Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale Prezes się wypowiadał o torach, nie o terminie taboru? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To podał niedokładny, dokładny jest strona wcześniej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ciekawe - wysepki w zespole Banacha wyglądają, "na oko", na będące w docelowej wysokośc (gdyby ktoś z Ochoty miarką pomierzył,byłoby cool
)i. Tory też już wymienione... praca wre.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pewnie niedoregulowane jeszcze wzajemnie.
- MeWa
- Cukiereczek
a od czego to się mierzy?inż. Glonojad pisze:Ciekawe - wysepki w zespole Banacha wyglądają, "na oko", na będące w docelowej wysokośc (gdyby ktoś z Ochoty miarką pomierzył,byłoby cool)i. Tory też już wymienione... praca wre.
Czy te światłowody i rury wzdłuż torowiska i Grójeckiej to sprawka TW? A tak w ogóle to nie widziałem, żeby panowie z Banacha gdzieś się przenieśli z pracami...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
z dzisiejszej Rzepy:inż. Glonojad pisze: A co do torów tymczasowych, to jest to jeden z rozważanych scenariuszy - chyba najlepszy dla Spółki, bo przecież pieniądze za wozokilometry - oraz dla pasażerów, bo zapewne uda się utrzymać większość, jeśli nie wszystkie, linie.
Zapowaida się ciekawie...Także w piątek Tramwaje Warszawskie planują ogłosić przetarg na wymianę torów w Al. Jerozolimskich, między ul. Żelazną a mostem Poniatowskiego (ta inwestycja to część współfinansowej przez UE przebudowy linii tramwajowej wzdłuż ul. Banacha, Al. Jerozolimskich i Grochowskiej). Tramwaje chcą wybrać wykonawcę do lipca. W sierpniu planują rozpoczęcie prac, które spowodują ogromne utrudnienia w ruchu.
-Na cały miesiąc zamkniemy tory wzdłuż Al. Jerozolimskich. Zrezygnowaliśmy z budowy na czas remontu równoległego torowiska, bo trzy razy wydłużyłoby to czas inwestycji - oznajmia Krzysztof Karos, prezes Tramwajów Warszawskich.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Byłoby ciekawieBastian pisze:Wróci 196?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zeby bylo smieszniej, to remont tramow bedzie rownolegly z remontem srednicy podmiejskiej...
A co do wozokilometrow, to sadze, ze tak duzo ich nie odejdzie, bo wzmocnione (chociaz nie wiem jak bardzo) maja byc tramy na trasie W-Z. Jak - tego nie wiem, moge miec jedynie nadzieje, ze bedzie to oznaczac urzniecie 8ki (26 co 3/6/7,5
, 27 przez Kasprzaka ) oraz tramwaj na Bemowo co 2,5 minuty z Ratusza
.
Co dalej? Moze 18 ka Bródno wz. zawieszonego 25 (i niech już tam zostanie), albo 25 przez Marszałkowską i Nowowiejską...
Jeszcze 7 Nowowiejska i przez Bankowy skretem 4ki i... sie obudzilem.
A co do wozokilometrow, to sadze, ze tak duzo ich nie odejdzie, bo wzmocnione (chociaz nie wiem jak bardzo) maja byc tramy na trasie W-Z. Jak - tego nie wiem, moge miec jedynie nadzieje, ze bedzie to oznaczac urzniecie 8ki (26 co 3/6/7,5
Co dalej? Moze 18 ka Bródno wz. zawieszonego 25 (i niech już tam zostanie), albo 25 przez Marszałkowską i Nowowiejską...
Jeszcze 7 Nowowiejska i przez Bankowy skretem 4ki i... sie obudzilem.