chyba, że te pomyłki nie były pisarskimi lub rachunkowymi. no i czy po poprawieniu TW zawiadomiło wszystkich oferentów?inż. Glonojad pisze:Arbitrzy nie znają prawa zamówień?
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pewnie musiałby tą kwestię rozstrzygnąć sąd... ale ile by to trwało 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
jak przed chwilą podały "fakty" w tvn, poznańska fabryka cegielskiego może mieć problem z realizacją zamówień, brakuje bowiem ponad 200 pracowników. W Poznaniu nie ma chętnych specjalistów do pracy, więc szukają ich w całym kraju.
I co wy na to? ludzi nie ma a oni chcą nam jeszcze tramwaje budować

Motorniczy Tramwajów Warszawskich
W ogóle odechciewa się wszystkiego.Niech w takim razie wymieniają obudowy wszystkich parów,to przynajmniej będziemy mieli lepsze widoki i niby nowocześniejsze<vide skmTweety pisze:jak przed chwilą podały "fakty" w tvn, poznańska fabryka cegielskiego może mieć problem z realizacją zamówień, brakuje bowiem ponad 200 pracowników. W Poznaniu nie ma chętnych specjalistów do pracy, więc szukają ich w całym kraju.

Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- MeWa
- Cukiereczek
Glonojadzie - tutaj nie jest dyskusja o to, czy może czy nie tylko o to, czy te pomyłki były oczywiste czy też nie. W opinii UZP nie były to oczywiste pomyłki. Sama długość rozprawy nie jest problemem - problem stanowi natomiast wyznaczanie jej terminuinż. Glonojad pisze:Pewnie musiałby tą kwestię rozstrzygnąć sąd... ale ile by to trwało
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Własnie dlatego napisałem, że tą kwestie musiałby rozstrzgnąć sąd. Znowu nie czytasz moich postów przed odpowiadaniem na nie?MeWa pisze:Glonojadzie - tutaj nie jest dyskusja o to, czy może czy nie tylko o to, czy te pomyłki były oczywiste czy też nie. W opinii UZP nie były to oczywiste pomyłki.inż. Glonojad pisze:Pewnie musiałby tą kwestię rozstrzygnąć sąd... ale ile by to trwało

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wiemy toAdrianuos pisze:Przydałoby się więcej tramwajów niskopodłogowych.Bo jest ich mało.

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
we wcześniejszym poście było zapytanie, czy UZP nie zna prawainż. Glonojad pisze:Własnie dlatego napisałem, że tą kwestie musiałby rozstrzgnąć sąd. Znowu nie czytasz moich postów przed odpowiadaniem na nie?MeWa pisze:Glonojadzie - tutaj nie jest dyskusja o to, czy może czy nie tylko o to, czy te pomyłki były oczywiste czy też nie. W opinii UZP nie były to oczywiste pomyłki.![]()
![]()
![]()

a tak swoją drogą to Gazeta Wyborcza kłamie w dosyć perfidny, ale oczywisty sposób:
UZP potwierdził zasadność odrzucenia protestu spółki Cegielski przez TW.GW pisze:Urząd Zamówień Publicznych uznał odwołanie Fabryki Pojazdów Szynowych "Cegielski" z Poznania, której ofertę odrzuciły Tramwaje Warszawskie.
Narzekacie na parówki a jeszcze nie widziałem żeby jakaś była zdezelowana (jedyne problemy: kilka miało problem z nabraniem prędkości). Popatrzcie w GOP albo w Łodzi na 102Na. To jest dopiero trup!
Tak przy okazji-może ktoś da linki do fotek ŁADNYCH niskopodłogowych tramwajów tzn. takich które nie wyglądają tak dziwnie jak nasze.
Tak przy okazji-może ktoś da linki do fotek ŁADNYCH niskopodłogowych tramwajów tzn. takich które nie wyglądają tak dziwnie jak nasze.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A w GOPie eNki liniowo kursują. Pozdrowienia dla pasażerów lini 38

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Po tej wypowiedzi to mam wątpliwości czy widziałeś kiedykolwiek parówki.Karol pisze:Narzekacie na parówki a jeszcze nie widziałem żeby jakaś była zdezelowana (jedyne problemy: kilka miało problem z nabraniem prędkości).

Lakier to mają owszem ładny tylko że już chyba setna warstwa. W środku też znosznie wyglądają bo inaczej miały by problem z wyjazdem na miasto ze względów prawnych.
Problem przyspieszenia jest tu najmniej istotny bo 105 mają identyczne. Za to wyposażenie to konstrukcja właściwie z lat 30-tych XX wieku. Wyminiany tu brak ogrzewania, przetwornica wirująca, przeniesienie napędu i wiele, wiele innych.