Solaris Urbino 12 Electric
Taka ciekawostka na temat kosztów eksploatacji:
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 50323.html
http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 50323.html
-
A doliczyli koszty holowania na Włościańską?
W Berlinie zabawa z elektrykami zakończona. Przyczyną są bliżej nie wyjaśnione problemy z bateriami. Wszystkie cztery wozy zostały wycofane z ruchu, ich dalsza eksploatacja stoi pod znakiem zapytania. Problemy występowały od początku ich kursowania, tj. 31 sierpnia - jak wypatrzyli berlińscy miłośnicy, tylko jednego dnia się zdarzyło, abywszystkie elektryki kursowały
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Zgadza się, ale problem jest po stronie Bombardiera, a nie Solarisa.
-
Wczoraj przejechałem się elektrycznym Solarisem i szczerze powiedziawszy nie dziwię się czemu muszą być podmieniane. Takimi wozami to trzeba jeździć ekonomicznie, a nie na każdej prostej dzida po całości. Na odcinku Konstruktorska - Foksal, naładowanie spadło o 3%, co uważam za przegięcie... No, ale jak się korzysta z ogromu Momentu obrotowego, to potem są takie konieczności podmian, bo baterie nie wytrzymują.
Berlińskie elektryki wróciły na miasto.Flash8222 pisze:Zgadza się, ale problem jest po stronie Bombardiera, a nie Solarisa.
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Czy ja mam omamy? Czy mogę w elektryku czuć zapach charakterystyczny dla Webasto?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Możesz
Szkoda że nie koksownik
Jakaś instalacja pojawiła się na dachu 1904. Czyżby pantograf? Lub jego elementy?
Pantograf również na dachu 1910.Jalerb pisze:Jakaś instalacja pojawiła się na dachu 1904. Czyżby pantograf? Lub jego elementy?
Teraz stopniowo wszystkie mają montowane pantografy.
Ostatnio z pantografem wyjechały 1901 i jak już wyżej kolega zauważył 1910 ale 1904 to był pierwszy któremu go zamontowano.
Taka mała uwaga - przycisk do sterowania pantografem znajduje się na pulpicie po lewej stronie na samej górze.
Ostatnio z pantografem wyjechały 1901 i jak już wyżej kolega zauważył 1910 ale 1904 to był pierwszy któremu go zamontowano.
Taka mała uwaga - przycisk do sterowania pantografem znajduje się na pulpicie po lewej stronie na samej górze.
POSZUKIWANE POJAZDY :
1901
A735
9803
1901
A735
9803
A jakaś infrastuktura by skorzystać z tego pantografu?
Z tego co wiadomo to pierwsza powinna sie pokazać na krańcu Spartańska ale oprócz toy-toya i krzaków tam nic innego nie maWiliam pisze:A jakaś infrastuktura by skorzystać z tego pantografu?
POSZUKIWANE POJAZDY :
1901
A735
9803
1901
A735
9803