Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 maja 2006, 12:34

Krzysztof Karos czy Wojciech Szydłowski ? :P

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 02 maja 2006, 13:50

:arrow: Jeśli tylko oni wypowiadali się w tym materiale, to w takim razie był to Krzysztof Karos.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 maja 2006, 10:41

Ale Prezes się wypowiadał o torach, nie o terminie taboru? 8-[
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 03 maja 2006, 11:59

termin dostawy taboru to podał reporter na końcu reportażu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 maja 2006, 14:28

To podał niedokładny, dokładny jest strona wcześniej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 03 maja 2006, 17:21

powiedział coś takiego "Dobra wiadomość dla Warszawiaków. Nowe niskopodłogowe tramwaje z bydgoskiej fabryki PESA przyjadą na początku 2007 roku"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 maja 2006, 19:52

Ciekawe - wysepki w zespole Banacha wyglądają, "na oko", na będące w docelowej wysokośc (gdyby ktoś z Ochoty miarką pomierzył,byłoby cool ;) )i. Tory też już wymienione... praca wre.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 09 maja 2006, 20:18

Poczułem że zostały wymienione. Wczoraj jak jechałem na Banacha 36 to tak ładnie szarpnęło składem bo jest nowy łuk za zwrotnicą. Zamiast zrobić łuk o podobnej geometri to TW zrobiło łuk z nową geometrią i wagonem szarpie na prawo i lewo :-?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 maja 2006, 20:27

Pewnie niedoregulowane jeszcze wzajemnie.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 09 maja 2006, 21:03

Właśnie dziś przyglądałem się tym wysepkom. Nie wiem tylko czy to zludzenie ale wydaje mi się, że ta w strone Okęcia jest trochę wyższa. Mogę się oczywiście mylić gdyż pomiary były na 'oko'. ;-)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 maja 2006, 14:09

inż. Glonojad pisze:Ciekawe - wysepki w zespole Banacha wyglądają, "na oko", na będące w docelowej wysokośc (gdyby ktoś z Ochoty miarką pomierzył,byłoby cool ;) )i. Tory też już wymienione... praca wre.
a od czego to się mierzy?

Czy te światłowody i rury wzdłuż torowiska i Grójeckiej to sprawka TW? A tak w ogóle to nie widziałem, żeby panowie z Banacha gdzieś się przenieśli z pracami...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 maja 2006, 19:03

inż. Glonojad pisze: A co do torów tymczasowych, to jest to jeden z rozważanych scenariuszy - chyba najlepszy dla Spółki, bo przecież pieniądze za wozokilometry - oraz dla pasażerów, bo zapewne uda się utrzymać większość, jeśli nie wszystkie, linie.
z dzisiejszej Rzepy:
Także w piątek Tramwaje Warszawskie planują ogłosić przetarg na wymianę torów w Al. Jerozolimskich, między ul. Żelazną a mostem Poniatowskiego (ta inwestycja to część współfinansowej przez UE przebudowy linii tramwajowej wzdłuż ul. Banacha, Al. Jerozolimskich i Grochowskiej). Tramwaje chcą wybrać wykonawcę do lipca. W sierpniu planują rozpoczęcie prac, które spowodują ogromne utrudnienia w ruchu.

-Na cały miesiąc zamkniemy tory wzdłuż Al. Jerozolimskich. Zrezygnowaliśmy z budowy na czas remontu równoległego torowiska, bo trzy razy wydłużyłoby to czas inwestycji - oznajmia Krzysztof Karos, prezes Tramwajów Warszawskich.
Zapowaida się ciekawie...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 maja 2006, 19:30

Wróci 196? ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 22 maja 2006, 20:04

Bastian pisze:Wróci 196? ;)
Byłoby ciekawie :smile: A tak BTW to wykrakałem pisząc, ze nocny tramwaj będzie odrabiał wozokilometry za zamknięte Aleje :-$
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 maja 2006, 22:31

Zeby bylo smieszniej, to remont tramow bedzie rownolegly z remontem srednicy podmiejskiej...

A co do wozokilometrow, to sadze, ze tak duzo ich nie odejdzie, bo wzmocnione (chociaz nie wiem jak bardzo) maja byc tramy na trasie W-Z. Jak - tego nie wiem, moge miec jedynie nadzieje, ze bedzie to oznaczac urzniecie 8ki (26 co 3/6/7,5 ;), 27 przez Kasprzaka ) oraz tramwaj na Bemowo co 2,5 minuty z Ratusza ;).
Co dalej? Moze 18 ka Bródno wz. zawieszonego 25 (i niech już tam zostanie), albo 25 przez Marszałkowską i Nowowiejską...
Jeszcze 7 Nowowiejska i przez Bankowy skretem 4ki i... sie obudzilem. 8-[

ODPOWIEDZ