Niezależnie od tej bzdury naprawdę potrzebne jest połączenie Trakt Królewski/Pl. Trzech Krzyży z Pl.Unii/Puławską. Pozostało bieganie Bagatelą od Łazienek? 118 od Pl.Trzech Krzyży do Pl.Unii będzie jechać jakieś 3 razy dłużej niż 222. I proszę mi nie mówić, że to tylko dwa przystanki - zarówno ten za Rozdrożem jak i niedawno wybudowany przed Pl. Unii na Szucha miały sporą frekwencję.
Zmiany od września 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Czy wiadomo, jaki rozkład będzie miało 131? Napisali w komunikacie, że taki, jak przez ostatnie dwa miesiące, z tym że w lipcu był inny a w sierpniu jest inny (z powodu zawieszenia 11).
Jak wejdziesz w rozkłady na stronie WTP to od 2 września jest rozkład dla 131 ważny od 29 lipca. Zatem taki będzie.
-
A skąd to przypuszczenie, że "zatem taki będzie"? Połowa linii ma wstawione rozkłady wakacyjne lub nieaktualne, od 2 września nadal kursuje Z-4 a tramwajowe od 2 września nie uwzględniają otwarcia Puławskiej i Kiercelaka.
Dlatego 181 out 121 z Wilsona po śladzie 181 do Przy Agorze na Chomiczówke 303 jako zwykłe oba co 20/30/30 .Mamy odzysk brygad a na Cm.Płn w weekend dać 114 to tylko 3 minuty i lepszy kraniec.Michaltes05 pisze: ↑26 sie 2024, 20:40Miałem na myśli raczej cmentarz, szpital, uksw też, ale sądziłem, że po wakacjach 181 wróci do taktu co 20 minut, bo co pół godziny to przesada
tatra
Jeśli tramwaj na Gagarina wróci, utrzymywanie 131 w DS co 10 jest niedorzeczne. Jeśli nie wróci, utrzymywanie 131 w DP w szczycie B co 10 minut jest niedorzeczne...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
256 dla Arrivy 12m
Należy tu zacytować Panią Dyrektor
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... nkami.html- Ale my nie jesteśmy w Poznaniu i mamy własną politykę, która się sprawdza
118 powinno pojechać przez plac na rozdrożu i aleja Szucha właśnie.adamrozbicki pisze: ↑27 sie 2024, 9:09Niezależnie od tej bzdury naprawdę potrzebne jest połączenie Trakt Królewski/Pl. Trzech Krzyży z Pl.Unii/Puławską. Pozostało bieganie Bagatelą od Łazienek? 118 od Pl.Trzech Krzyży do Pl.Unii będzie jechać jakieś 3 razy dłużej niż 222. I proszę mi nie mówić, że to tylko dwa przystanki - zarówno ten za Rozdrożem jak i niedawno wybudowany przed Pl. Unii na Szucha miały sporą frekwencję.
Dlaczego jest potrzebne połączenie placu Na Rozdrożu z Puławską, ale już nie jest potrzebne połączenie pl. Trzech Krzyży z pl. Prostytucji Konstytucji?
-
Bo chyba nikt normalny nie będzie jechać z Powiśla do M1 przez Pl. Trzech Krzyży, zakorkowaną Piękną, zakorkowany Pl. Konstytucji do Politechniki?marko80 pisze: ↑27 sie 2024, 14:36118 powinno pojechać przez plac na rozdrożu i aleja Szucha właśnie.adamrozbicki pisze: ↑27 sie 2024, 9:09
Niezależnie od tej bzdury naprawdę potrzebne jest połączenie Trakt Królewski/Pl. Trzech Krzyży z Pl.Unii/Puławską. Pozostało bieganie Bagatelą od Łazienek? 118 od Pl.Trzech Krzyży do Pl.Unii będzie jechać jakieś 3 razy dłużej niż 222. I proszę mi nie mówić, że to tylko dwa przystanki - zarówno ten za Rozdrożem jak i niedawno wybudowany przed Pl. Unii na Szucha miały sporą frekwencję.
A dlaczego Wierzbno i Puławska mają jechać do metra Politechnika, skoro jest metro i tramwaje?
Dlatego połączenie 118 i 222 jest dość karkołomnym pomysłem.
-
Bo Puławska może się przesiąść w minutę na Trasę Ł a z Pl. Trzech Krzyży to chyba raczej do Centrum? Mam nadzieję, że pomogłem.
-