sens puszczania SU18 dla - tak naprawdę - jednego półkursu? Potem to ludzi nie wozi.Domas pisze:Przypomnę, że KM jest dla pasażerów, nie na odwrót.Pawel_ pisze:To jest skandal. Moja ulubiona godzina, moje ulubione 09/138...
Na 09(A+B)/122 Stalowa będzie wystawiała autobus przegubowy. Zresztą sztywniaków nie ma ani Stalowa ani Mobilis.Georg pisze:122 będzie obsługiwane przez 15, czy 18 m? I które brygady? 401 to chyba obecnie jest obsługiwane przez 18 m., więc już zwiększyć się nic nie da.
Na pewno nie ze Stalowej.Autobus Czerwon pisze:Które brygady 174 pójdą na wozy wielkopojemne? I będą to wozy ze Stalowej czy Woronicza?
No tak to działa, a przynajmniej tak działać powinno. Tabor dobiera się pod zapełnienie maksymalne nie średnie na danej brygadzie.Pawel_ pisze:Ja to wiem, ale jaki jest sens puszczania SU18 dla - tak naprawdę - jednego półkursu? Potem to ludzi nie wozi.Domas pisze:Przypomnę, że KM jest dla pasażerów, nie na odwrót.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W SU15 też się mieścili, a nigdy nie miałem problemu z niezabieralnością. Kiedy i gdzie były robione pomiary? 
-
bartoni722
Zmienia się też rozkład 103. Poranny szczyt nie będzie już "na bogato" - takt 8-minutowy wcześniej się skończy, a od strony Młocin przez cały poranek kursować będzie co 12 minut. Ponadto 500 w skrajnych godzinach porannych i wieczornych będzie jeździć częściej, najmniejszy odstęp między kursami będzie wynosić nie 30 a 15 minut, a ostatni kurs z Ronda Radosława będzie o 23:30 zamiast 23:15.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
To źle? 
Zadziwia mnie zdolność ludzi do interpretowania suchego przedstawiania faktów jako zawoalowane wyrażanie opinii, najczęściej negatywnych.
Kursy zjazdowe na 122 z Górczewskiej do pl. Wilsona będą wykonywane przez R-4?
-
bartoni722
Ano właśnie. Ale skoro zostałem wywołany do tablicy, wyrażę swoją opinię: nie sądzę, by frekwencja o 4:30 była jakaś mega wielka, ale skoro 500 ma aspirować do roli mocnej siekiery, to powinno się na nią wychodzić bez patrzenia na rozkład. A odstępy 15-minutowe są już mniej odstraszające, niż 30-minutowe. Ciekawe tylko, czy stać nas na takie zabiegi rozkładowe...pawcio pisze:Zadziwia mnie zdolność ludzi do interpretowania suchego przedstawiania faktów jako zawoalowane wyrażanie opinii, najczęściej negatywnych.
Stać "nas" na częstą 2-kę i 314 -to tym bardziej na 500bartoni722 pisze:Ano właśnie. Ale skoro zostałem wywołany do tablicy, wyrażę swoją opinię: nie sądzę, by frekwencja o 4:30 była jakaś mega wielka, ale skoro 500 ma aspirować do roli mocnej siekiery, to powinno się na nią wychodzić bez patrzenia na rozkład. A odstępy 15-minutowe są już mniej odstraszające, niż 30-minutowe. Ciekawe tylko, czy stać nas na takie zabiegi rozkładowe...pawcio pisze:Zadziwia mnie zdolność ludzi do interpretowania suchego przedstawiania faktów jako zawoalowane wyrażanie opinii, najczęściej negatywnych.
Widać stać. Trzeba by sprawdzić odpowiednie zapisy w budżetach miasta i przeskalowac przez ceny wozokilometrów.
-
bartoni722
Żeby tylko nie było w listopadzie, że niektóre linie zostaną ścięte w szczycie, bo 500 musiała być o 4:30 co 15 minut, a E-6 i pochodne tarchomińskie do 21:00.
W listopadzie? Cięcia?! Tego roku?!!!
To nie są kursy zjazdowe i były już one wcześniej. Przechodzą na 303 i są obsługiwane przez nowe SU12 z Mobilisu.ARTUR P pisze:Kursy zjazdowe na 122 z Górczewskiej do pl. Wilsona będą wykonywane przez R-4?