Lazurowa - al. 4 Czerwca 1989
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jedną z rzeczy w raporcie oddziaływania na środowisko jest zachowanie norm hałasu, zwłaszcza w nocy w zabudowie mieszkaniowej, nieprawdaż?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
O ile ja się znam na budowie dróg, nigdy INSTALOWANIE OKIEN nie było sposobem na zmniejszenie emisji decybeli przez użytkowaną inwestycję drogową.inż. Glonojad pisze:Jedną z rzeczy w raporcie oddziaływania na środowisko jest zachowanie norm hałasu, zwłaszcza w nocy w zabudowie mieszkaniowej, nieprawdaż?
- tarantula01
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli inwestor wykaże, że dzięki oknom będzie zachowany poziom hałasu wewnątrz budynków mieszkalnych...dennis pisze:O ile ja się znam na budowie dróg, nigdy INSTALOWANIE OKIEN nie było sposobem na zmniejszenie emisji decybeli przez użytkowaną inwestycję drogową.inż. Glonojad pisze:Jedną z rzeczy w raporcie oddziaływania na środowisko jest zachowanie norm hałasu, zwłaszcza w nocy w zabudowie mieszkaniowej, nieprawdaż?
[ Dodano: 2006-05-13, 14:19 ]
Piękne dzięki!tarantula01 pisze: Poza tym na naszej stronie jest już ulica Nowo-Lazurowa. W dziale Obwodnice.
Jakoś mi się ten projekt nie podoba. Straszny rozmach, no ale to już nie do końca wina projektanta.
Tylko jaki jest sens robienia 2x3 ponad Warszawą Główną Towarową, jeśli potem się robi jednpoziomówkę z dwoma pasami na wprost i po jednym do skrętu na skrzyżowaniu z Połczyńską?
- tarantula01
- Kontakt:
2x2. Z różnych odpowiedzi, które padły w sprawie pytania o skrzyżowanie z Połczyńską, to m.in. po to, aby ograniczyć tranzyt na Nowo-Lazurowej. Jaki tranzyt?inż. Glonojad pisze:Tylko jaki jest sens robienia 2x3 ponad Warszawą Główną Towarową, jeśli potem się robi jednpoziomówkę z dwoma pasami na wprost i po jednym do skrętu na skrzyżowaniu z Połczyńską?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dla mnie to jakieś dziwactwo. Ciąg obwodowy to ciąg obwodowy...
A Połczyńska co? Z Morami (przebitymi do Ursusa) jednopoziomowo, przy Selgrosie jednopoziomowo, przy gliniankach jednpoziomowo, ba, przy Powstańców jednopoziomowo, a tu nagle estakada?
A Połczyńska co? Z Morami (przebitymi do Ursusa) jednopoziomowo, przy Selgrosie jednopoziomowo, przy gliniankach jednpoziomowo, ba, przy Powstańców jednopoziomowo, a tu nagle estakada?
- tarantula01
- Kontakt:
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na koncu ul. ks. Chrościckiego na tyłach pętli Nowe Włochy w ostatnich tygodniach zburzono ruiny, które tam stały, a w miejscu których planuje się budowę Trasy NowoLazurowej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Moment, moment, estakada w Połczyńskiej w stronę Centrum ma ograniczyć tranzyt na niej?tarantula01 pisze:Ja też sięzgadzam, że ta estakada to jak królik z kapelusza. Ale ma solidne uzasadnienie (ograniczenie tranzytu).
No właśnie dlatego, że ruch poleci S8, można było nadać pierwszeństwo obwodowej Nowolazurowej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Węzeł NowoLazurowa - Połczyńska jest trochę nie przemyślany. Wiadomo, że głowny ruch pojedzie przez A-2 i dojadowkę do Trasy AK, dlatego też dużo bardziej przydatny byłby wiadukt w ciagu NowoLazurowej, a nie Połczyńskiej. Ale mozemy sobie gadać- i tak zrobią inaczej
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- tarantula01
- Kontakt:
Estakada w ciągu Połczyńskiej ma ograniczać tranzyt na ... Nowo-Lazurowej. Co ta estakada da, skoro i tak przy PŚ samochody utkną. Może nie w tak wielkim zatorze (bo blokujących przejazd przez skrzyżowanie - Ci co się nie mieszczą na Dźwigowej będzie mniej), ale zawsze. To już można by było powstrzymać choć część tego ruchu przy Nowo-Lazurowej.inż. Glonojad pisze:Moment, moment, estakada w Połczyńskiej w stronę Centrum ma ograniczyć tranzyt na niej?tarantula01 pisze:Ja też sięzgadzam, że ta estakada to jak królik z kapelusza. Ale ma solidne uzasadnienie (ograniczenie tranzytu).
No właśnie dlatego, że ruch poleci S8, można było nadać pierwszeństwo obwodowej Nowolazurowej.
Ale podobne argumenty nie znalazły na konsultacjach uznania w oczach projektantów. złozymy uwagi na piśmie - wiele jest wymienionych na naszym forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... w=41584760
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po pierwsze, to ja chcę zobaczyć potoki z Visuma na tym skrzyżowaniu, a następnie udowodnione w mikrosymulacji (Vissimie), że estakada sprzeczna z polityką transportową miasta jest w tym miejscu bardziej potrzebna, niż w ciągu obwodowym.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ech. Na tyłach pętli Nowe Włochy ktoś odgrodził wielki kawał pola i rozebrał dawne zabudowania. Na Kleszczowej widziałem reklamę Osiedla "Chroscickiego" - a innego miejsca niż ta lokalizacja chyba nie ma przy tej ulicy
Nie byłoby w tym pewnie nic złego gdyby nie fakt, że przez zagrodzony teren na mapach biegnie Trasa NowoLazurowa
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"